Naast een zeer veilig wachtwoord die voor elke website verschillend is, helpt het ook al om regelmatig je browsergeschiedenis te wissen. Op die manier kunnen de hackers niet zo makkelijk op het spoor komen van je andere vaak gebruikte websites en online accounts.
Activiteit vinden
Ga naar je Google-account.Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy.Klik onder Geschiedenisinstellingen op Mijn activiteit.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Privé: alleen zichtbaar voor jou. Iedereen: zichtbaar voor iedereen. Mensen met wie je communiceert: zichtbaar voor mensen met wie je communiceert, bijvoorbeeld via Chat en gedeelde fotoalbums in Google Foto's. Je organisatie: zichtbaar voor iedereen in je organisatie, zoals werk of school.
Uw browsegeschiedenis in Chrome wissen.
In Chrome kunt u dezelfde sneltoets als in Internet Explorer gebruiken. Druk in Chrome op Ctrl + Shift + Delete en u krijgt de google-opties op het scherm. Net als bij IE vinkt u de selectievakjes naast de categorieën aan, die u wilt wissen.
Klik op Start en typ Standaard-apps.Klik op Open.Schuif naar Webbrowser en klik op de browser die momenteel in de lijst staat. Er verschijnt een lijst met andere browseropties.
Als je je website of webpagina snel uit de zoekresultaten wilt verwijderen, kun je een verzoek tot verwijdering van content indienen bij Google. Een verzoek tot verwijdering van content is alleen van toepassing in situaties waarin: Jij de eigenaar van de website bent. Je de website hebt verwijderd of gewijzigd.
Browsegeschiedenis wissen Chrome (Android)
Tik op Instellingen. Tik op Privacy en beveiliging. Tik op Browsegegevens wissen. Controleer of er een vinkje staat bij Browsegeschiedenis.
Het is goed voor je privacy om af en toe alle cookies te verwijderen van je pc, tablet of smartphone. Bedenk wel dat je na het opschonen bij sommige sites opnieuw moet inloggen. Op andere sites moet je soms iets opnieuw instellen.
Veelgestelde vragen over de zoekgeschiedenis. Hoelang bewaart Google gegevens in de Google Workspace-zoekgeschiedenis? Standaard verwijdert Google deze gegevens na 18 maanden. Maar uw gebruikers kunnen de verwijderperiode wijzigen in 3, 18 of 36 maanden, of instellen dat gegevens nooit worden verwijderd.
U kunt deze accounts ook zien in Windows 10 onder Instellingen > Privacy > Activiteitengeschiedenis en in Windows 11 onder Instellingen > Privacy & beveiligings- > activiteitengeschiedenis, waar u activiteiten uit specifieke accounts kunt filteren die niet in uw tijdlijn worden weergegeven.
Google verzamelt persoonlijke gegevens en maakt daarmee profielen van gebruikers. Zo kunnen advertenties beter op de gebruikers worden afgestemd, want die leveren meer op. Je hebt diverse opties om de data die Google van jou verzamelt te beperken.
Wanneer Chrome op uw computer staat, opent u het via de start-knop > Google Chrome of via het icoon op de taakbalk of het bureaublad.
Een browser (ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd) is een programma waarmee je op het internet kunt surfen. De meest bekende en populairste internetbrowsers zijn bijvoorbeeld Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera en Safari (Apple).
ctrl+h: opent de browsergeschiedenis.
Iedereen die jouw internetverkeer kan zien - een school, werkgever, internetprovider, overheidsinstanties of mensen die meekijken op een openbare draadloze verbinding - kan je surfactiviteiten zien.
De makkelijkste manier om te kijken welke browsers je op je computer hebt staan is door naar programma's te gaan.Scrol naar beneden en klik op de knop waar staat “Webbrowser“. Hier kun je alle browsers bekijken die op je computer geïnstalleerd staan!
Wanneer iemand je website bezoekt herkent de software het bedrijf én de persoon, maar wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie aan dit bezoek gekoppeld. Pas zodra een bezoeker de interactie aangaat met je website en zijn gegevens achterlaat wordt deze herkent.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.