Schema: op 2-4-6-8 weken en op 3-4-5-6 maanden leeftijd, daarna elke 3 maanden. Wanneer u maandelijks Stronghold Hond tegen vlooien gebruikt, hoeft u normaal gesproken slechts 1x per jaar tegen lintworm te ontwormen.
Hoe vaak je je hond moet ontvlooien met een vlooienmiddel hangt af van het vlooienmiddel dat je gebruikt. Sommige middelen moet je elke maand toedienen, terwijl anderen tot een half jaar werkzaam zijn. De vlooienmiddelen die het langst werken zijn vlooienbanden.
Hoe vaak katten ontvlooien? Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt.
Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond.
Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.
Een vlooienprobleem is helaas niet in één uur op te lossen. Na behandeling kan het tot 2 weken duren voor alle vlooien op het dier en in de omgeving gedood zijn. Advantage: Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat.
Beste vlooienmiddel voor de hond
Een middel zoals bijvoorbeeld de Stronghold of Beaphar is één van de meest moderne en bovendien ook veiligste middelen tegen vlooien bij honden. De werking van een pipetje tegen teken is 3-4 weken. Een pipetje in de nek is bovendien zeer eenvoudig toe te dienen.
Volwassen vlooien verblijven graag in een warme omgeving. In de wintermaanden betekent dat dat ze binnenshuis overleven. Je behandelt je hond dus het beste het hele jaar door tegen vlooien – niet alleen in de warmere maanden. Je kunt vlooieneitjes, larven en poppen zelfs het hele jaar door aantreffen in je huis.
Zorg er verder voor dat je je hond niet wast in de periode na het toedienen van je antivlooiendruppel. Voor de meeste pipetten geldt een periode van 2 dagen. Je mag je hond in deze periode dus ook niet wassen met een anti-vlooienshampoo.
Het is verstandig om na de toediening van de pipetten de hond en kat een aantal uren niet te aaien. Er bestaan ook pipetten welke werken tegen vlooien, wormen en mijten, zoals Stronghold. De Advantix pipet werkt tegen vlooien en teken.
'Blijf bij die middelen uit de buurt'
Naast fipronil is ook permethrin is zeer giftige stof die vaak wordt teruggevonden, hoewel het vooral insecten zijn die daar last van hebben. Fipronil valt onder insecticiden en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen, de huid en de ogen als je hiermee in contact komt.
Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.
Pipetten. Makkelijk in gebruik, een keer per maand toedienen en na 2 dagen ook waterbestendig. Tabletten. Snelle werkzaamheid (binnen 30 minuten), een keer per maand geven, veilig met aanraken, geen vlekken op de huid.
Hoe vaak gebruik je Advantix? Om tegen vlooien en teken te beschermen is het voldoende om elke 4 weken een nieuwe pipet Advantix toe te dienen. Gebruik je het voor de bescherming tegen zandvliegen, dan mag je elke 2 weken een pipet geven.
Geen probleem, maar was je hond zeker niet meer dan eens per week met een vlooienshampoo. Het is prima om vaker te wassen, maar gebruik dan een shampoo dagelijks gebruik. Maar het belangrijkste van een vlooienshampoo is altijd: lees de verpakking en volg de instructies goed op.
De naar mijn mening beste spray, Beaphar Dimethicare Spray Hond En Kat (klik hier om deze spray op bol.com te bestellen), werkt op basis van siliconen en zal vlooien en vlooieneieren bij contact direct immobiliseren zonder de rommelige, stinkende chemicaliën die bij andere merken voorkomen.
Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen (98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood).
De vlooienband werkt namelijk 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. Dit is veel langer dan de druppels die je op de huid van je hond aanbrengt. Daarbij werkt het doeltreffend tegen besmette teken, vlooien, luizen en larven van vlooien. Breng wel op tijd een nieuwe vlooienband aan.
Tips tegen vlooien
Voorkómen is daarom erg belangrijk. Regelmatig en zorgvuldig stofzuigen helpt een plaag te voorkomen. Zuig vooral goed op plaatsen waar je huisdier vaak ligt. Klop kleden en honden- of kattenmanden regelmatig uit en was de bekleding op 60 °C of hang deze in de zon.
Als ze eenmaal een geschikte gastheer hebben gevonden, kunnen ze enkele maanden leven, maar de meest gezonde honden en katten likken de vlooien binnen twee weken uit hun vacht en slikken ze in. Het grootste deel van de levenscyclus van een vlo wordt echter niet besteed op uw huisdier, maar in de thuisomgeving.
Maandelijks een pipet Stronghold of Vectra Felis in de nek houdt uw kat en huis vlovrij. Deze middelen zijn bij uw dierenarts te krijgen. Gebruikt u bij een vlooienplaag in uw huis bovendien Indoor-X Omgevingsspray om uw huis vlovrij te maken.
Zet 's avonds een schaal water neer met een scheut afwasmiddel erin en/of azijn. Plaats een waxinelichtje erin en de vlooien zullen eropaf komen, erin springen en verdrinken. Geef je huisdier karnemelk te drinken. Het bloed van je huisdier verandert van smaak en dat vinden vlooien niet prettig.
Wilt u zeker weten dat uw hond geen vlooien krijgt? Gebruik dan maandelijks een pipet Stronghold of Vectra3D in de nek. Deze zijn te krijgen bij uw dierenarts. Bij een vlooienplaag is het goed om ook het huis te behandelen met Indoor-X Omgevingsspray.
Soms kun je vlooien zien lopen, vooral op warme plekken van het lichaam (liezen bijvoorbeeld). Vlooien kunnen enorm goed springen en springen over naar andere katten en honden in je huis. Ze zijn daardoor zeer besmettelijk.
Hondenvlooien op mensen
Ja ook deze hondenvlooien of kattenvlooien kunnen zeker op mensen springen. Zolang uw hond er loopt dan hebt u niet direct last dat ze op u springen. Maar zo gauw de hond even op vakantie is of u heeft de hond weggedaan dan hebben de vlooien ook erge honger en zullen u zeker bespringen.