Hoe vaak DKTP prik?

Voordat een kind een jaar wordt, krijgt het 3 vaccinaties tegen DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB: met 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe lang is een DKTP prik geldig?

Difterie en tetanus: na de laatste vaccinatie op het negende jaar houdt de bescherming tegen deze ziektes 10 jaar aan. Na die tijd is een nieuwe vaccinatie nodig, als het kind extra kans loopt op een van deze ziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoeveel DKTP prikken krijgt een kind?

Met vier jaar krijgt je kind één vaccinatie: de DKTP-prik. De DKTP-prik beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Vóór dit moment heeft je kind al vier DKTP-vaccinaties gehad. De bescherming van deze inentingen neemt in de loop van de tijd iets af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe lang is DTP geldig?

DTP vaccinatie is tien jaar geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdreisvaccinaties.nl

Welke leeftijd DKTP Booster?

De DKTP-vaccinatie beschermt uw kind tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Deze herhalingsvaccinatie wordt aangeboden als uw kind 4 jaar is. Kinderen krijgen voor hun eerste verjaardag al drie vaccinaties tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

WAT GEBEURT ER BIJ VACCINEREN? - TOPDOKS EXTRA

18 gerelateerde vragen gevonden

Wat is de maximale tijd tussen 2 vaccinaties?

Voor het BioNTech/Pfizer-vaccin wordt een prikinterval van 6 weken gehanteerd tussen de eerste en de tweede prik, voor Moderna 4 weken en voor AstraZeneca 12 weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsraad.nl

Kun je ziek worden van DTP prik?

Griepachtige klachten, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze klachten duren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken. Flauwvallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Welke vaccinaties zijn levenslang?

Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Wat meenemen naar 9 jaars prik?

Neem naar de afspraak mee: de oproepkaarten. het vaccinatiebewijs van je kind (dit zit meestal in het 'groene' of 'blauwe' boekje van het consultatiebureau) de door de ouder ondertekende antwoordstrook op de achterkant van de uitnodigingsbrief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jggv.nl

Welke vaccinaties heb ik als kind gehad?

Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaccinatieboekje.com

Welke prik krijg je met 4 jaar?

De vaccinaties die je kindje krijgt, zijn de DKTP-Hib-HepB, De Pneumokokken-vaccinatie, de BMR en de Meningokokken-vaccinatie. Met 4 jaar krijgt je kind een DKTP-herhalingsprik. Als je meer wilt weten over deze vaccinaties kun je op de site van het RIVM kijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdgm.nl

Hoeveel tijd moet er tussen de vaccinaties zitten?

Hoeveel tijd moet er tussen mijn laatste vaccinatie en de booster zitten? Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen je laatste vaccinatie en de booster.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Wat te doen na DKTP prik?

Medicijnen bij klachten na een prik tegen ziektes

Als uw kind zich ziek voelt, veel pijn heeft of slecht drinkt, kunt u wel paracetamol geven. Na een halfuur gaat het dan vaak wat beter. Dat komt doordat de pijn verdwijnt. Meestal gaat ook de koorts omlaag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe vaak inenten tegen tetanus?

Bent u nog niet eerder ingeënt, dan heeft u 3 inentingen nodig: de eerste 2 met een maand ertussen, de laatste 6 maanden na de tweede inenting. De bescherming tegen tetanus duurt minstens 10 jaar. Als u elke 10 jaar opnieuw 1 inenting krijgt, blijft u steeds beschermd tegen tetanus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Welke vaccinatie 10 jaar?

Het HPV-vaccin werkt het best wanneer je nog niet met het virus besmet bent geraakt. Daarom krijgen jongeren een uitnodiging voor de vaccinatie in het jaar dat ze 10 worden. De HPV-vaccinatie maakt deel uit van het vaccinatieschema van het Rijksvaccinatieprogramma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Wat is de 12 jaars prik?

Jongens én meisjes kunnen zich laten vaccineren tegen HPV. Dat vaccin beschermt tegen 6 soorten kanker. Je krijgt een uitnodiging om het vaccin te halen in het jaar dat je 10 jaar oud wordt. Jongens en meisjes die al ouder zijn, maar nog niet eerder waren uitgenodigd, krijgen ook de kans zich te beschermen tegen HPV.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe lang bijwerkingen DKTP?

Meestal zijn bijwerkingen niet ernstig en betreft het lichte koorts of een rode, gezwollen plek waar de prik is gegeven. Kleine kinderen kunnen wat hangerig zijn en vaker langer huilen. Bijwerkingen gaan meestal binnen enkele dagen vanzelf over. Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Welk vaccin krijgen 12 jarige?

Heb je de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar? Dan kun je je laten vaccineren tegen het coronavirus. Als je dat wilt. Je kunt de prik met of zonder afspraak halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat zit er in de DKTP prik?

Aluminiumverbindingen zoals aluminiumfosfaat en aluminiumhydroxide zitten in de vaccins DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-hepB, DKTP, DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis), Pneu, HPV en HepB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Welke verzekering vergoed vaccinaties?

Reisvaccinaties worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt wel een vergoeding krijgen met een aanvullende verzekering. Ook de kosten voor preventieve geneesmiddelen zoals malariapillen worden met zo'n verzekering vaak vergoed. Let wel op het maximale bedrag en percentage dat je vergoed krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Welke vaccinaties moet je herhalen?

Een eerste vaccinatie rond de leeftijd van 6 weken beschermt je pup tegen hondenziekte, hepatitis en parvovirose. Komt je pup van bij een fokker, dan heeft hij die eerste injectie vaak daar al gekregen. Drie weken later, op 9 weken, krijgt de pup een herhalingsinenting (hondenziekte, hepatitis en parvovirose).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wellopet.be

Hoe ver van te voren DTP prik?

U kunt de DTP-vaccinatie het beste minimaal twee weken voor de dag van vertrek laten toedienen. Dan heeft u bij aankomst op uw reisbestemming voldoende bescherming opgebouwd tegen difterie, tetanus en polio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisvaccinatie.nl

Hoe vaak DTP?

DTP staat voor difterie, tetanus, polio. De meeste mensen in Nederland die na 1950 geboren zijn, hebben als kind een DTP-vaccinatie gekregen. Voor een reis kan een herhaling nodig zijn als de laatste inenting langer dan tien jaar is geleden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op travelclinic.com

Populaire vragen

Volgende artikel  
Wie betaalt de mediator?