Het kan natuurlijk ook anders gaan tijdens de wedstrijd. Wanneer beide spelers drie keer een punt hebben gescoord staat het 40-40, 'Deuce'! De persoon die bij 'Deuce' weet te scoren staat op voordeel (advantage) en als hij dan ook het volgende punt weet te winnen, dan is de game voor die persoon.
Deuce (Frans: égalité; Duits: Einstand) is een term uit het tennis die een rol speelt bij de puntentelling. Als de stand 40 tegen 40 is, en dus gelijk, spreekt men van 'deuce'. Indien een van beide spelers hierop een punt maakt, staat zij of hij op voordeel (advantage).
Al in de vijftiende eeuw moest je vier punten hebben om een game te winnen. Door deze vierdeling kreeg je de scores 15, 30 en 45. Het Franse woord voor 45, 'quarante-cinq' en het Engelse 'forty-five' werden te lang bevonden; het werd de gewoonte 40 te zeggen.” De term 'deuce' komt eveneens uit het Frans.
Tussen twee punten mag je maximaal 20 seconden de tijd nemen, tijdens de wissel na twee games 90 seconden en tussen twee sets mag je maximaal 2 minuten rusten. Na de eerste game in een set is er geen rustpauze.
Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen.
Kan je padel met 2 personen spelen? Officieel wordt er tijdens de World Padel Tour alleen dubbelspel gespeeld. Er bestaat daarom geen enkelspel competitie. Wel kan je padel met 2 personen spelen om je techniek te verbeteren.
In een Australian opstelling is elke partner verantwoordelijk voor één kant van de baan. Ze komen niet in het gebied van hun partner, en ze specialiseren zich in hun specifieke positie. Een mogelijk nadeel van een Australian opslag is hoe snel je moet lopen. Na de opslag, moet je lopen in de richting van het net.
De speler of het koppel dat bij een nieuwe set aan de beurt zou zijn om te serveren mag ook in de supertiebreak beginnen met serveren. Net als bij een tiebreak van zeven punten wordt er eerst een punt gespeeld vanaf rechts.
Het beste antwoord
Per set heeft een speler 3 challenges. Heeft een speler gelijk met z'n twijfel aan de call dan houdt hij/zij de challenge. Heeft de speler ongelijk dan raakt hij een challenge kwijt. Aan het begin van een tiebreak krijgt een speler een challenge erbij.
Aan het eind van elk standaard spel wordt de ontvanger serveerder en de serveerder ontvanger voor het volgende spel. In een dubbelspel moet het team dat in het eerste spel van een set moet serveren beslissen welke speler in dat spel zal serveren.
De term 'love' staat in de tennis voor nul punten, maar waar komt deze merkwaardige uitdrukking vandaan? De léúkste verklaring voor love is dat het een verbastering is van het Franse l'oeuf. Dat betekent 'het ei' – en dat is precies hoe een nul eruitziet.
Vroeger telde men met de klok mee: eerst kreeg je 15 punten, dan 30, 45 en 60. Later werd het spel ook in Engeland gespeeld, waardoor de telling iets veranderde. Zij vonden 45 te lang en maakten hier 40 van. Deze telling kennen we nu nog.
Dat er zo veel Engelse tenniswoorden zijn, komt doordat de spelregels voor tennis door een Engelsman zijn bedacht. Dat was in 1873, en de bedenker heette majoor Walter Clopton Wingfield. Hij organiseerde de eerste echte tenniswedstrijden. Vanaf dat moment is tennis een serieuze sport.
Als een tennisser zijn eigen game binnenhaalt, zonder dat de tegenstander een punt heeft gescoord, spreken we van een “love game”.
two; 2; II; digit; figure.
Een wedstrijd wordt gespeeld voor twee gewonnen sets (dus maximaal een driesetter). In de grote toernooien zoals een Grand Slam, masters en Davis Cup spelen de heren om drie gewonnen sets (maximaal een vijfsetter). Een game wint men door vier gewonnen punten, die geteld worden als 15, 30, 40 en 'game'.
Bij tennis hebben beide spelers het recht om driemaal per set de Hawk-Eye aan te roepen als ze denken dat de beslissing van de umpire niet juist is. Dit heet een challenge.
Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (bijvoorbeeld 4-2 of 5-3). Bij een stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Als er een beslissende derde set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
Sinds 2006 wordt het systeem officieel gebruikt in tennistoernooien, ter correctie van beslissingen van de umpire. Beide spelers (of teams) hebben het recht driemaal per set de Hawk-Eye aan te roepen (dit heet een challenge); bij elke incorrecte challenge gaat er een af.
Op alle vier grandslamtoernooien wordt verplicht een zogeheten super tiebreak ingevoerd. Bij een stand van 6-6 in de beslissende set wordt deze tiebreak gespeeld. De speler die het eerst tien punten maakt, wint de wedstrijd, mits er twee punten verschil zit tussen beide spelers.
Langste tiebreak ooit: Reilly Opelka troeft John Isner af na 46 punten.
De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt. De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vervolgens vanaf rechts voor het derde punt. Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten.
Anders dan bij tennis, moet de service bij padel onderhands. Je mag de bal maximaal ter hoogte van je navel slaan en de bal moet één keer stuiteren op de grond achter de servicelijn. Vervolgens sla je de bal diagonaal in het servicevak van de tegenstander (kruislings).
OPSLAG: De opslag gebeurt altijd onderhands nadat men de bal 1 keer laat botsen achter de servicelijn. De bal moet steeds lager dan heuphoogte geraakt worden. De eerste keer wordt de opslag van op de rechterkant genomen, vervolgens wordt er afwisselend links en rechts geserveerd.
De spelregels van Padel zijn hetzelfde als die van tennis. Door 4 opeenvolgende punten te winnen, win je een game, met 6 games win je een set. Het team dat als eerst 2 sets gewonnen heeft, wint de wedstrijd. Dit noem je ook wel “best of three”.