Denk aan een kofferlabel of een simpel lintje kan al genoeg zijn om je koffer te vinden. Ook kun je gebruik maken van een kofferriem. Dan blijft je koffer dicht en wanneer je een leuk kleurtje neemt valt hij ook lekker op.
Er bestaat namelijk een kofferslot met track and trace functie. Deze heet de Airbolt. Dit slot maak je vast aan je koffer en je kan via je telefoon zien waar de locatie is. Zo zie je of de koffer in het juiste vliegtuig wordt geladen, en als dit niet zo is waar de koffer dan is gebleven.
Volg het koffer op de voet
In 2015 introduceerde KLM de e-tracker. Een apparaatje dat reizigers kunnen gebruiken om exact te volgen waar een koffer zich bevindt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je eindeloos bij de bagageband staat te wachten op je koffer.
Jaarlijks gaat het om 30 tot 40 miljoen stuks bagage en 1 op de 3.000 koffers wordt niet meer terug gevonden. De kans op het verliezen van een koffer is behoorlijk groot. Om deze reden reizen steeds meer passagiers alleen met handbagage.
De problemen met achtergelaten koffers op Schiphol worden groter. Op de luchthaven stapelen duizenden en duizenden koffers en bagagestukken zich op. Ze liggen zelfs buiten.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
Bij een vertraagde of verloren koffer heeft u 21 dagen de tijd en bij een beschadigde koffer 7 dagen om de claim in te dienen. Dient u de claim later in dan mag de luchtvaartmaatschappij uw claim weigeren.
Welke bagage is verzekerd? Bijna alles, je kunt denken aan je koffer, camera, kleding, telefoon en portemonnee. Maar ook je reisdocumenten zoals je paspoort of je rijbewijs zijn verzekerd. Spullen die je aankoopt tijdens de reis zijn meestal ook meeverzekerd.
Er kan een maximale vergoeding voor bagage gelden
De reisverzekering dekt maximaal € 1000 tot € 5000 bij diefstal van een koffer met inhoud. Als er meerdere koffers worden gestolen, verwacht je een vergoeding per koffer. Vaak is dat ook het geval, maar de verzekeraar kan ook een maximale vergoeding per polis aanhouden.
Een GPS tracker hoeft alleen voor het versturen van data verbonden te zijn met het mobiele netwerk. Hiervoor heeft u alleen een pre-paid simkaart nodig met een tegoed erop. U bepaalt dan zelf hoeveel tegoed u erop zet. Alleen als u via de mobiele App gegevens opvraagt, gaat dat ten kosten van het tegoed.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
In principe zou de bluetooth-technologie in de Airtag een bereik tot 100 meter moeten bieden. Als wij het proberen, loopt het bereik buiten inderdaad op tot zo'n 80 à 100 meter.
Elke ochtend gaat ons team van Lost & Found met een grote kar op pad langs diverse plekken op Schiphol. Zo halen ze veel voorwerpen op bij onze securitycontrole. Daar gaat je koffer of tas door een scanner en controleren medewerkers of je geen verboden voorwerpen bij hebt.
Ben je op zoek naar een tracker voor je portemonnee, dan kun je het beste kiezen voor de Tile Slim. Deze dunne tracker past perfect in je portemonnee en de batterij gaat maar liefst drie jaar mee, hetgeen twee jaar langer is dan de batterij in de Tile Pro. Het grote nadeel is dat de batterij niet vervangbaar is.
Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken
Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit mee kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.
Er is sprake van verlies van inkomsten na een bedrijfsongeval wanneer u als gevolg van het arbeidsongeval uw werk (gedeeltelijk) niet meer kunt uitvoeren. Dit betekent dat u door het werkongeluk minder kunt verdienen dan daarvoor.
Wanneer je je vlucht mist, dan haalt de luchtvaartmaatschappij je koffer van boord (vanwege regelgeving). Je bagage is namelijk gekoppeld aan jou als passagier. Als jij niet in het vliegtuig instap, dan mag je koffer ook niet mee. Je bagage blijft dus op Schiphol terwijl het vliegtuig vertrekt.
Ga gelijk na aankomst op de luchthaven naar één van de servicebalies. Bij de servicebalie krijg je een formulier, een zogeheten 'Property Irregularity Report' (PIR), om je gegevens en die van je bagage in te vullen. Hiermee maakt de medewerker een vermissingsrapport in het systeem. Je krijgt een kopie van dat rapport.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
Kom dan niet eerder dan 4 uur voor je vlucht vertrekt naar de luchthaven. Zo help je ons om de rijen voor de incheckbalies en securitycontrole beter te spreiden en soepeler te laten doorstromen. Eerder komen heeft geen zin, want dan is je incheckbalie of bagage drop-off nog niet open en sta je onnodig te wachten.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.