Het is daarom belangrijk dat er geen afval af kan waaien of vallen. Onze richtlijn is dat afval tot maximaal 20 centimeter boven de rand (mits stabiel) gevuld mag worden met uitzondering van de Big Bags, de 20m3 containers en de 40m3 containers. Deze mogen maximaal tot aan de rand worden gevuld.
Vul de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand. Hoe vol mag de afvalcontainer? Over het algemeen stellen containerbedrijven als regel dat er maximaal een kop van 20 centimeter boven de rand mag uitsteken.
Tijdens het vullen van uw container met bouwafval moet u ervoor zorgen dat u de container niet te vol gooit. Onze containers van 3, 6 en 10 kuub mogen namelijk maximaal 20 cm boven de rand gevuld worden en bij alle grotere formaten mag er zelfs niet boven de rand gevuld worden.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan. De eerstvolgende kans is dan op de volgende inzameldag. Uiteraard is het dan wel belangrijk om minder dan 70 kilo aan te bieden.
Tot hoe hoog mag de container worden beladen? De container mag maximaal 20 cm boven de rand van de container worden beladen en wel zo dat de vracht goed klem en veilig in de container blijft tijdens het transport.
Zorg ervoor dat de lading zodanig is verdeeld dat het zwaartepunt van de totale lading zo dicht mogelijk bij de lengteas ligt. Zwaardere goederen moeten onderop geladen worden en de lichtere goederen er boven op. Lading dient zeewaardig vastgezet te worden. Dit voorkomt dat de lading gaat schuiven, rollen of kantelen.
Dus bijvoorbeeld glas, steen, hout, ijzer, isolatiemateriaal, steen, gasbeton, wandtegels, vloertegels, laminaat, gibo blokken, gipsplaten, stuc en behang. Ook verpakkingsmaterialen zoals kunststof en papierkarton mogen in een bouw en sloopcontainer.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Capaciteit van een zeecontainer
De capaciteit van zeecontainers wordt uitgedrukt in m3 (de inhoud). Een “standaard” zeecontainer heeft een capaciteit van 67,3 m3 (40ft container) of 33,1 m3 (20ft container).
Op openbare parkeerplaatsen mag een container maximaal 3 maanden blijven staan, zonder dat daar huurkosten bijkomen. Hoe lang mag mijn container blijven staan? De afvalcontainer mag 6 weken zonder tussentijdse wissel blijven staan.
Grootte container
Zo kunt u kiezen uit een container van 3m³ tot en met 10m³. Denk dus goed van te voren na hoeveel grondafval u denkt te willen afvoeren, zodat u een juiste schatting kunt maken. Merkt u toch dat de container vol zit tijdens uw werkzaamheden, terwijl u nog meer kwijt wilt? Neem dan contact met ons op.
(Tuin)aarde, zand, klei en graspollen mogen maar beperkt in de container voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft) of op de eigen composthoop. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van een bloempot of de aanhangende aarde bij onkruid.
Bij het plaatsen van een portaalcontainer zal de afvalcontainer doormiddel van 2 armen achter de vrachtwagen uitgeplaatst worden. Doordat de containers achter de vrachtwagen geplaatst worden door de 2 armen is er minimale kans op schade aan bijvoorbeeld de stoep of tuin, dit is de veiligste manier van plaatsing.
Zet de afvalbak op de inzameldag altijd vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats. Plaats de afvalbak met de deksel gesloten en de wielen en het handvat naar de rijbaan toe. De afvalbak mag niet zwaarder zijn dan 50 kg. Zet geen afval naast de afvalbak.
De restafval- en de gft-containers (grijs en groen) zijn verplicht. Papier (blauw) en pmd (oranje) mag u ook op een andere manier inzamelen, bijvoorbeeld het scheidingsstation of openbare wijkcontainers. Het is niet toegestaan papier en pmd anders aan de straat aan te bieden dan in een container.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.
De ondergrondse container voor restafval is alleen bestemd voor huishoudelijk restafval. Klein chemisch afval, groente-, fruit- en etensresten (GFE), papier en karton, glas en textiel, elektrische apparaten, bouw- en sloopafval mogen niet in de restafvalcontainer.
Al het huishoudelijk afval dat te groot en zwaar is voor de gebruikelijke afvalzak scharen wij hieronder. Voorbeelden van grofvuil zijn vloerbedekking (maximaal 10% van de container), meubels, deuren of ramen. Maar denk ook aan: lampenkappen, gordijnen, laminaat, tegels en zonneschermen.
Grond met steenpuin komt vrij bij de afbraak van opritten en woningen bijvoorbeeld. Het gaat om grond, aarde en zand, stenen, stabilisé en asfalt. Ook stukken beton, bakstenen, dakpannen of vloertegels mogen in deze container.
Voor klussen van gemiddelde grootte komen de afmetingen van een container van 10m3 goed van pas. Deze meet in totaal 365 x 180 x 155 cm. Je kunt de bak standaard voor zes weken huren maar korter of langer is ook mogelijk.
Bestel deze container voor bij u thuis
Afmetingen: 350 x 174 x 150 cm.
De afmeting van een 6 kuub container is ongeveer 350 cm lang x 170 cm breed x 100 cm hoog.