Je kunt een kleurmasker zo vaak gebruiken als een normaal haarmasker. Het is hierbij wel belangrijk rekening te houden met de gewenste look die je wilt bereiken. Hoe meer je het masker gebruikt, hoe intensiever de haarkleur zal worden. Dit is zeker een aandachtspunt.
De kleurpigmenten hechten zich aan het oppervlak en trekken niet in je haar. Hierdoor kun je je haar een opfrisser geven, kleurbehoud verlengen en ongewenste tinten neutraliseren. Het effect is tijdelijk (tot 3 wasbeurten) en daarom is het kleurmasker niet hetzelfde als een haarkleuring.
De kleur blijft tot 3 wasbeurten zichtbaar. Het verkregen resultaat hangt af van je huidige haarkleur en de conditie van je haar. Daarnaast adviseren wij de Andrélon Kleurmaskers dagelijks te gebruiken, zo kan de kleur mooi opbouwen voor langer kleurbehoud.
Pure olijfolie (jazeker, de soort die je in de keuken gebruikt) is één van de beste middelen om een semi-permanente kleurshampoo en een permanente kleuring te vervagen. Je kunt het beste je haar voor elke wasbeurt met olijfolie in wrijven en het minimaal een half uur laten intrekken alvorens het te wassen.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
Het kan ook zijn dat het haar met WECOLOUR haarverf zonder ammonia meer pigment nodig heeft. Dan heb je een haarkleur nodig die één kleurhoogte donkerder is. De kleuren die het beste dekken op grijs haar zijn natuur- en goudnuances. Natuurnuances zijn alle kleuren met het cijfer 0 na de .
Een van de beste manieren is *grijs haar kleuren met highlights*. Dat mengt het grijs met je basiskleur en maakt het minder zichtbaar. Sommige kastanjebruine highlights zullen je donkerbruine haar nieuw leven inblazen terwijl het de grijze haren goed dekt.
Een kleurmasker is een haarmasker dat je haarkleur weer een boost in pigment geeft. Is je haarkleur na een tijdje vervaagd, dan kan een kleurmasker ervoor zorgen dat de oude, mooie kleur weer tot leven komt. Daarnaast heeft een kleurmasker ook verzorgende eigenschappen zoals een gewoon haarmasker dat ook heeft.
Hoe langer het middel in je haar zit, hoe meer pigment er wordt opgelost en hoe lichter het haar wordt. Dit betekent alleen niet dat je in één keer van zwart naar blond kunt gaan; vaak zijn hier meerdere sessies voor nodig om het haar zo gezond mogelijk te houden.
Was je haar een aantal keren met een diepreinigende (basische) shampoo. Dit is een shampoo met een lage pH-waarde, die de haarschubben openzet en er uiteindelijk voor zorgt dat je te donkere kleur een paar tinten lichter oogt. Een goed voorbeeld van een basische shampoo is Head & Shoulders.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.
Naast shampoo en conditioner, is het 1-Minuut Masker de perfecte aanvulling om je haar in optimale conditie te houden. Haarmaskers zijn rijk aan voedingsstoffen en geven je haren een extra intensieve verzorging.
Vaak wordt een kleurspoeling gebruikt om je eigen kleur wat intenser te maken. Een spoeling was je er vrij snel weer uit. De kleur ligt als een laagje op je haar en trekt er hier en daar ook in. Je wast het met shampoo weer uit, vaak is de kleur na een paar wasbeurten weer uit je haar gewassen.
Een zilvershampoo is een shampoo met paarse of blauwe pigmenten, die wordt gebruikt om blond, grijs of wit haar een koele tint te geven óf ongewenste geel- en oranje tinten in je haar te neutraliseren. Ondanks het koele effect dat je ermee kunt creëren, wordt zo'n shampoo tóch vaak aangeduid als No Yellow Shampoo.
Een verzorgende shampoo is voor elke coupe belangrijk, maar wanneer je regelmatig in de kappersstoel zit om je haar te verven, is het nog net even belangrijker. Een shampoo voor gekleurd haar zorgt er namelijk voor dat je haarkleur langer mooi blijft en dat het haar herstelt na een chemische behandeling.
De inwerktijd van haarverf
Doorgaans is dat minimaal 35 minuten. Je kunt als richtlijn nemen dat haarverf tussen 35 en 45 minuten de tijd nodig heeft om in te werken. Deze inwerktijd laat je ingaan vanaf het moment dat je alle haren bedekt hebt met haarverf. De maximale inwerktijd is 45 minuten.
Het effect van blonderen op jouw haar is ook sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Ben je al gezegend met blond haar, ga dan beter voor een haarkleuring om schade te beperken. Als je donker haar hebt dan is er geen andere weg om tot licht haar te komen dan door te ontkleuren.
Werkt zilvershampoo ook op bruin haar? Jazeker, een zilvershampoo speciaal bedoeld voor bruin of donker haar kan óók in bruin haar warme geeltonen vervagen, zeker als je highlights hebt. Het effect van zilvershampoo op bruin haar is hetzelfde als wanneer je een paarse shampoo op blond haar gebruikt.
Je haar ontkleuren of blonderen
Bij beide methoden haal je namelijk het pigment uit je haar. Bij blonderen is dat uit je natuurlijke haar (dus zonder haarkleuringsproduct erin), en bij ontkleuren 'ont-kleur' je je haar, dus reduceer je de kleur die je eerder in je haar hebt gezet zo veel mogelijk.
Bij een demi-permanente kleuring worden bestaande pigmenten deels afgebroken en nieuwe pigmenten in de buitenste laag van het haar geplaatst. Hierdoor blijft je nieuwe haarkleur gemiddeld 6 tot 10 wasbeurten zitten. Geschikt voor grijsdekking tot 60%.
Gele, oranje en bruine tinten doen je grijze haar over het algemeen geen recht. Dergelijke 'warme' kleuren kunnen je grijze haar een gelige waas geven, en dat wil je natuurlijk niet!
Naarmate je ouder wordt, verliest je huidskleur aan warmte, wat (deels) gecompenseerd kan worden met een warme(re) haarkleur. Vermijd eendimensionale haarkleuren en kies liever voor een balayage of high- en lowlights. Hiermee geef je je haar meer diepte, waardoor het automatisch voller lijkt.
Grijze haren zijn stugger dan haren die nog hun natuurlijke pigment hebben. Niet iedere haarkleur pakt daarom goed op grijs haar. Een spoeling bijvoorbeeld, zie je eigenlijk nauwelijks. Geef bij de kapper daarom aan dat je graag je grijze haren wil verdoezelen.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor je haarkleur snel kan vervagen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen, de verkeerde shampoo, chloor of de haarverf die je gebruikt.
Uitgroei laten bijwerken
Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven.