Vanaf 2 jaar kan je kindje veilig op een hoofdkussen liggen. Dit betekent niet dat het ook echt nodig is. Misschien vindt jouw peuter het nog niet nodig om op een kussen te slapen. Laat het dan voorlopig nog weg.
Een goed veren kussen moet ongeveer vijf tot zes jaar mee kunnen gaan en een latex of een donzen kussen meestal vier tot vijf jaar. Een synthetisch kussen gaat twee tot vier jaar mee en een kussen gevuld met kapok ongeveer anderhalf jaar.
Tekenen dat je hoofdkussen aan vervanging toe is
Het kussen heeft grote plekken of is geel uitgeslagen door zweet en lichaamsoliën. Het kussen moet regelmatig worden opgeklopt om 'm in de goede vorm te krijgen. De vulling van het kussen is gaan klonteren of scheidt zich continu van elkaar. Je slaapt er minder goed door.
Het wordt aangeraden om je kussens zo'n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën.
Je kussen kan gele vlekken krijgen die ontstaan doordat je transpireert in je slaap. Een deel van het vocht dat je verliest komt namelijk in je kussen terecht. De gele vlekken zijn niet alleen erg onhygiënisch, je kussen kan er ook door gaan stinken.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische, katoenen, hennep, wollen of tencel vulling) zijn niet recyclebaar. Daarom horen ze bij het restafval.
Onderzoek toont aan dat latex kussens de slaapkwaliteit en het comfort het meest verhogen. Het kussen biedt zowel een goede ondersteuning als een hoog comfort. Het dons zorgt voor een uitstekende vochtopname. Een natuurlatex kussen behoud de oorspronkelijke vorm veel langer dan bijvoorbeeld een veren kussen.
Het beste kussen voor een zijslaper is het boxkussen, omdat een boxkussen een hoge opstaande rand heeft. Deze opstaande rand zorgt ervoor dat de ruimte tussen je hoofd en schouder optimaal opgevuld wordt, waardoor je pijn in je nek, schouders en rug voorkomt.
Orthopedische kussens zijn de beste kussens tegen nekpijn en klachten in de nek. Dit is ook uit onderzoek gebleken. Dit soort kussens zorgen daadwerkelijk voor een betere ondersteuning van de hoofd en de nek- en ruggenwervels.
Op je zij slapen is het beste voor je lichaam, mits je met een kussen slaapt. Een kussen – in combinatie met een goed matras – zorgt er namelijk voor dat je ruggengraat recht loopt, van je heupen tot je hoofd. Op je zij slapen zonder kussen geeft zelfs een verhoogd risico op artrose in je nek.
Slaap je op je rug dan is een kussen dat niet hoog of laag is de beste keus. Een te hoog kussen zorgt voor spanning op de nek wat over kan slaan in nekklachten en nekpijn. Het kussen moet ervoor zorgen dat de natuurlijke houding van de nek en rug niet wordt verstoord.
Met de zacht/hardheid van je matras. Hoe breder je schouders zijn, hoe hoger je kussen moet zijn om de ruimte op te vullen tussen matras en hoofd in zijlig. Is je kussen te laag, dan ligt de nek in een knik naar beneden.
De beste slaaphouding. De trechtervormige uitholling in het kussen houdt uw hoofd in de beste positie, zodat het recht en stabiel blijft liggen. Slaap je op je rug, dan word je hoofd iets hoger dan je schouders gehouden. Hierdoor word je halswervel lichtjes gerekt en neemt de spierspanning af.
2.1 HOELANG GAAT EEN TEMPUR®KUSSEN MEE? De geadviseerde vervangingstermijn voor het hoofdkussen ligt tussen de 3 en 5 jaar gezien de werking en hygiëne.
De vulling en kwaliteit van je kussen is namelijk bepalend voor de levensduur. Gemiddeld gezien raden we aan om elke 2 a 3 jaar je kussen te vervangen.
Kussen voor zijslapers tussen benen
Het voorkomt drukplekken bij de knieën en legt je lichaam in een rechte houding. Dus wanneer je een van onze kniekussens, beenkussens of orthopedische kussens gebruikt kun je drukplekken voorkomen en heb je een betere nachtrust.
Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.
Test hoe hard je matras is door zonder hoofdkussen in je favoriete slaaphouding te liggen. Hoe verder je hoofd naar achteren of opzij buigt, hoe dikker je kussen moet zijn. Zo verbeter je de onnatuurlijke houding. Hoe zachter de matras, hoe dunner het kussen moet zijn.
Je ziet er niet alleen jonger uit, kussen maakt je ook mooier. Je gezichtsspieren spannen zich op, je lippen zwellen, je pupillen verwijden en je wangen krijgen een mooie blos. Wanneer je voor een passionele kus gaat, verbrand je bovendien calorieën. Zoen je een half uurtje, dan ben je zo'n 90 calorieën kwijt.
Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.
Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten. En textiel zoals handdoeken, washandjes, tafellakens en dekbedovertrekken.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!