We hanteren de openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit.Andere posten lichten we duidelijk toe. Zo weten onze klanten waarvoor ze betalen en hoe wij ons geld verdienen.
Bij ons betaal je voor je energie de dynamische inkoopprijs. Dat doen we om energie zo goedkoop mogelijk voor je te maken. Je koopt energie in op de groothandelsmarkt voor dezelfde prijs als de grote energieleveranciers. We maken daar geen marge op.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van Frank energie. Bij Frank energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.
Met die investering en de huidige toestroom van aanmeldingen, verwacht Frank Energie het jaar af te sluiten met 30.000 nieuwe klanten en rekent het eind 2022 op ruim 300.000 gebruikers. Meer informatie over Frank Energie is te vinden op https://www.frankenergie.nl/.
Als u energieleveranciers wilt vergelijken, moet u eerst weten hoeveel energie u verbruikt per jaar. En wat u nu per jaar betaalt. Als u uw verbruik en kosten weet kunt u pas goed zien welke leverancier goedkoper is voor u. Pak uw laatste jaarafrekening erbij.
Zo hoort energiedirect.nl dus altijd tot de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.
Vier energieleveranciers hebben een negatieve solvabiliteit: Fenor Energie, Gewoon Energie, VanHelder en Welkom Energie.
Bij ANWB Energie berekenen we onze inkoopprijs van 100% gecertificeerde Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas 1-op-1 aan jou door. Je betaalt dus altijd een eerlijke prijs voor je energie en -afgaande op de tarieven van de afgelopen vijf jaar- ben je daarmee over de jaren ook nog eens flink goedkoper uit.
Op jaarbasis betalen mensen met een gemiddeld verbruik bij Vattenfall 472,80 euro extra. Maar volgens Vattenfall verbruiken zijn klanten gemiddeld minder – 2.250 kilowattuur elektriciteit en 1.200 kuub gas. Met dat verbruik betalen klanten 25,85 per maand meer.
Wie heeft de hoogste terugleververgoeding? Engie heeft de hoogste terugleververgoeding voor zonnepanelen. Hier ontvang je namelijk het kale leveringstarief voor overtollige zonnestroom. Bij het huidige modelcontract (prijspeil 23-08-2022) ligt dit bedrag op 0,602 euro per kWh (enkeltarief).
Je maakt altijd meteen gebruik van de stroom die de zonnepanelen opwekken. De stroom die je niet meteen gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. De meter in de meterkast registreert deze als teruglevering. De opgewekte elektriciteit die je meteen van de zonnepanelen gebruikt, zie je hierop niet terug.
Wordt geen klant bij dit bedrijf.
Deze partij blijkt echter door en door onbetrouwbaar en houden zich willens en wetens niet aan de wet. Hoewel de wet zegt dat de saldering van levering en terug levering (zonnepanelen) op jaarbasis dient plaats te vinden heeft Budget Energie besloten om dit maandelijks te doen.
56% van 18 klanten beveelt aan. In december 2021 neemt Coolblue alle lopende contracten van GreenNL over. Aangezien het enkel om een naamswijziging gaat, maar het bedrijf achter beide merken hetzelfde is, ziet u hier ook oudere klantervaringen die nog over GreenNL zijn geschreven.
ANWB Energie is een goede en betrouwbare energieleverancier met scherpe tarieven. Bij ANWB Energie krijgen nieuwe klanten geen welkomstkortingen of cadeaus en er is ook geen getrouwheidsprogramma voor bestaande klanten.
Over ANWB Energie
In de grootste verenigingen van Nederland met zo'n 4,7 miljoen leden. Sinds 2021 levert de ANWB ook stroom en/of gas. De ANWB werkt samen met EnergyZero voor het leveren van energie met dynamische tarieven.
Is Innova Energie uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Innova Energie achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken. 53% van 321 klanten beveelt aan.
UMeter is voor een privé account gratis.
De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers.
De twee grootste uitdagers van de Nederlandse energiemarkt gaan verder onder één dak: Nuts Groep - al eigenaar van Budget Energie - verwerft alle aandelen van de Nederlandse Energie Maatschappij (“NLE”). Daarmee wordt Nuts Groep de nummer vier energieleverancier, na de traditionele bedrijven Nuon, Essent en Eneco.
De laatste groep energieleveranciers bevindt zich niet in de gevarenzone en bestaat uit De Vrije Energie Producent, Eneco, Engie, Nieuwe Energie Groep, SEPA Green Energy en Vattenfall. Deze leveranciers hebben een gemiddelde tot hoge solvabiliteit. Er zijn ook leveranciers die een uitstekende solvabiliteit hebben.
Zo hebben we 100% groene stroom uit Nederlandse wind, zon en water. Een belangrijke stap om fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk te maken. Deze stroomleveranciers wekken meestal niet zelf de energie op, maar kopen al hun energie in. Ze gebruiken hun inkoopvoordeel om scherpe tarieven aan te bieden.
Er is een grote kans dat de gasprijzen in 2023 nog hoog zullen blijven. Verbruik jij veel gas, dan kan dit leiden tot een hoge gasrekening. Je hebt zelf weinig invloed op de prijs die je betaald voor een kuub gas. Wel kun je je gasrekening laag houden door te besparen op je gasverbruik.