Maar lekker insmeren is ook al iets. Als ze creatief is heb je nog meer mogelijkheden, haken, breien, scrapbook, tekenen, kan allemaal in bed, als je een klein beetje omhoog mag met je bovenlichaam.
Als u lange tijd in bed moet liggen tijdens een ziekenhuisopname is het mogelijk dat u een complicatie (= nadelig gevolg) van bedrust krijgt. De verpleegkundigen en artsen letten hier natuurlijk op, maar zelf kunt u er veel aan doen.
Veel mensen zijn simpelweg op zoek zijn naar veiligheid en zijn bang voor het onbekende. Immers, onbekend maakt onbemind. Veel mensen klagen erover dat hun leven een sleur is, dat het te veel van hetzelfde is, of dat ze te weinig uitdaging hebben. Dat is ook niet zo raar als je altijd hetzelfde doet.
Mensen die snel verveeld raken, ervaren hun omgeving niet als levendig, stimulerend of verrijkend. Ook kunnen deze mensen zichzelf niet zo goed vermaken. Ze vinden het moeilijk om uit hun comfort zone te stappen. Verveling komt sneller voor als je minder zelfbewust bent.
Jij kunt je minder goed concentreren, heb moeite met het afronden en starten van taken en vertoont dus sneller uitstelgedrag. Dat het daarnaast ook nog eens de kans vergroot op een depressie of angststoornis, is ook nog zo'n nare bijkomstigheid. Omarmen dus, die verveling.
Verveling is een zeer ongezonde dagbesteding. Dieren en mensen raken depressief als ze voor een langere tijd zich gaan vervelen. Je leeft korter, en zal eerder ziek worden. Je verveeld je dood klopt niet, wel dat op den duur je zeker eerder sterft door de gevolgen van verveling.
Het is heel normaal om je te vervelen." Uit onderzoek blijkt zelfs dat verveling goed voor je kan zijn. Ook al voelt dat vaak niet zo. "Verveling is een onprettige emotie. Je voelt je rusteloos en doelloos.
Verveling is het gevoel gevangen te zitten in een eindeloos, betekenisloos heden. Het is een negatieve emotie die sterk motiveert tot gedrag om verveling te vermijden, te verminderen of om eraan te ontsnappen. Mensen verkiezen zelfs een zekere mate van pijn boven verveling.
We noemen niets voelen of geen plezier meer beleven ook wel anhedonie. Iedereen heeft dit weleens en het gaat vaak gewoon weer over. Als het lang duurt en erg is, kan het ook onderdeel zijn van bijvoorbeeld depressie, trauma, psychose, persoonlijkheidsproblemen.
Bij fysieke oorzaken kun je denken aan te weinig slaap, een ongezond voedingspatroon, of misschien een gezondheidsprobleem. Mentale en emotionele problemen als onrust thuis, moeite op werk, veel piekeren of sub-assertiviteit kunnen ook erg veel energie kosten die jou op termijn lusteloos maken.
Angst voor reacties van anderen, angst om het niet goed te doen. Een laag zelfbeeld waardoor je jezelf niet waardevol vindt voor anderen of de maatschappij. Daardoor voel je je ook niet geroepen om iets te betekenen voor een ander. En dus doe je geen nuttige dingen waar je je goed over zou kunnen voelen.
Dat je niet te weinig moet slapen is wel bekend, maar je hoort ook weleens dat teveel slaap ook slecht is voor je gezondheid. Word je echt ongezond van te lang in je bed liggen? Voor volwassenen zou 7 tot 8 uur slaap optimaal zijn.
In samenspraak met uw neuroloog wordt in principe 1 uur platte bedrust voorgeschreven. Dit houdt in dat u wel op uw zij of buik mag liggen.
Decubitus (doorliggen) is een beschadiging van de huid en/of het weefsel onder de huid. Het ontstaat door aanhoudende druk op de huid of door druk in combinatie met schuifkrachten. Decubitus ontstaat meestal op plaatsen waar de huid dicht bij het onderliggend bot zit.