Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is. Met waxen heb je vaak ook blijvend effect, maar waxen kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kun je last krijgen van ingegroeide haren en irritaties. Laserontharing wordt vaak in een adem met IPL gebruikt.
Laserontharing is een veilige en effectieve manier om van uw overbeharing af te komen. Door veelvuldig epileren, scheren of harsen kunnen er op de lange duur irritaties en ontstekingen van de huid ontstaan. Laserontharing is een behoorlijke investering, maar op de lange termijn levert het u meer op.
Definitie: 'Definitieve ontharing'
' Dat wil zeggen dat je voor langere tijd van je haar af bent. Er zijn cliënten die 5 jaar niet hoeven te scheren na een kuur van laserontharing. Gemiddeld kan er 70% tot 90% haar verwijderd worden.
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Ook zal je naarmate je vaker epileert steeds langer van een gladde, haarvrije huid kunnen genieten. Soms wel tot acht weken!
Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.
Epilatie is een haarverwijderingsmethode vanaf de wortel. Net als waxen levert het lang aanhoudende resultaten op. Beide methodes houden 4 weken aan, maar epilatie kan gemakkelijker zijn, omdat je niet hoeft te wachten voordat het haar weer is aangegroeid.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
De laserontharing prijzen voor vrouwen kunnen voor een behandeling tussen de 40 en 452 euro liggen en voor de mannen begint het bij een bedrag van 52 euro en kan oplopen tot 476 euro.
Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. Een IPL-behandeling is doorgaans voordeliger dan een laser, maar om hetzelfde effect te bereiken worden de totale behandelkosten vaak weer hoger.
Niet doen! Laser ontharen thuis is dus geen goed idee, maar laser ontharen bij een kliniek wel. Klinieken beschikken namelijk over een zeer sterk laser apparaat, waardoor wél de juiste lichtsterkte en warmteafgifte wordt bereikt.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
Na ongeveer 14 tot 21 dagen laat de haar los en valt uit. Resultaat van laser ontharen is dus snel zichtbaar.
Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Na de eerste fase (4 behandelingen) raden we u aan om elke 4 weken een bijwerkbehandeling te doen. Herhaal dit 8 keer voor een effectieve haarvermindering met dezelfde resultaten. Wij raden u aan om uzelf binnen 4 dagen voor of na de geplande behandeldatum te behandelen.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Of soms ook de vraag of je huidkanker zou kunnen krijgen van een laserbehandeling. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit gebleken is dat mensen ziektes of aandoeningen kregen door het laseren.
Bij professionals die regelmatig laserbehandelingen uitvoeren en mensen die dergelijke behandelingen vaker ondergingen, is tot op heden niet aangetoond dat zij vaker longziekten of kanker krijgen. Laser-epilatie is wereldwijd een van de populairste cosmetische behandelingen.
In extreme gevallen schrijven dokters soms speciale crèmes voor die de groei van lichaamshaar wat kunnen remmen, maar het probleem met deze crèmes is dat je ze moet blijven gebruiken. Je kunt ook kiezen voor scheren, epileren, waxen, harsen of ontharen met ontharingscrème.
Beharing op de bakkebaarden bij vrouwen kan als vervelend en ontsierend worden ervaren. Deze beharing kan genetisch bepaald zijn of door hormonen ontstaan. Gelukkig kunt u dit eenvoudig verwijderen met laserontharing.
Scrub regelmatig om ingegroeide haartjes te voorkomen. Probeer één keer per week te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen - het helpt om dode huidcellen te verwijderen en 'maakt de weg vrij' zodat je haartjes kunnen groeien zoals dat zou moeten. Het beste is om 2 dagen voordat je je epileert te scrubben.