Met het attribuut face bepaal je het lettertype. Je ziet dat er zo binnen HTML wel het een en ander te doen aan lettertype en grootte en kleur. Voor de lettertype ben je wel van de gebruiker afhankelijk. Hij moet het aangegeven font wel op zijn computer geïnstalleerd hebben.
Het FACE attribuut van het FONT element bepaalt het lettertype dat gebruikt wordt voor de tekst. De waarde van het FACE attribuut is de naam van één lettertype, of meerdere lettertypen gescheiden door een komma. Een tweede lettertype wordt gebruikt, als het eerste niet aanwezig is op het systeem van de gebruiker.
Ga naar de 'font manager' op je Windows-bureaublad. Klik op 'start', gevolgd door 'configuratiescherm'. Selecteer 'lettertypes', kies het gewenste lettertype dat je wilt toevoegen aan Microsoft Word en download het. Zodra het downloaden is voltooid, wordt het lettertype opgeslagen in de map op je Windows-bureaublad.
HTML gebruiken in teksten is niet moeilijk. Het is zelfs gemakkelijk als je een aantal regels volgt. Zo moet je moet altijd een tag openen, gevolgd door inhoud en daarna weer sluiten: <tag>inhoud</tag> . De laatste tag is identiek aan de eerste, maar sluit de tag met het “/” teken.
Open de Instellingen en ga naar Persoonlijke instellingen.Kies daar links in het menu de optie Lettertypen.Klik vervolgens op het lettertypen dat je wil gebruiken voor het systeem. Denk dan aan aloude favorieten als Arial, Courier New, Verdana, Tahoma, et cetera.
De twee termen worden tegenwoordig vaak – onterecht dus – door elkaar wordt gebruikt, maar officieel is er wel degelijk een verschil. Een lettertype is het ontwerp van een letter, terwijl een font juist de combinatie is van het lettertype, de grootte en de stijl ervan.
Zo kun je een lettertype zoeken en herkennen: Bezoek de webapp onder www.myfonts.com/WhatTheFont/
HTML is een zogenaamde opmaaktaal. Door middel van HTML-code kun je aan een website kleuren, afbeeldingen en links toevoegen. HTML bestaat uit gewone tekst waarin met speciale tekens is aangegeven hoe de tekst moet worden getoond. Zo'n teken, of markering, noemen we een tag.
Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.Zo kunnen titels, tekstblokken, menu's, paragrafen, scripts en dergelijke op de webpagina worden gepositioneerd.
Is HTML moeilijk om te leren? Kort gezegd: nee. HTML is geen gigantisch complexe programmeertaal en is relatief eenvoudig aan te leren; het is alleen wel veel stof om op te nemen als je er 100% bekwaam in wilt worden.
Roboto. Gemaakt door Google om op het mobiele besturingssysteem Android te gebruiken en nu ook voor Chrome gebruikt. Roboto komt opvallender over dan andere lettertypen. Google noemt het “modern, maar toch toegankelijk.” Als dat klinkt als jouw merk, probeer het dan eens uit.
Tegenwoordig zijn Arial en Times New Roman de meest gebruikte lettertypes.
Met COLOR kunt u de kleur bepalen voor de tekst die tussen <FONT> en </FONT> staat.U kunt hiervoor kleurcodes gebruiken. Ook zijn er enkele kleuren in woorden in HTML. Dit zijn er een beperkt aantal, zoals blue, red, en black.
Hoe wordt HTML gebruikt? De code begint en eindigt na elk op te maken woord/zin. Als voorbeeld gebruiken we een vetgedrukte tekst. Als jij een tekst schrijft is het eenvoudig om een tekst dikgedrukt te maken door op de hoofdletter ”B” te drukken in de taakbalk.
Als je een tekst schuingedrukt wilt maken gebruik je de tags <i> en </i>. Een onderstreepte tekst geef je aan met de tags <u> en </u>. Wil je een tekst doorhalen dan maak je gebruik van de tags <del> en </del>.
Druk op Ctrl+U (Windows) of ⌘-Option-U (Mac).
In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de gerenderde HTML.
Hoe lang het precies duurt, hangt grotendeels af van hoe veel en hoe intensief je zelf bezig bent met HTML daadwerkelijk gebruiken. HTML leer je het snelst door gewoon webpagina's te maken en dingen te proberen. En omdat je meteen het resultaat kunt zien van wat je aan het doen bent, leer je als het ware constant.
HTML-codes bestaan uit tags en inhoud. Tags zijn de instructies die aangeven hoe de inhoud moet worden weergegeven. Elke HTML-tag begint met een '<' en eindigt met een '>'.De inhoud van de tag staat tussen deze twee symbolen.
Het verschil tussen HTML en CSS is dat HTML zorgt voor een algemene structuur en opmaak van jouw webpagina's.Cascading Style Sheet daarentegen is ontwikkeld om veel gedetailleerder jouw webpagina's te ontwerpen.
Een HTML-pagina bestaat uit “tags” en tekst. De tags vertellen de webbrowser hoe de tekst of andere inhoud moet worden weergegeven. Als voorbeeld gebruiken we hier de tag <h1>. De tekst die je tussen h1-tags plaatst, zal in een webbrowser worden weergegeven als een titel.
Wat ons betreft zijn Arial, Calibri, Open Sans, Roboto, Tahoma, Trebuchet MS en Verdana de beste lettertypen zonder schreef. Wil je toch een schreefletter gebruiken, kies dan niet voor Times New Roman (saai!), maar voor Cambria, Garamond of Georgia.
Klik op Start, wijs instellingenaan en klik op Configuratiescherm. Dubbelklik op lettertypen. Klik in het menu bestand op lettertypen om een vinkje te plaatsen. Klik in het menu Bestand op Nieuw lettertype installeren.
Google lanceerde ook heel wat lettertypes onder de naam 'Google fonts'. Deze fonts werden speciaal ontworpen voor het online gebruik. Specifieker voor een goede compatibiliteit met CSS en Android. Het lettertype dat je nu aan het bekijken bent, op deze website, is Open Sans.