WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
WhatsApp beveiligt je berichten door middel van end-to-end-encryptie. Dit betekent dat de berichten die je verstuurt altijd versleuteld zijn tot ze bij de ontvanger aankomen. Op deze manier kunnen alleen jij en de persoon waarmee je appt de berichten lezen. En dat is natuurlijk wel zo fijn.
Er zijn verschillende manieren waarop een Whatsapp hacker hacker te werk kan gaan. Eind vorig jaar waarschuwde WhatsApp voor een veiligheidslek voor zowel Android- als iPhone gebruikers. Hackers zouden een videobestand sturen en zodra deze werd gedownload konden ze toegang krijgen tot gegevens op je telefoon.
Chatdiensten als WhatsApp en Signal zijn standaard versleuteld en dat zou aftappen onmogelijk maken voor politie en inlichtingendiensten.
Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren. En daar maken criminelen gebruik van.
WhatsApp is in 2021 niet meer veilig te noemen als het gaat om privacy. Ze delen jouw gegevens met Facebook en hun betaalde services in alle landen behalve de EU. Wij raden daarom veiligere alternatieven aan.
Hoe gek het ook klinkt: een bericht versturen via WhatsApp is per saldo veiliger dan per e-mail. Dat komt omdat de inhoud van de berichten is versleuteld (end-to-end-encryptie).
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Open WhatsApp. Klik op Instellingen en dan op Account. Klik nu op Verificatie in twee stappen en zet deze aan. Bedenk nu een zescijferige code en vul deze in.
Als je een WhatsApp Status gemaakt hebt, wil je natuurlijk weten wie hem bekeken heeft. Dit kun je gemakkelijk controleren door achter 'Mijn Status' op de drie puntjes te tikken. In het scherm 'Mijn Statusupdates' kun je vervolgens zien hoeveel weergaven je Status heeft.
Met stalkerware neemt een (ex-)partner de smartphone van het doelwit over. Hij kan meelezen met WhatsAppgesprekken, foto's en video's bekijken en de locatie van de telefoon opvragen. Zelfs verwijderde WhatsAppberichten zijn nog zichtbaar.
Nee, je hebt recht op privacy, ook als nog geen 18 jaar bent. Niemand mag je dagboek, mails of sms'en lezen zonder jouw toestemming.
Met het telefoonnummer van die vriend kunnen ze in WhatsApp of andere sociale media zijn of haar profielfoto zien. Deze voegen de fraudeurs vervolgens toe aan hun eigen WhatsApp account (met een willekeurig telefoonnummer), om geloofwaardiger over te komen.
WhatsApp is de meest gebruikte app om berichten te sturen en ontvangen. Een stuk populairder dan sms'jes (in ons land). De berichten zijn versleuteld, dus alleen u en de ontvanger kunnen ze lezen. Er zijn ook andere apps om mee te chatten.
WhatsApp verzamelt veel gegevens over je, zoals bijvoorbeeld je telefoonnummer, informatie over jouw locatie, je gewoontes en je contacten. WhatsApp geeft aan deze gegevens alleen te gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren.
Als je de telefoon niet update en je besluit WhatsApp na de deadline opnieuw te installeren, dan kan je niet meer messagen op je telefoon. Je kan dan namelijk niet meer inloggen op de app. Hou er ook rekening mee dat bepaalde functies niet meer zullen werken als je mobiel nog op een oud systeem draait.
Vanaf 1 november werkt WhatsApp niet meer op Android-telefoons met OS 4.0.4 en ouder. Als je een Android-mobiel hebt, moet je minimaal OS 4.1 hebben. Deze versie van het door Google ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones verscheen ruim negen jaar geleden.
Of ze zijn op zoek naar gevoelige gegevens, zoals naaktfoto's of een kopie van jouw paspoort. Er is ook een groep criminele hackers die voor de lol bij mensen inbreekt. Deze groep bestaat voornamelijk uit jongeren die hacken als een soort online kattenkwaad zien.
Hoe weet ik of ik gehackt ben? Controleer op https://haveibeenpwned.com/ of je e-mailadres of eventuele andere gegevens zijn buitgemaakt door hackers na een datalek. Check je recente bestanden. Ga naar Windows Verkenner en zie onder 'Snelle toegang' de lijst met bestanden die het laatst geopend zijn.
Zodra je de 6-cijferige sms-code hebt ingevoerd, wordt de persoon die je account gebruikt automatisch uitgelogd. Het is mogelijk dat je gevraagd wordt om een twee stappen-verificatiecode te geven. Als je deze code niet hebt, kan het zijn dat degene die je account gebruikt verificatie in twee stappen heeft ingeschakeld.