In Frankrijk, Italië en Spanje zijn er andere systemen om de maten weer te geven. Als je van Franse merken houdt, moet je een maatje groter nemen. De Nederlandse 38 komt in Frankrijk overeen met 40.
Jeansmaten worden vaak weergegeven als 32/30. De 32 is in dit geval de breedtemaat en 30 is de lengtemaat. Als de lengtemaat te lang is dan kan een kleermaker de broek inkorten, veelal met behoud van de eigen onderkant. Broeken worden vaak weergegeven zonder lengtemaat, alleen maat 30 of maat 32 bijvoorbeeld.
L maten. EU / DE: Als je een kledingstuk ziet met een maatlabel EU, is de grootte gebaseerd op een Germaans systeem dat veel gebruikt wordt in grote delen van Europa.
Gemiddeld is een baby die maat 44 past ongeveer 2-2,5 kg zwaar. Als een kindje zwaarder is, past hij meestal geen kleding in maat 44 voor baby's. Dan is maat 50 over het algemeen ook redelijk passend, al kan het wel iets te lang zijn.
"De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maatje 40 tot 42, maar Nederlandse merken maken al kleren in maat 38."
Een jeansmaat wordt als volgt weergegeven: 34-32, 38-36 enz. Het eerste getal is de taillemaat in inches en het tweede getal is de lengtemaat in inches. Je kunt inchmaten omrekenen naar centimeters door iedere inch keer 2,54 te doen. Voorbeeld: een jeans met taillemaat 32 inch heeft een omtrek van 81 centimeter.
Confectiemaat 38 komt overeen met maat M.