Stop je voeten in het voetenbad en masseer ondertussen je voeten om de exfoliërende werking te stimuleren. Haal je voeten er na 15 minuten uit, Droog je voeten goed af en breng daarna een lekkere hydraterende crème aan, Scrub je voeten zo'n vier keer per week als je last hebt van eeltplekken.
Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen.
Gebruik minstens twee keer per week een voetscrub. Breng je scrub aan op droge voeten voor je in bad of in de douche stapt. Wrijf met je handen enkele minuten lichtjes over je voeten en spoel ze nadien af.
Afhankelijk van je huidtype kun je uiteindelijk elke dag een exfoliant gebruiken. Doe altijd een stap terug als je huid gaat irriteren (als ze gaat irriteren, schilferen, branden, rood wordt, enz).
Het is erg fijn voor de voeten om een keer in de week even goed ingesmeerd te worden. Dit hoeft niet perse elke dag, maar kan eens in de week. Het insmeren van je voeten zorgt voor verzachting en bescherming van de voeten. Je voeten zullen dus lekker zacht aan voelen, wat voor jezelf ook erg fijn zal zijn.
Vaseline creëert een beschermende laag, waardoor vocht in de huid blijft.Dit helpt goed om de beschadigde huidbarrière bij droge voeten te herstellen. Ik ontwikkelde een voetverzorgingslijn, inclusief stappenplan, bestaande uit een Voeten scrub crème, Eelt crème en Droge voeten crème.
Maar pas op: te veel exfoliëren is niet zonder risico. Als je te vaak naar een exfoliant grijpt, kan je huid geïrriteerd raken en gevoeliger worden voor UV-stralen en dus voor huidveroudering.
Je huid is geïrriteerd en voelt prikkerig of branderig aan. De huid kan er iets rood uit zien of een beetje schilferig aanvoelen. Ook als je huid trekkerig aanvoelt kun je te veel geexfolieerd gebruikt hebben. Je huid voelt droger aan dan voor het gebruik van de exfoliant.
Breng een dag- of nachtcrème aan om je huid te hydrateren. Gebruik overdag altijd een product met minimaal SPF 30, omdat je huid na het exfoliëren gevoeliger is voor de schadelijke invloeden van de zon.
Om voetschimmel te voorkomen, droog je na elke wasbeurt je voeten goed af. Vergeet hierbij ook zeker niet te drogen tussen je tenen. Met vochtige voeten in je sokken of schoenen stappen, is bacteriën vrij spel geven.
Na het wassen van je voeten is het belangrijk om ze goed te drogen. Zorg ervoor dat je alle vocht tussen je tenen goed afdroogt, omdat dit een broedplaats kan zijn voor bacteriën en schimmels. Gebruik een schone handdoek en dep je voeten voorzichtig droog.
Wanneer je huid erg droog en gevoelig is kun je beter nóg wat voorzichtiger zijn. Zo is het een goed idee om het scrubben dan te beperken tot één keer in de twee weken. Bij een huid die veel kan hebben kan je het gerust elke week tot twee keer per week doen. Scrubben is niet geschikt bij een overgevoelige huid.
Een exfoliant zorgt ervoor dat je dode huidcellen gemakkelijker loslaten. Hierdoor wordt een frisse, meer stralende huid zichtbaar. Vaak zie je dit meteen duidelijk in de eerste weken na het starten met de Exfoliant. Wil je dit effect graag behouden, dan is het goed om regelmatig te blijven exfoliëren.
Exfoliëren is een zachtere manier om dode huidcellen te verwijderen. Het wordt ook wel peeling genoemd, want in tegenstelling tot scrubben, schraap je de oude huidcellen niet van je huid, maar worden deze losgemaakt.
Een exfoliant geeft de huid een gladder, egaler oppervlak en kan op langere termijn rimpels minder doen opvallen. Dit komt omdat een exfoliant dieper in de huid werkt dan een scrub, die toch wat oppervlakkiger te werk gaat.In tegenstelling tot een scrub of peeling spoel je een exfoliant niet af.
Peelings zijn exfolianten op maximale sterkte, je hoeft binnen 3-4 dagen na je peeling geen aparte exfoliant (zoals een scrub, borstel of exfolierende gezichtsreiniger) te gebruiken. Over-exfoliatie kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid, dus wacht hiermee tot je huid volledig hersteld is.
Breng na het gebruik van een exfoliant altijd een dag- of nachtcrème aan. Gebruik je de exfoliant in de ochtend? Dan is het belangrijk om daarna te smeren met een crème die minstens SPF 30 bevat.
De bekendste exfolianten zijn AHA's, BHA's en PHA's, waarvan de eerste twee vooral favoriet zijn. Wij gaan het hebben over de tweede van het rijtje, de BHA, die bekend staat als salicylzuur en geschikt is voor de vette, gevoelige en rosacea-gevoelige huid én helpt tegen puistjes en mee-eters.
Door je gezicht dagelijks te exfoliëren, kun je de dode huidcellen sneller verwijderen. Hierdoor wordt je huid egaler en krijgt je huid weer een frisse uitstraling. Het exfoliëren van de huid kan verstopte poriën als het ware 'ontstoppen', waardoor grove poriën minder zichtbaar lijken.
Dehydratatie - exfoliatie kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en nieuwe, met vocht gevulde cellen naar de oppervlakte van de huid te brengen. Hyperpigmentatie - exfoliatie kan helpen om donker gekleurde cellen sneller van de huid af te schilferen en de melanineproductie te verminderen.
Om te zorgen dat de huid gezond blijft is exfoliëren net zo belangrijk als het gebruiken van een dagelijkse reiniging, SPF en een hydraterende crème. Door de huid te exfoliëren verwijder je namelijk de dode huidcellen. Doe je dit niet dan zullen de dode huidcellen zich opstapelen.
De veiligste manier om zelf thuis eelt te verwijderen is met behulp van een scrubmiddel. Hiervoor is het belangrijk om je voeten eerst 10 tot 15 minuten te laten weken in een voetbad. Om ervoor jezelf een waar spa-momentje van te maken, kun je er wat badzout of een speciale bruistablet voor de voeten aan toevoegen.
Als je eerst een voetbad neemt, wordt de huid week. Gebruik bij het voetbad geen soda, want daar wordt de huid hard en stug van.