Hoeveel tattoo laserbehandelingen heb ik nodig? Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig voor het compleet verwijderen van een tattoo. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de soort inkt die gebruikt wordt, hoe oud de tattoo is en of er gekleurde inkt is gebruikt.
Wij wachten 6 tot 8 weken tot de volgende behandeling
Houd er wel rekening mee dat er tussen de behandelingen veel tijd zit. Dat geeft je huid de kans om goed te genezen. In het begin houden wij tussen de behandeling voor tattoo verwijderen een periode aan van zes tot acht weken.
Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor het volledig verwijderen van een tatoeage. Hoeveel behandelingen er in uw geval nodig zijn, is afhankelijk van verschillende factoren.
Er zijn twee manieren om een tatoeage te laten verwijderen. Een tatoeage kan verwijderd worden middels een laserbehandeling of operatief. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken over.
Hoeveel behandelingen tattoo verwijderen
Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren. Gemiddeld heb je ongeveer tussen de 4 tot 10 laserbehandelingen nodig.
Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig voor het compleet verwijderen van een tattoo.
Veel mensen hebben spijt van een tattoo
Een survey door Advanced Dermatology werd ingevuld door 600 mensen met een tattoo en daaruit blijkt dat maar liefst 78(!)procent van de mensen spijt heeft van een tattoo die ze hebben laten zetten.
wat iedereen zich altijd afvraagt is hoe het kan dat die inkt van een tatoeage niet verdwijnt maar gewoon op de huid blijft zitten. Eigenlijk is het gewoon zo dat de inkt niet óp je huid zit maar ín je huid. Daarvoor moet de inkt wel diep genoeg zitten want anders zou hij eraf slijten.
Soms ontstaan er na het laseren kleine witte vlekjes. De vlekjes zullen in vrijwel alle gevallen verdwijnen. Wacht in ieder geval met een behandeling tot de plekjes zijn weggetrokken. Vanzelfsprekend kijkt de huidtherapeute ook graag met je mee.
Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Voor optimaal resultaat heb je gemiddeld rond de 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit vaak een interval van 4 tot 8 weken.
Ja zeker. Er zijn geen problemen met het verwijderen van laserhaar voordat u een tatoeage krijgt. Houd er rekening mee dat uw behandeling met laserontharing 6-8 sessies duurt, met een of twee weken tussen elke sessie.
Het verwijderen van een tattoo is 100% veilig. Alle behandelingen worden uitgevoerd door gediplomeerde en deskundige specialisten. Na het operatief verwijderen van een tattoo, net zoals bij alle operaties, is er een zeer kleine kans op infectie en in de meeste gevallen kans op een breder litteken.
Wat mag je niet/wel doen na het laseren van een tattoo? Je kunt direct na de behandeling bijna al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste 24 uur is het belangrijk de behandelde plek droog te houden, wij zullen deze verbinden.
Is tattoo weglaseren pijnlijk? De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. De napijn is echter kortdurend, maximaal een kwartier.
De kapotgeschoten inkt zal in de periode na de behandeling door het lichaam afgevoerd worden. Na elke behandeling heeft de tatoeage 8 tot 12 weken nodig om te genezen. De eerste week van het geneesproces zal de tatoeage afgeplakt blijven.
Vermijd een tattoo op deze plaats, want die zal sneller vervagen. Een pols tattoo zet je beter dichter bij de onderarm. De huid aan de binnenkant van de pols is nogal dun, het zal pijnlijker zijn om hier iets te tatoeëren. Als je een lage pijngrens hebt, overweeg je misschien beter een andere plaats.
In het algemeen zal je tattoo sneller vervagen op plaatsen waar de zon komt of die worden blootgesteld aan andere elementen. Draag jij bijvoorbeeld iedere dag een rugzak? Dan laat je het best geen tattoo op je schouder zetten, want door de wrijving met de bandjes zal die sneller vervagen.
Zwart-wit is beter dan kleur. Gekleurde tattoos winnen aan populariteit, maar ze blijven wel minder lang mooi dan hun zwart-witte tegenhangers. “Zulke tattoos vervagen sneller”, zegt Ruth. “De zon speelt daar een rol in, maar gekleurde inkt bestaat ook uit grotere molecules, waardoor hij minder diep in de huid dringt.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Laat geen tattoo zetten:
Op een plek waar minder dan 3 maanden geleden een tattoo is weg gelaserd of waar de wond nog niet genezen is. Op geïrriteerde huid, eczeem, bultjes, ontstekingen, donkere moedervlekken of zwellingen. Als je onder invloed bent van alcohol, medicijnen of drugs. Indien je zwanger bent.
Dat hangt namelijk van veel verschillende factoren af, waaronder de concentratie van de schadelijke stoffen in de inkt, de grootte van je tattoo en hoe lang je lichaam eraan blootgesteld is. Hier is nog niet veel over bekend en daarom lopen de cijfers sterk uiteen.
Hoeveel kost een tattoo sleeve? Heel kort door de bocht: tussen 1500€ en 6000€. Afhankelijk van welke stjil en artiest je kiest. Een sleeve tattoo wordt in meerdere sessies gezet, je zal dus een aantal keer moeten terugkeren.
Tijdens het tatoeëren wordt er 1 tot 1,5 mm diep in de huid geprikt. Dit is de maximale diepte die geprikt mag worden. Gaat het dieper dan is er een kans op blow-out (uitvloeiing) en/of opzwelling (dit is een tattoo die je na genezing kunt voelen.
Een sterke laserstraal veroorzaakt uitbarstingen van energie, waardoor de ingekapselde inktdeeltjes uiteenvallen tot stof. Zo worden de deeltjes steeds kleiner, tot ze door het lichaam kunnen worden opgeruimd. Het type laser en de kennis van tattoo verwijderen, maakt veel verschil in behandeling en eindresultaat.