Heet water en groene zeep mengen is de beste en meest milieuvriendelijke manier om groene aanslag te verwijderen en ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag. Op de verpakking lees je hoe je deze het beste gebruikt.
Dus 1 deel water en 1 deel schoonmaakazijn.Nu kun je dit mengen het beste aanbrengen met een grove borstel.Het is dan belangrijk dat je goed gaat schrobben en het mengsel laat intrekken in de muur. Het mengsel zal opdrogen en daardoor zal de groene aanslag vanzelf van de muur vallen.
Een eerste do voor het verwijderen van groene aanslag op tegels in de tuin, is het gebruik van schoonmaakazijn. Je hebt het vast wel in een keukenkastje of de schuur staan. Verdun het schoonmaakazijn 1 op 1 met water en verspreid het over de groene aanslag op de tuintegels.
Los wat groene zeep in een emmer heet water op. Gebruik niet veel groene zeep, want deze zeep bestaat uit olie en vet en kan daardoor vervelende vlekken achterlaten. Gooi de emmer over de bestrating leeg en verdeel het mengsel met een bezem over het terras. Laat het kort intrekken en schrob daarna alles schoon.
In de eerste plaats zijn er de 'natuurlijke' manieren om groene aanslag te verwijderen. Tegels en klinkers kunnen schoongemaakt worden met huishoud- of schoonmaakazijn. Na het grondig vegen van terras of oprit moet de volledige bestrating goed geschrobd worden met een mengsel van 50% azijn en 50% water.
Biotex. De enzymen in Biotex vernietigen de algen en mossen in de groene aanslag. Je kunt de Biotex verdunnen met wat lauw water om het vervolgens over het terras te gieten. Ga dit hierna te lijf met de bezem en schrob al het groen van je terras.
Meestal volstaat het om de klinkers eens goed te vegen met een harde borstel en af te spoelen met water. Klinkers reinigen met javel, in een combinatie met zout en water kan ook. Het is dan wel nodig om de oprit achteraf nog te vegen zodat de mossen en algen kunnen afsterven.
Het voorjaar is het beste moment om groene aanslag te verwijderen. Het is ook belangrijk dat het al warm genoeg is en het aantal dagen zonnig en droog blijft. Bij voorkeur is het minstens al 10 graden en blijft het ongeveer 2 dagen droog.
Tip 2: Gebruik BioTex
Verdun de biotex met lauw water en giet het vervolgens over uw terras. Schrob vervolgens met de bezem al het groen van uw terras. Spoel tot slot uw terras met veel water schoon en ontdoe het van alle biotex.
Veel mensen gebruiken azijn tegen onkruid of groene aanslag op hun terras of oprit, maar dit is niet toegestaan. Het gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag kan een risico vormen voor mens en milieu.
Gelukkig kun je deze groene aanslag gemakkelijk verwijderen met behulp van Tricel Soda. Het is mild, milieuvriendelijk, voordelig en zuinig in gebruik: je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Groene aanslag op tegels en terrashout verwijder je snel en grondig met soda.
Wanneer terras schoonmaken? Het is een veelgestelde vraag en er is makkelijk antwoord op te geven: het kan het hele jaar door. In het najaar en de winter kunt u door het laten reinigen van uw terras valpartijen voorkomen op een glad terras.
Meng 1 liter water met 1 liter (schoonmaak)azijn in een grote emmer. Schrob dit mengsel over het schoon te maken deel bestrating. Spoel de tegels niet direct schoon, maar laat het mengsel intrekken.
Een sopje van dikke bleek of schoonmaakazijn met water is prima bruikbaar voor minder hardnekkige aangroei. Schrob het middel met een borstel over de muur en laat het intrekken. Daarna spuit je de gevel schoon met een tuinslang of een hogedrukspuit.
Gelukkig zijn bakstenen en metselwerk daartussen gemakkelijk schoon te maken, zodat vuil snel kan worden verwijderd. Hard gebrande bakstenen kunnen met een hogedrukreiniger snel en effectief worden gereinigd.
Groene aanslag verwijderen met azijn
Verdun de azijn met water (maximaal in een verhouding 1-op-1) en sproei dit met behulp van een plantenspuit of een handige drukspuit over uw tegels. Laat het een dag en nacht intrekken en veeg de tegels de volgende dag schoon met een bezem.
Waspoeder of biotex
Het mengsel met waspoeder moet u ongeveer 10 minuten laten intrekken voordat u begint met schrobben. Bij de biotex kan u meteen beginnen met schrobben. Deze middelen zorgen ervoor dat groene aanslag en al het andere vuil makkelijk loslaat en verdwijnt van uw terras.
Ook groene aanslag verwijderen met groene zeep wordt door ons afgeraden. Met groene zeep krijg je namelijk vlekken op de tegels. Daarnaast laat deze zeep een laagje achter, die ervoor zorgt dat de tegels glad worden. Hierdoor zijn tegels juist moeilijker schoon te krijgen.
Voeg wat groene zeep in warm water en verdeel dit over het terras. Ga vervolgens met een goede borstel of bezem te werk om de tegels schoon te schrobben. Spoel het oppervlak naderhand schoon met veel water. Wat ook mogelijk is het water van gekookte aardappelen te gebruiken.
HG groene aanslagreiniger verwijdert algengroei van terrassen, paden, muren, daken, hout, terra cotta, etc. Het zet zich vast in de ondergrond waardoor het materiaal maanden goed is beschermd tegen nieuwe algengroei. Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
Doe water in een emmer en voeg evenveel schoonmaakazijn toe. Schrob de tegels of klinkers met het mengsel en laat het intrekken. Plekken die in de weken erna niet vanzelf verdwijnen besproei je met pure azijn uit een plantenspuit. Onderhoud je bestrating goed door regelmatig je klinkers te reinigen met azijn.
Een oprit reinigen met bleekwater raden wij af. Bleekwater is namelijk een chemisch product en is dus erg slecht voor de natuur. Elke keer wanneer je bleekwater in de buitenlucht gebruikt komt het uiteindelijk terecht in het grondwater. En dat is funest voor de natuurlijke kringloop in en rondom je oprit.
Voor het onderhoud van een terras met betontegels of -klinkers volstaat een flinke schrobbeurt met een sopje van water en bleekwater. Giet het over je terras, laat even inwerken en schrobben maar. Spoel nog even na met de tuinslang.