Regenval komt gemiddeld 25 dagen per jaar voor in Dubai, hierbij gaat het om een bui met minstens 0,1 mm per etmaal.
Het bekende emiraat heeft de reputatie dat het vaak zonnig en heel warm is. Temperaturen van 40 graden zijn niet ongewoon. Door het woestijnklimaat is het nooit koud in Dubai.
Gemiddelde temperaturen rond de 25 graden Celsius zijn gebruikelijk en 's nachts koelt het niet te veel af. De periode van december tot en met maart gaat wel vaak gepaard met veel neerslag. Wil je dus van niet te warm, maar wel droog weer genieten? Dan vind je in oktober en november de beste reistijd voor Dubai.
Neerslag. Bij het warme woestijnklimaat van Abu Dhabi hoort weinig neerslag. Op jaarbasis valt er gemiddeld 40 tot 80 millimeter neerslag.
Het klimaat in Dubai wordt gekenmerkt door een constante warmte. De gemiddelde temperatuur per jaar ligt rond de 27 graden Celsius. In de zomermaanden juli en augustus bereikt de thermometer zelfs temperaturen tot 41 graden Celsius.
In de periode maart tot en met september kent Dubai een maximale UV-index van 11 (10+), wat het hoogst haalbare is. Mensen met een bleke huid die niet aan de zon gewend is kunnen bij een blootstelling van 10 tot 20 minuten in de volle zon al verbranden.
Wanneer u de traditionele keuken van het Midden-Oosten wilt proberen kunt u eens taboulleh (een graanproduct met peterselie, tomaat, munt en ui), Ful Medames (gemalen kikkererwten, olijf, knoflook en bonen) of fattoush (salade van groente en geroosterd pitabrood) proberen.
Algemeen geldt dat te korte, doorzichtige, te strakke of te sexy kleding als aanstootgevend wordt gezien en op openbare plaatsen de schouders bedekt moeten zijn. Zwemkleding is alleen toegestaan op het strand of bij het zwembad. Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings.
In Dubai is vrijwel alles modern en nieuw, omdat de stad pas recent in opkomst is. Abu Dhabi is een stuk ouder en heeft een langere geschiedenis. Hierdoor vind je hier meer oude gebouwen, moskeeën en andere historische bezienswaardigheden. Welke van de twee steden leuker is, is dus vooral een persoonlijke keuze.
Ja! Watertemperatuur in Dubai in Dubai in januari bedraagt aangenaam. Het zwemwater in januari is aangenaam in Dubai en in de buurt. Het zeewater bedraagt gemiddeld 23.3°C (min / max: 21.2°C/25.7°C) en stelt u in het algemeen in staat om een lange duik te nemen en te profiteren van nautische activiteiten.
Vliegtijd naar Dubai met Emirates
Als je vanaf Amsterdam naar Dubai vliegt met Emirates duurt de heenvlucht gemiddeld 6 uur en 40 minuten. Ook vanaf Brussel duurt de heenvlucht naar Dubai rond de 6 uur en 40 minuten.
De maanden juli en augustus zijn de goedkoopste maanden in Dubai. Het warme woestijnklimaat zorgt dan voor hoge temperaturen (minstens 40 graden Celsius overdag, maar vaak ergens tussen de 44 en 50 graden) waardoor de vraag naar hotelkamers aanzienlijk lager ligt dan anders.
Onbetwist de heetste plek op onze aardbol is de Dasht-e Lut woestijn in Iran. Hier werd ooit een record temperatuur gemeten van 70,7°C. Leven is er niet, zelfs bacteriën houden het hier voor gezien op deze een na droogste plek op aarde (alleen delen van de Atacama-woestijn in Chili zijn droger).
Regenval komt gemiddeld 25 dagen per jaar voor in Dubai, hierbij gaat het om een bui met minstens 0,1 mm per etmaal.
Gemiddelde jaarlijkse watertemperatuur aan de kust in Dubai is 28.3°C, door de seizoenen: in de winter 23.5°C, in de lente 26.1°C, in de zomer 32.8°C, in de herfst 30.6°C. Minimale watertemperatuur (21.5°C) in Dubai het gebeurt in februari, maximum (34.0°C) in augustus.
Bizarre temperaturen, maar ze komen nog niet in de buurt van het warmterecord van Dubai. Dat werd gehaald in de zomer van 2002 toen de thermometer maar liefst 52,1 graden liet zien. De hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde is 54 graden welke gehaald werd in 2016 in Kuweit.
Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn zeer veilig voor vrouwen en specifiek vrouwelijke reizigers. Toch blijven vrouwen die alleen reizen een bron van nieuwsgierigheid en kun je het middelpunt van de (ongewenste) aandacht belanden.
Wie uit eten gaat bij een gemiddeld restaurant in Dubai is per persoon een bedrag kwijt van tussen de 20 tot 30 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en twee niet alcoholische drankjes. Uit eten in de vele foodcourts in de shopping malls of bij de kleinere restaurants in het oude centrum is nog goedkoper.
Eten en drinken is volledig verboden op alle vormen van openbaar vervoer en hun stations in Dubai. Van metro's en bussen tot oversteekplaatsen voor voetgangers. Wordt je betrapt op eten of drinken op één van deze plaatsen kan dat ervoor zorgen dat je portemonnee 27 Euro lichter wordt.
Alcohol vrij verkrijgbaar
Als Nederlander kon je in Dubai al vrij makkelijk aan een biertje komen in je hotel of in speciale bars en clubs voor toeristen. Maar voor inwoners van de Emiraten was het kopen, bezitten of drinken van alcohol streng verboden zonder speciale pas van de overheid.
Je mag best video bellen en whatsapp gebruiken in Dubai mits je geen vpn gebruikt want dat is verboden. Je mag je ip adres niet verbergen. Omdat internationaal telefoonverkeer een grote geldmaker is voor de twee telco's, en ze bang zijn die inkomsten kwijt te raken.
Doordat er geen tot weinig belasting op producten zit liggen de prijzen van veel artikelen al gauw zo'n 10 procent lager t.o.v. de prijzen elders ter wereld. Dit is vooral te merken bij luxe artikelen zoals elektronica, sierraden, horloges en merkkleding.
Dan ben je volgens onze berekeningen minimaal 1.400 euro kwijt voor twee personen, zonder enige vorm van activiteiten of eventuele andere kosten. Ben je zelf niet zo'n regelaar of liever wat meer luxe, dan boek je al een compleet verzorgde vakantie naar Dubai vanaf zo'n 750 euro per persoon.