Een boxspring bestaat natuurlijk uit meerdere onderdelen. Waar het onderstel een levensduur heeft van zo'n 20 tot 25 jaar, is die van een matras of matrastopper een stuk korter. Een topmatras gaat zo'n 5 tot 10 jaar mee, een matras (afhankelijk van gebruik met of zonder topmatras) gaat zo'n 10 tot 15 jaar mee.
Onderhoud van je boxspring
De matras en topdekmatras: Hoewel je boxspring 25 jaar kan meegaan, is dat niet het geval voor je matras en topdekmatras. Je matras vervang je het best na maximaal 10 jaar, een topdekmatras gemiddeld na 5 jaar. Door je matras en topdekmatras regelmatig om te draaien hou je ze langer intact.
Afhankelijk van de kwaliteit is de levensduur van een matras gemiddeld 10 jaar. Dat zijn ongeveer 30.000 uur gebruik en maar liefst 150.000 bewegingen, met gemiddeld 40 bewegingen per nacht. Een matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Dit wil zeggen dat de matras 12 jaar kan meegaan en ook slechts 8 of 9 jaar.
Wat kost een goede boxspring? Voor een goede boxspring moet je ongeveer tussen de 1.000 en 5.000 euro rekenen. Natuurlijk zijn er ook nog veel duurdere bedden, maar dat zijn de uitzonderlijk luxe merken.
Afhankelijk van het matras dat je hebt gekocht, kan er na een aantal jaar kuilvorming ontstaan. Hiermee wordt bedoelt dat het matras door zakt op de plekken waar de meeste druk wordt uitgeoefend. Vooral bij de goedkopere 'budget' matrassen is dit een veelvoorkomend probleem.
Wanneer je een bed koopt, hoop je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Dat zit met een boxspring wel goed, de gemiddelde levensduur van een boxspring is namelijk maar liefst tussen de 20 en 25 jaar. De exacte levensduur is natuurlijk wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals kwaliteit en onderhoud.
Het gebruik van een topmatras is bij een boxspring met gestoffeerd ondermatras noodzakelijk. Het onderste matras is namelijk alleen voorzien van de ondersteunende vering, en bevat niet de volledige comfort laag die in een normaal matras verwerkt is.
De Consumentenbond heeft de AVEK Ninety in december 2021 als beste boxspring aangewezen.
Een boxspring is duurder dan een regulier bed. Dat komt doordat de bodem ook vering heeft en je een totaal bedsysteem koopt met bodem, matras en topper.
Swiss Sense en de Consumentenbond
En de boxspring testwinnaar van Auping een 7.0. Conclusie: de slaapproducten van Swiss Sense worden zowel door consumenten (trustpilot) als de Consumentenbond als 'goed' beoordeeld.
Je kunt dit op een eenvoudige manier checken: ga op je rug liggen en kijk of je rug plus onderrug contact houdt met het matras. Als dit zo is, dan is je matras nog goed. Zie je deuken op de plek waar je vaak ligt?
Speeksel en zweet zitten boordevol bacteriën die allemaal in je bed blijven. Als je je bed niet regelmatig verschoont, gaan je matras, kussens en dekens stinken. Hoe langer je wacht, hoe meer bacteriën en stank zich ophopen en hoe lastiger het weer fris te krijgen is.
Waarom moet je je bed verschonen? Het antwoord spreekt eigenlijk voor zich: een schoon bed is gezonder en slaapt een stuk lekkerder! Wanneer je elke nacht in je bed slaapt, wordt het namelijk vies.Er bouwen langzaam piepkleine vuiltjes op, zoals huisstofmijt, bacteriën en allergenen.
Doorgaans liggen er één of meerdere schuimlagen op de pocketveren om je nog comfortabeler te laten slapen. Deze lagen zijn gevoelig voor kuilvorming. Wanneer er een schuimlaag van polyetherschuim op de veren ligt, dan is driemaandelijks draaien of keren voldoende.
In het kort. Het familiebedrijf Swiss Sense uit Uden koopt de Deense beddenketen Drømmeland. De familie Diks bracht Beter Bed naar de beurs en richtte daarna Swiss Sense op voor de nieuwe generatie. Het is de eerste internationale overname na het binnenhalen van groeigeld vorig jaar.
Er heerst de opvatting dat een boxspring goed voor de rug is. Dat is een fabeltje. Geen enkel bed is goed voor uw rug, als het niet bij u past.
De bekleding van een boxspring is wat lastiger te onderhouden. Dat is vooral een nadeel voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Als alternatief zijn er tegenwoordig ook kunststofbekledingen te krijgen, zodat het onderhouden bij allergie een stuk gemakkelijker is.
Neen.Het is een fabeltje dat een boxspring per definitie beter is dan een lattenbodem of omgekeerd. Hoewel de bodem van een boxspring uit veren bestaat in plaats van flexibele latten, bieden beide type bedbodems een gelijkwaardig ligcomfort en lichaamsondersteuning.
Swiss Sense boxsprings Valk Exclusief
Heerlijk geslapen in een Swiss Sense bed bij één van de Valk Exclusief hotels? Speciaal voor Valk Exclusief gasten bieden Valk Exclusief en Swiss Sense u een mooie aanbieding voor uw eigen Swiss Sense boxspring bij uzelf thuis.
En welke boxspring ziet de Consumentenbond als beste boxspring van 2023? De Consumentenbond geeft op haar eigen website aan dat de Auping Original boxspring als beste uit de test komt.
De Consumentenbond test boxsprings onder meer op ondersteuning, levensduur en ligeigenschappen. Er zijn in totaal zestien boxsprings getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn. Twee boxsprings komen als beste uit de test: de Avek Ninety en de Emma Deluxe.
Een topper wordt vaak gezien als een tussenoplossing wanneer een matras niet meer lekker ligt. Echter is het beter om een nieuw, kwalitatief hoogwaardig matras aan te schaffen wanneer u overweegt om een topper te nemen. Een topper gaat namelijk niet helpen wanneer er al een kuil in uw huidige matras zit.
Heeft u een 'niet-keerbaar' matras? Dan hoeft u het matras dus niet te draaien en/of keren. Maakt u gebruik van een topper (topdekmatras)? Dan hoeft u het matras minder vaak te keren en volstaat eens per 6 maanden.
Boxsprings worden eigenlijk altijd verkocht met een matras. Maar wat moet je doen als je alleen op zoek bent naar een nieuw matras op bestaande boxspring? Kan dat wel? Ja, je hebt eigenlijk gewoon keuze uit alle soorten matrassen.