Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, afhankelijk van de klachten. Vaak kunnen problemen aan uw voeten voorkomen worden door een bezoek aan onze gediplomeerde pedicure. Zij kan tijdig problemen herkennen en eventueel voorkomen of oplossen.
De meeste mensen met klachten gaan gemiddeld zo'n 8 keer per jaar naar de pedicure. Zeker bij gezondheidsklachten is het belangrijk om geen afspraken over te slaan. Als je diabetes hebt, is een goede voetverzorging door een medische pedicure extra belangrijk.
Wat kost een medische pedicure? De gemiddelde pedicure kosten van deze standaard behandeling liggen tussen de 25 en 35 euro. Maar bij sommige praktijken betaal je meer als het gaat om 'risicovoeten', bijvoorbeeld bij diabetes. Zo is het ook mogelijk dat een behandeling rond de 40 of 50 euro kost.
De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren. Informeer daarom bij de pedicure van uw keuze welke behandelingsduur geldt, zodat u weet waar u aan toe bent.
Mensen die veel eelt aanmaken of kloven hebben gaan soms om de 3 of 4 weken. En als u last heeft van een ingegroeide nagels, gaat u ook vaker naar de pedicure. Heeft u weinig of geen problemen aan uw voeten dan is een bezoek om de 2 à 3 maanden voldoende.
Een dun laagje eelt op je voeten of handen is gezond en heel normaal. Dit laagje eelt verwijderen is niet verstandig. Want eelt is niets anders dan een verdikking van de bovenste laag van de opperhuid, die bestaat uit dode huidcellen, en fungeert als natuurlijke beschermlaag voor de meer gevoelige huid eronder.
Bevordert de circulatie
Het meest aangename deel van de pedicures zijn is toch wel de massage. Masseren van de voeten bevordert de bloedsomloop en verlicht spanning bij de kuiten en voeten. Een toename van de bloedsomloop kan pijn verminderen en warmte door het hele lichaam verspreiden.
Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. De pedicure kan daarnaast advies geven over geschikte schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.
Een cosmetische pedicurebehandeling bestaat onder andere uit: het weghalen van eelt en likdoorns; het knippen en vijlen van nagels; het aanbrengen van gellak, gelnagels of een french manicure.
Pedicure wordt alleen bij diabetes vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is afhankelijk van je voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, maar doorgaans alleen bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen.
Een (medisch) pedicure werkt hygiënisch (nitril handschoenen) en zal met de juiste instrumenten het eelt wegsnijden en/of frezen. Dit is een pijnloze behandeling omdat eelt gevoelloze huid is en de freesmachine veelal met water gekoeld wordt.
Een bij ProVoet aangesloten pedicure of medisch pedicure kan uw verdikte nagels dunner frezen, waardoor alle aangetaste delen worden verwijderd. Houd er rekening mee dat het 9 tot 12 maanden kan duren voordat de schimmel uit uw nagels is verdwenen.
Wat is het verschil tussen een gewone pedicure en medisch pedicure? Een medisch pedicure heeft net iets meer opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond en vervolgcursussen zijn ze specialist in behandelingen van voeten met een verhoogde risico op complicaties.
Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek.
Is er een verwijzing nodig voor de Medisch Pedicure? Nee, er is geen verwijzing nodig om een medisch pedicure te bezoeken. Heeft u diabetes, reuma of een andere medische aandoening dan is een verwijzing van uw behandelend (huis) arts wel noodzakelijk. Zonder deze verwijzing krijgt u geen vergoeding.
Was je voeten elke dag met koud of lauw water en een milde zeep. Zorg er voor dat je de zeep achteraf goed wegspoelt. Soms is het aangewezen om je voeten ook eens te wassen met een antibacteriële zeep of stop je voeten in een badje met water en azijn.
Provoet voor de consument
ProVoet is natuurlijk niet alleen voor de pedicure zelf, maar ook voor de consument. De organisatie helpt je om een kwalitatief goede en professionele pedicure te vinden bij jou in de buurt. Daarnaast vind je op de website van Provoet ook tips over hoe je je voeten het beste kunt verzorgen.
Van de Nederlanders van 20 jaar of ouder bezoekt 29% in een kalenderjaar wel eens een pedicurepraktijk. Ruim 50% van de bezoekers bezoekt een pedicure vanwege medische redenen. En ruim 25%van de consumenten laat zich behandelen door een pedicure omdat men het een prettig verwenmoment vindt.
De verdiensten van een Pedicure liggen ergens tussen de €1650 en de €2800 bruto per maand. Wat je precies gaat verdienen ligt vooral aan de sector en het klantenbestand en wat je taken precies inhouden.
Een bezoek aan een pedicure is vooral zinvol bij een nog ingroeiende teennagel. De pedicure maakt de nagelwal schoon en vijlt de nagel bij met een heel dun freesje, terwijl ze tegelijk met water voor koeling zorgt. Deze behandeling geeft direct verlichting.
Het meest ideaal voor de huid is ongeveer één keer per zes weken. Voor een krijgen of behouden van een gezonde, elastische, jongere huid is dit te samen met met goede verzorging thuis, het beste. Bij huidproblemen zijn er perioden dat men vaker komt, dit afhankelijk van het behandelplan.
Door de speciale gel wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen op de voeten versneld. Na 5 tot 7 dagen laat het eelt gedeeltelijk los, het vervellingsproces duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Trek de huid niet zelf los.
Week je voeten dan dagelijks enkele minuten in een lauwwarm bad. Droog je voeten daarna zeker goed af, en smeer ze in met een vettige zalf. Smeer niet tussen je tenen. De huid tussen je tenen is namelijk anders dan die van je hiel.