Zes. Wanneer een zes wordt gegooid mag de speler, indien voorradig, een nieuwe pion in het spel brengen. Daarna gooit hij nogmaals, en daarbij is hij verplicht met de zojuist net in het spel gekomen pion te spelen, met het risico een andere eigen pion af te gooien.
Gooi je 6, dan mag je één pion van je kleur op je start- vakje plaatsen. Je moet meteen nog een keer gooien en de pion evenveel vakjes verzetten als je ogen hebt gegooid. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Gooi je geen 6, dan gaat je beurt over en is een andere speler aan de beurt.
Het bordspel Mens erger je niet behoort tot de klassiekers in Nederland. Elke deelnemer start het spel met vier pionnen, elke speler heeft een eigen kleur en er kunnen maximaal zes spelers meedoen. Het doel is om alle pionnen van jouw kleur naar de veilige eindbestemming te brengen, dit gebied staat aangegeven.
Je speelt het spel met 2-6 spelers vanaf 6 jaar en een potje duurt ongeveer 20 minuten.
Het letterwoord DITMUSA is een vaak gebruikte techniek om je te helpen met al deze aspecten rekening te houden. DITMUSA staat voor Doel – Inkleding – Terrein en tijd – Materiaal – Uitleg –Spelregels – Aanpassen.
De speler gooit alle acht dobbelstenen. De speler kiest een van de geworpen symbolen (een getal of de regenworm) en legt alle dobbelstenen met dit symbool opzij. De speler mag het gooien en opzijleggen een aantal keren herhalen, telkens met de overgebleven dobbelstenen.
Speelwijze. Keezen kan met 2 tot 8 spelers worden gespeeld. Afhankelijk van het aantal spelers is een speciaal spelbord nodig met een groot aantal aaneengesloten ronde vakjes en per speler 4 gekleurde startvakjes, 1 gekleurde startpositie en 4 gekleurde thuisvakjes (het honk).
Aanbevolen maximum leeftijd: 8 jaar. Doelgroep: Kinderen.
Als u kunt, dan moet u spelen (ook al slaat u uw eigen, of uw partners pion. Het is niet toegestaan, om u zelf te slaan op uw startpositie. Wanneer uw pion op zijn beginpositie staat mag er niemand langs en mag niemand uw pion slaan. Deze pion mag ook niet geruild worden als iemand een ruilkaart heeft.
Spelregels. Bij dit spel heeft iedere speler vier pionnen die een ronde over het bord moeten maken om veilig op een van de eindcirkels te geraken. Eenmaal daar kan een pion niet meer worden verzet. Als dat met alle pionnen is gelukt, heeft men het spel gewonnen.
Pachisi in India
De spelregels van Pachisi zijn wezenlijk anders dan van Mens-erger-je-niet. Maar er zijn inderdaad ook overeenkomsten. Bij Pachisi beginnen alle pionnen in het midden van het bord.
Ludo is de Engelse benaming voor het bekende spel Mens-erger-je-niet.
Een van de meest populaire spellen aller tijden is 'Wie is het? '. De deelnemers moeten raden welk gezicht de tegenstander verborgen probeert te houden. En het raden kan best moeilijk zijn, de truc is om slimme vragen te stellen en op die manier de identiteit te achterhalen.
Rond 1640 verscheen het ganzenbordspel voor het eerst in Nederland. Het spel beeldde een levensweg uit, waarvan de loop werd bepaald door het lot (de dobbelsteen).
Je begint met het kiezen van een kleur pionnen, daarna worden de kaarten gedeeld en begint het spel. Na elke ronde krijg je weer nieuwe kaarten. De eerste ronde begin je met 5 kaarten en daarna 4 per speler. Wie als eerste al zijn pionnen binnen heeft is de winnaar!
1. The Witcher III: Wild Hunt. Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt.
Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel.
Keezen bordspel
Je kunt het Keezenspel zien als een combinatie tussen mens-erger-je-niet en het kaartspel pesten. Het bord van Keezen lijkt namelijk erg op dat mens-erger-je-niet. Waar je bij dat spel met een dobbelsteen speelt, speel je bij Keezen met kaarten.
Spel en spelregels
A: De jokers doen niet mee in het keezspel. Maar wel in Keezbord the Battle! V: Als je niet verder kan met je pionnen, moet je dan alle kaarten die je in je hand hebt weggooien? A:Ja dan moet je alle kaarten weggooien en wachten op de volgende ronde.
Tokkenspel, het nieuwste én leukste gezelschapsspel dat je met familie en vrienden urenlang kunt spelen. Een combinatie van mens-erger-je-niet en klaverjassen. Door velen ook wel dé opvolger van het keezen genoemd.
In de doos zitten zestien stenen met de cijfers 21 tot en met 36; deze stenen worden op volgorde en op een rij neergelegd op tafel. Verder zijn er acht dobbelstenen die op tafel worden klaargelegd. Op de dobbelstenen staan de cijfers één tot en met vijf en een regenworm; deze is ook vijf punten waard.
Regenwormen spaar je door stenen met getallen te winnen. Zo'n steen win je als je met je dobbelstenen het totaal van de steen weet te gooien, bijvoorbeeld 21 (dan heb je één worm) of 35 (dan heb je vier wormen). Dit mag in verschillende worpen.
Wormen hebben rood bloed, omdat diep in de grond minder zuurstof voorkomt en de rode bloedkleurstof hemoglobine zuurstof heel goed aan zich bindt en dus elk miniem beetje ervan naar de organen brengt. Iedereen weet hoe een regenworm eruitziet.