Montagekit verwijderen. Dit kan je doen door montagekit weg te steken met een plamuurmes of zachter te maken met een föhn. Je kunt ook gebruik maken van thinner of aceton die montagekit zacht maakt. Weg schuren met een haakse slijptol is ook een mogelijkheid.
Doe nagellakremover of wasbenzine op een schuursponsje en week hier de siliconenkit mee af. Laat het inwerken en probeer dan de kit los te krijgen. Gebruik hier eventueel een mesje voor.
Vlekken/resten: Gebruik terpentine voor het reinigen van gereedschap en het verwijderen van natte lijmresten. Opgedroogde lijmresten zijn alleen mechanisch te verwijderen. Universele, hoogwaardige montagelijm en afdichtingskit op basis van unieke SMP technologie.
Wrijf, met behulp van kwastje of doekje, een beetje schoonmaakazijn over de lijmresten. Laat dit vervolgens even inwerken. Na een paar minuten spoelt u de azijn weg met water, waarna u de lijmresten zou moeten kunnen verwijderen.
Stickerverwijderaar
Zoals we je eerder vertelden dat kauwgom makkelijk te verwijderen is met pindakaas, zijn stickers en lijm dat ook! Vergeet die chemische stickerverwijderaars en pak gewoon wat pindakaas. Smeer wat over de sticker of lijmvlek heen en veeg het vervolgens weer af met een doekje.
Dat betekent : De lijmvlekken inwrijven met afwasmiddel (puur), ca 10 minuten laten inwe(r)ken en vervolgens afnemen.
Los afwasmiddel op in heet water. Drenk er een doek in en leg hem op de lijmvlek. Leg er eventueel een plastic zak en een gewicht op, zodat de doek nat blijft. Schraap de lijm weg met een schraper, maar zorg dat je de ondergrond niet beschadigt.
Andere manieren om secondelijm te verwijderen van plastic
Een drastischere methode is het gebruik van ontsmettingsalcohol. Dep voorzichtig met een doek gedrenkt in ontsmettingsalcohol op de lijmvlek en probeer zo de secondelijm op te lossen. Ga vervolgens met een vochtige doek over de lijm om deze los te krabben.
Als je lijmresten in water oplosbaar zijn, dan kan je de lijmresten inweken in een teil met warm water en afwasmiddel, bijvoorbeeld die van Neutral. Daarnaast kun je oude stickers ook verwarmen met een föhn, zodat je ze makkelijker los kunt trekken.
De High Tack lijmkit van Den Braven is de meest bekende en originele high tack montagekit op de markt. Dit product wordt door de professional het meest gebruikt en dat is niet zonder reden, door de ongekend hoge aanvangshechting en eindsterkte is dit de meest hoogwaardige en professionele high tack op de markt.
Bison Poly Max® is zowel binnen als buiten te gebruiken, hecht op vrijwel alle materialen en is geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. Bovendien is Bison Poly Max® overschilderbaar.
Een stanleymes of plamuurmes behoort ook tot de beste mogelijkheden om siliconenit te verwijderen. Een veel gebruikte techniek is een klein stukje siliconenkit loshalen met een afbreekmes en de siliconenkit vervolgens voorzichtig oprollen. Zo verwijder je in één keer een groter stuk siliconenkit.
Voordat je begint met kitten zorg je voor een schone, droge ondergrond. Met een sopje en doekje maak je alles vetvrij. Maak daarna de ondergrond goed droog voor je begint. Zorg ervoor dat een eventueel oude kitlaag verwijderd is, ga niet over de oude kit heen kitten.
Gemorste contactlijm verwijderen
Wanneer je gemorste lijmresten wil verwijderen, kun je het beste een doek gebruiken. Deze doordrenk je met de lijmverwijderaar van Rectavit. Vervolgens leg je de doek op de lijmresten van waar je gemorst hebt. Dit moet minder lang inwerken, namelijk vijf tot tien minuten.
Geen probleem, de lijm is namelijk water- en vaatwasmachinebestendig. Extra prettig aan dit product is dat het ervoor zorgt dat je je vingers schoon houdt tijdens het lijmen.
Er zijn lijmsoorten die zacht worden als je ze verwarmt (met de haardroger bijvoorbeeld). Andere lijmsoorten zijn gemaakt op basis van water en kunnen worden geweekt in warm water. Als al deze middeltjes niet helpen moet je helaas met de grove middelen aan de gang: white spirit of wasbenzine of thinner of aceton.
Het zit in nagellakremover om opgedroogde nagellak makkelijker te verwijderen. Aceton kan ook in een lijmverwijderaar of verfverdunner zitten. Aceton wordt daarnaast gebruikt om plastics, vezels, medicijnen of andere chemische stoffen te maken. Aceton wordt in kleine hoeveelheden van nature in je lichaam gevormd.
Panikeer niet: secondelijm is niet giftig en kan zonder probleem enkele dagen op de huid blijven zitten. Uiteindelijk zal de lijm van zelf loskomen. Op de huid gemorste vloeistof of aan elkaar gekleefde vingers kan men voorzichtig losweken door langdurige onderdompeling in lauw water.
Zeep en warm water.
Laat de huid in warm water met zeep weken om de lijm los te krijgen. Hierna zou je het gemakkelijk eraf kunnen pellen.
Toch wasbenzine of terpentine gebruiken, want zwaardere middelen (thinner. aceton ed.) tasten het kunststof te veel aan. Eventueel kun je een mengsel maken van terpentine en spiritus, werkt als stickerverwijderaar.