De lever is een van de grootste vitale organen. Het effect van een leverstoot is misselijkmakend. De lever -de grootste klier van het menselijk lichaam- krijgt een oplawaai en een vechter snakt vaak naar adem.
Het is niets meer dan een stoot, trap of knietje op de plek waar je lever zit. Dit is rechtsboven de buikholte en direct onder het middenrif. Als je deze met genoeg kracht weet te raken, gaan zelfs de grootste kerels direct naar de grond.
Boksen is een goed voorbeeld van een HITT training (High Intensity Interval Training) aangezien je continu in verschillende hartslagzones zit. Het is goed voor je algehele lichaamskracht, conditie, balans, coördinatie, vetverbranding en je geest. Je kan letterlijk al je jouw negatieve gevoelens en stress eruit slaan.
Zo kom je in de basishouding kickboksen:
Zet een stap naar voren met je voorste voet (rechtshandig>linkervoet, linkshandig>rechtervoet) Je voorste voet is naar je tegenstander gericht of met de tenen iets naar binnen. De achterste voet staat in een hoek van 45 graden naar buiten gedraaid.
Over het algemeen heeft boksen 4 soorten stoten en zo zijn er de jab, cross, hook en uppercut. De “Jab” wordt beschouwd als een simpele en elementaire stoot. Voor het oefenen met jab moet je je voorste hand gebruiken die niet dominant is en een eenvoudige en rechte stoot maken.
Boksen mag uitsluitend met de vuisten, die dus in handschoenen zijn gestoken, worden gedaan. Dit betekent dat er niet geschopt mag worden, niet geworsteld mag worden. Er mogen geen armklemmen of wurgklemmen worden ingezet en er mag ook niet gebeten worden.
ideaal om de spieren in heel je lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één. Niks is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining.
Traditie van respect. Bij het kickboksen train je je lichaam en je geest. Tijdens de training werk je aan je doorzettingsvermogen, aandacht, geduld, zelfbeheersing en respect. Het is onderdeel van de traditie om dit respect voor jezelf en anderen te uiten in de groet Ush of Osu.
Groeten. Wanneer je de dojo betreedt of verlaat, is het bij veel vechtsportscholen gebruikelijk dat je elkaar groet. Het groeten heet 'Osu', en dat spreek je uit als 'Ush'.
Deze sport is Lethwei, ook bekend als Birmese Boksen. Lethwei is afkomstig uit Myanmar (voorheen Birma). Mensen relateren het vaak aan Muay Thai omdat het voor Myanmar is wat Muay Thai voor Thailand is.
Krav Maga: Een van de meest effectieve Vechtsporten voor zelfverdediging. Krav Maga is afkomstig uit Israël, volledig gericht op zijn toepassingen in het echte leven, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om elke aanval op te heffen met zowel de aanval als de verdediging.
Vechtsport is er in versies met hoge impact, zoals kickboksen. Dit is alleen in aangepaste vorm geschikt voor mensen met hogere leeftijd. Een vechtsport als wing chun draait om het vermijden van impact en om balans en controle. Bij deze sport is instappen als oudere makkelijker.
Bananen. Bananen zorgen voor en een soort glucose wat fantastisch werkt voor de lever. Deze glucose gaan virussen, schimmels en bacteriën te lijf, dus echt een bondgenoot voor je lever.
Wanneer je je lever wilt ontgiften, is het ontzettend belangrijk dat je iedere dag water drinkt! Je wordt aangeraden om minstens anderhalf liter water per dag te drinken; op die manier spoel je als het ware afvalstoffen uit je lichaam. Je kunt er ook voor kiezen om citroensap in je water te doen.
Het woord "Oesh" wordt internationaal als "OSU" geschreven en daarom vaak verkeerd (letterlijk) uitgesproken. De algemene betekenis luidt wanneer een leerling ernaar vraagt, zoiets als: Ik heb het begrepen, goede middag, goede morgen, tot ziens, ja, nee, enz.
Als je rechtshandig bent, zal je rechterhand je achterste zijn (cross) en uw linkerhand je voorste (jab). Dit betekent dat je linker voet ook voor je rechtervoet staat. Als je linkshandig bent, is je linkerhand je achterste hand (cross) en je rechter je voorste (jab).
Iedere vraag in het Kyokushin karate wordt beantwoord met Osu. Iedere groet is Osu! Iedere instructie of vraag in de les wordt beantwoord met "Osu" i.p.v. "Ja" of "Ik begrijp het". Bij het beoefenen van Kihon Waza ( basis technieken ), word vaak iedere techniek bijgestaan door een luid "Osu".
Thuis boksen doe je gemakkelijk met een bokszak of boksbal. Afhankelijk van de ruimte in je huis en je kracht, kies je voor een bokszak of een boksbal. Als je nog niet zoveel kracht hebt, kies je eerder een boksbal. Heb je al behoorlijk wat kracht, dan kies je eerder een bokszak.
Het grootste verschil tussen thaiboksen en kickboksen is dat bij het Thaiboksen knie- en elleboogtechnieken zijn toegestaan. Ook het clinchen wordt gebruikt. Hierbij 'omarmen' de vechters elkaar en proberen zij elkaar met de knie of de elleboog te bewerken en indien mogelijk met een worp op de grond te werpen.
Lichtgewicht: -61,23 kg. Superlichtgewicht: -63,50 kg. Weltergewicht: -66,68 kg. Superweltergewicht: -69,85 kg.
Doe je twee tot drie keer per week een intensieve bokszaktraining, dan zul je snel merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat, je vet begint te verbranden en je meer spiermassa krijgt.
Als je altijd minimaal drie keer per week krachttraining (fitness) hebt gedaan, zit het meestal qua kracht wel goed. Boksen is echter een combinatie van beide. Dus als onervaren sporter raden wij twee keer per week aan. Als ervaren sporter is dit zo'n drie tot vier keer per week.
Boksen. De vele torsobewegingen die je tijdens het stoten en slaan maakt, zijn mogelijk niet ideaal voor je rug. Mocht je je uurtje in de ring toch niet willen overslaan, zorg er dan voor dat je je core constant aangespannen houdt om blessures te voorkomen.