Je statusupdates kunnen alleen gezien worden door mensen van wie je het telefoonnummer in je adresboek hebt opgeslagen en die je telefoonnummer in hun adresboek hebben opgeslagen. Je kunt ervoor kiezen om je statusupdates te delen met al je contacten of alleen de contacten die je hebt geselecteerd.
Een statusupdate is een kort bericht geplaatst op sociale media waarin een gebruiker vertelt wat hem bezighoudt. Het plaatsen van statusupdates is een vorm van microblogging. Een statusupdate kan bijvoorbeeld een activiteit of emotie bevatten, een foto of een video, of een link naar een webpagina.
Alle instellingen staan nu namelijk standaard op: 'iedereen kan alles van je zien'. Dat weten veel mensen niet, waardoor ze ongemerkt blootgesteld staan aan onbekenden. Je status, je profielfoto en wanneer je voor het laatst online was bijvoorbeeld. Dat kan echt iedereen zien die je nummer heeft of heeft ingetoetst.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Stiekem lezen zonder dat de ander blauwe vinkjes ziet
Dat doe je door de vliegtuigmodus in te schakelen, het bericht te lezen, de app volledig afsluiten en de vliegtuigmodus weer uit te schakelen.
Wat is een verhaal op WhatsApp? Een verhaal op WhatsApp kan je vergelijken met 'verhalen' op Instagram, Facebook of Snapchat. Je deelt een foto of video en die blijft 24 uur beschikbaar voor jouw contactpersonen.
De stand of toestand van een zaak of proces.
Een statusupdate komt op jouw eigen tijdlijn. Dit bericht is voor al jouw Facebookvrienden te zien. Hoe plaats ik een statusupdate? Desktop: Klik linksboven op de Facebook-F > Bij Status bijwerken kun je jouw update schrijven > Naast de knop Plaatsen heb je keus wie jouw statusupdate kunnen zien.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Tik op de status waarvan je wilt zien hoe vaak deze bekeken is. -icoon. Dit kun je onderaan het scherm vinden, net boven een icoon in de vorm van een oog. Er wordt nu een lijst weergegeven van alle mensen die je status bekeken hebben.
Door een gesprek te dempen, worden er geen notificaties verstuurd bij binnenkomende berichten. De optie wordt doorgaans gebruikt bij drukke groepsgesprekken waar meerdere mensen in chatten. De dempknop zit al langer in WhatsApp, maar kon alleen tijdelijk worden ingeschakeld.
De privacyinstellingen aanpassen doe je door naar Instellingen > Account > Privacy > Wie kan mijn gegevens zien te gaan. Hier heb je de mogelijkheid om bij 'laatst gezien', 'profielfoto' en 'status' aan te passen wie wat mag zien. Je hebt de keuze uit 'iedereen', 'mijn contacten' en niemand'.
Hoe hoger in de hiërarchie, hoe beter en overvloediger het eten, hoe veiliger hun plaats om te slapen en hoe meer seksuele partners ze hebben. Status is in onze wereld niet alleen meer eten, seks of geld, maar ook respect, invloed, bewondering en lof, allemaal dingen die heerlijk aanvoelen.
WhatsApp heeft er sinds kort een nieuwe functie bij; WhatsApp Status. Hiermee kan je via video's en foto's je vrienden en kennissen laten zien waar je bent en wat je doet. Net als bij Snapchat en Instagram Stories leg je zo een eigen verhaal vast en de beelden verdwijnen vanzelf na 24 uur.
Sociale status gaat over het aanzien, de eer en de prestige die iemand krijgt en met zich meedraagt in diens sociale groep of samenleving. Een sociale status kan verkregen worden door toewijzing of verwerving. Bij toewijzing heeft de persoon in kwestie niet zelf gekozen voor diens sociale status of deze 'verdiend'.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Met stalkerware neemt een (ex-)partner de smartphone van het doelwit over. Hij kan meelezen met WhatsAppgesprekken, foto's en video's bekijken en de locatie van de telefoon opvragen. Zelfs verwijderde WhatsAppberichten zijn nog zichtbaar.
Bekijk het kopje 'Gezien door'. Alleen de mensen die jouw nummer in hun adresboek hebben staan zullen jouw bericht kunnen zien. Als het goed is, zul je hier dus de naam van de persoon met jouw nummer zien staan. Als je hier de naam ziet van de persoon die je wilde controleren, dan heeft hij of zij jouw nummer.
Altijd al willen weten wat je partner uitspookt op zijn of haar telefoon? Met de nieuwe app Yona kun je hem of haar dag en nacht nauwlettend in de gaten houden. Nu kun je met één druk op de knop checken of je wederhelft porno kijkt, online poker speelt of die ene serie aan het bingewatchen is.
Wanneer je een chat in WhatsApp dempt, krijg je geen meldingen meer. De app bleef tot vandaag echter wel een rode badge op het icoon met het aantal berichten tonen. Zelfs van chats die gedempt waren.
Ga naar 'Chats' en tik op het gesprek dat je wil dempen; Tik op diegene haar of zijn naam en selecteer 'Dempen'; Kies vervolgens of je de persoon (of groep) in kwestie 8 uur, 1 week of zelfs 1 jaar wil stilhouden.