Bij de safety razor koop je één keer de volledige safety razor en daarna alleen de losse mesjes die je kan vervangen. Het advies is om die om de vijf tot tien scheerbeurten te vervangen (afhankelijk van hoeveel en vaak je scheert). Bovendien kun je de losse mesjes volledig recyclen.
Volgens Scheertips.com moet je een mesje gemiddeld elke 20 dagen vervangen. Je kunt er langer mee doen, schrijft de site, maar dan moet je je scheermesje goed schoon- en droogmaken na gebruik.
Volgens Gillette kan je een maand lang scheren met hetzelfde mesje. Helaas zegt men er niet bij hoe vaak. Onze ervaring is dat je prima gemiddeld 8 keer een multi-blade mesje kan gebruiken. Daarna wordt het steeds minder prettig scheren.
Elk scheermesje is vijfbladig. Dit wilt zeggen vijf gelijkmatig verdeelde mesjes. Ook is er een precisietrimmer aan de bovenkant van het scheermesje.
Bot mesje. Merk je dat een scheerbeurt moeizamer gaat, dan is het tijd om je scheermesje in de vuilnisbak te gooien. Ook wanneer de gelkussentjes op of versleten zijn of wanneer er vuil tussen de mesjes zit en je dit niet afgespoeld krijgt, mag het mesje weggegooid worden.
Voor de gemiddelde man raden wij aan om de scheerkoppen elke 12 tot maximaal 24 maanden te vervangen. Deze gemiddelde man scheert zichzelf namelijk dagelijks en de stugge haartjes slijten de mesjes. Naast de slijtage begint het metaal van de messen ook de oxideren.
Het scheersysteem heeft een prima levensduur, maar je mesjes slijten en zijn vroeg of laat aan vervanging toe. Dit verzekert de fabrikant van een blijvende vraag naar zijn product. Wanneer je eenmaal een scheersysteem gekocht hebt, ben je toch snel geneigd de mesjes te kopen die op dat systeem passen.
Gemiddeld is een Fusion of Mach3 scheermesje van Gillette goed voor 6 tot 7 scheerbeurten.
Ruim 20 jaar helpen wij vrouwen die snel, effectief en zacht willen ontharen. Wij bieden kwaliteitsproducten aan met verzorgende bestanddelen voor een nauwkeurig scheerresultaat die ook zacht is voor de huid.
Het scheermesje op de juiste plek
Scheermesjes horen thuis bij het restafval. Dit is het huishoudelijk afval dat overblijft nadat het afval dat wel kan worden gerecycled is gescheiden.
Staat het scheermesje bijvoorbeeld niet loodrecht op het oppervlak (de huid), maar onder een hoek, dan komt er meer druk te staan op het mesje. De scheurtjes worden heviger totdat ze breken.
Bewaar je scheermesje op een koele, droge plek
Het ergste dat je je scheermes kunt aandoen is 'm bewaren op een warme, vochtige plek, met de mesjes naar beneden gericht in een plas water met zeepresten (lees: het bakje in je douche, waar je ook je shampoo bewaart).
In 1971 introduceerde Gillette de TracII, een scheermesje met twee scheerbladen. De vrouwen werden bediend met de Venus Vibrance, de fietsers kregen een eigen type scheermesje en snel werden speciale scheergels en aftershaves te koop aangeboden.
Hierdoor gaat het scheren makkelijker én heb je minder kans op huidirritatie. Welk scheermesje scheert het gladst? Volgens de test van De Baardman scheert de Bolano® Safety Razor het gladst van alle scheermessen. Dit scheermesje is ook nog eens één van de bestverkochte scheermessen.
Tip 1: Koop een safety razor met scheermesjes
De kunst van het scheren begint bij deugdelijk materiaal, zoals een scheermes. Probeer bijvoorbeeld een safety razor. Om een zo glad mogelijk scheerresultaat te krijgen is het belangrijk dat je scheermes dicht op de huid zit. Een safety razor doet dat.
Op me kamer knipte ik alles zeer kort en deed de afgeknipte schaamharen in een plastic zakje, zo'n klein boodschappen zakje uit een winkel, die zien wat donker en die frommel je daarna in elkaar en gooi je gewoon in de afvalbak. De laatste korte haartjes scheerde ik af onder de douche en dat spoelt gewoon prima weg.
'Een volle bos schaamhaar is onaantrekkelijk'
Het verschilt natuurlijk per partner of hij/zij een volle bos schaamhaar juist aantrekkelijk vindt of niet. Maar het blijkt dat je schaamhaar vol zit met feromonen, een geur die vrijkomt op een met haar bedekte huid in combinatie met bacteriën.
Scheermesjes worden gemaakt van martensiet, een staalsoort die heel hard is, maar een wat onregelmatige rangschikking heeft van zijn twee bouwstenen: ijzer en koolstof. Dat levert minieme verschillen op in hardheid. Als het mes de haar nou zou raken onder een perfecte hoek van 90 graden, zou dat niet zo erg zijn.
Om het scheermesje te maken wordt er gestart met een strook gemaakt van roestvrij staal die vaak honderden meter lang is. Dit staal wordt uitgehard door het eerst op te warmen en daarna af te laten koelen. Over het het algemeen wordt dit proces een aantal keer herhaald om de gewenste hardheid te krijgen.
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.