Er verandert veel in je lichaam. Niet alleen je buik, maar ook je benen, heupen, benen, schouders en enkels kunnen anders, of pijnlijk aanvoelen. Om een goede keuze te maken bij het kopen van een voedingskussen, is het daarom belangrijk dat je weet waar jouw behoeften liggen qua ondersteuning.
Tweeling voedingskussen
Dan kun je ook speciale tweeling voedingskussens kopen. Het voedingskussen voor tweelingen van My Brest Friend is groter, zodat er twee baby's tegelijkertijd op kunnen liggen. In het tweelingvoedingskussen van Twin Things zitten twee ronde openingen waarin je de baby's naast elkaar kunt leggen.
Je krijgt meer last van rug, -, nek, – en knieklachten.
Het gebruik van een zwangerschapskussen kan ervoor zorgen dat je minder hinder ondervindt van deze effecten. Geadviseerd wordt om tijdens je zwangerschap op je linkerzij te slapen.
Het voedingskussen van Snoozzz is gevuld met extra kleine geruisloze micro korrels. Dit zorgt voor een hele stille ervaring tijds het voeden of slapen. Want ja, dit borstvoedingskussen is ook ideaal om mee te slapen of tijdens het relaxen. Het kussen is verkrijgbaar in veel verschillende prints.
Is een voedingskussen nodig en handig? Daar kunnen we kort over zijn: ja! Dankzij de vorm, buigzaamheid en soepelheid kun je een voedingskussen prima gebruiken in de zwangerschapsperiode om het lichaam tot rust te laten komen.
Als je last krijgt van maagzuur leg je het kussen onder je hoofd zodat je hoger ligt. Of je plaatst hem achter je rug voor ondersteuning en als je veel draait in je slaap. Het enige nadeel bij dit kussen is dat je het dus niet voor alle plekken kan gebruiken. Er is één deel van je lichaam dat ondersteuning krijgt.
Slaap op je linkerzij tijdens je zwangerschap
Dat is beter voor de bloedcirculatie, waardoor de kans op gezwollen voeten en enkels kleiner wordt. Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt.
Nieuw: doomoo sleepy
Het kussen is ontwikkeld met zwangerschapsexperts en kan op 2 manieren gebruikt worden: tussen de knieën en enkels voor een ontspannen bekken of hoger tussen de knieën voor ontspanning van buik, bekken en arm. Het kussen is gevuld met vezels en hoeft niet opgeschud te worden.
Kies je voor duurzaamheid en kwaliteit dan is voedingskussen vulling van EPS microparels een goede keuze. De korreltjes zijn zo fijn als zand en heerlijk zacht. Dit maakt het voedingskussen flexibel en buigzaam.
Linkerzij beste slaaphouding in zwangerschap
Er is geen echt bezwaar tegen slapen op je rechterzij, maar slapen op je linkerzij is nog iets beter voor jezelf en voor de baby. Als je op je linkerzij ligt wordt de doorstroming van bloed naar de placenta verbeterd.
Dit keer alles over de slaaphouding, want waarom zou je niet op jouw rug mogen slapen? Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen.
Je baby ontwikkelt vanaf 28 weken een patroon waarin hij slaapt en wakker is. Slapen duurt meestal 20 tot 40 minuten. Soms zelfs wel een uur, maar vaak niet langer dan anderhalf uur. Tijdens het slapen beweegt je baby niet of nauwelijks.
Geef de baby's dan afwisselend de borst en afgekolfde moedermelk of kunstvoeding uit een fles. Terwijl jij de ene baby de borst geeft, kan iemand anders de andere baby de fles geven. Let hierbij wel op dat je niet steeds dezelfde baby voedt met de borst of juist fles, maar wissel dit per voeding af.
De doomoo Sleepy is bruikbaar in combinatie met de doomoo Belly. De hoes is machinewasbaar op 30°C. Het binnenste kussen mag uitzonderlijk gewassen worden op 30°. Stop het kussen hiervoor in een waszak om het te beschermen tijdens het wassen en laat het aan de lucht drogen.
Eén van de keuzes is de ene voeding beide kinderen borstvoeding te geven, de volgende voeding te kolven en beide de fles met moedermelk te geven. Een reden hiervoor kan tijdswinst zijn. De ene voeding neem je de tijd om beide aan te leggen en de andere voeding te kolven en de fles te geven.
Op je zij slapen is veruit de beste slaappositie als je zwanger bent. Op je zij slapen zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar de placenta toeneemt zodat meer voedingsstoffen en zuurstof je baby kunnen bereiken. De beste kant is je linkerzij, maar ook op je rechterzij zit je helemaal op safe.
Laat de hoes drogen aan de lucht, niet in de droger. Ook het voedingskussen zelf kan je wassen in de wasmachine op 30 graden. Gebruik hiervoor een waszak. Laat het voedingskussen drogen aan de lucht.
Wat is een goed zijslaapkussen? Het beste zijslaapkussen is van Litollo. Het kussen is 132cm lang biedt goede verlichting van pijn en druk. De vulling is gemaakt van dons en daardoor past dit zijslaapkussen zich goed aan je lichaam en helpt jouw wervelkolom goed uit te lijnen.
Een kussen onder de benen kan ischias verlichten (pijn in de rug, heupen en buitenbenen). Als zijslaper zorgen knikkende knieën ervoor dat je heupen niet in de juiste stand staan. Als je als rugslaper met een kussen onder je knieën slaapt, zorg je voor een goede slaaphouding en kun je rugpijn en ochtendpijn verlichten.
Om de Buddy na te vullen hoef je enkel de rits van de binnenste hoes open te maken (video). Van zodra de doomoo Buddy is afgewerkt, wordt hij meteen in een plastic zak verpakt. Wanneer je de verpakking opent, is het mogelijk dat je een geur merkt die van de verschillende materialen afkomstig is.
Een positioneringskussen biedt extra ondersteuning bij het zitten of liggen. Ook voorkomt dit kussen uit bed vallen. Vaak hebben ze een drukverlagende eigenschap en hierdoor een gunstig effect op doorliggen (antidecubitus).
Risico's van zwanger tillen en bukken
Je groeiende baarmoeder zorgt ervoor dat de buikspieren worden uitgerekt waardoor deze spieren minder sterk zijn, en er meer last op de rugspieren komt. Als je hier ook nog eens veel bij gaat bukken of tillen, kan het risico op vervelende rugklachten toenemen.
Op je buik slapen en zwanger
Op je buik slapen als je zwanger bent is een veilige slaaphouding voor jou en je kindje. Het is voor jou misschien niet zo prettig, maar voor je kindje kan het geen kwaad. Hij zit goed beschermd in je buik. Om hem heen zit vruchtwater dat hem beschermt.