Ga in willekeurige dia-indeling naar het tabblad Invoegen en klik op Tekstvak. Ga terwijl Klik om tekst toe te voegen is geselecteerd naar het tabblad Start en klik op Opsommingstekens of Nummering om een symbool of genummerd opsommingsteken te kiezen.
Klik in de tab Start > Alinea op het icoontje met bulletpoints; Open het menu van de opsommingstekens en nummering om de grootte en de kleur aan te passen; Kies eventueel een ander symbool door op Aanpassen te klikken; Voeg een eigen afbeelding als bullet toe door op Afbeelding te klikken.
Opsommingstekens zijn symbolen, zoals bolletjes of streepjes, die de verschillende onderdelen van een lijst markeren. De onderdelen van een lijst springen ook een stuk in zodat ze iets meer naar rechts staan dan normale tekst.
Een opsomming kan voorkomen in één zin en in meerdere zinnen. Mijn moeder wil groenten en fruit kopen.Verder brood en daarnaast wat broodbeleg en tot slot een paar toetjes. In dit voorbeeld weet je dankzij de signaalwoorden en, verder, daarnaast en tot slot dat de producten allemaal door moeder worden gekocht.
Voordelen van opsommingstekens
Ze geven een korte samenvatting en helpen de lezer de belangrijkste zaken voor ogen te houden.
Na de leden van de opsomming staan doorgaans puntkomma's en na het laatste lid een punt. Als de opsomming bestaat uit erg korte delen, kunnen in plaats van puntkomma's ook komma's gebruikt worden, of kunnen alle leestekens achterwege blijven.
Bulletpoint of ook wel geschreven als 'bullet point' of gewoon 'bullet' is een typografische aanduiding voor een symbool dat een opsomming aanduidt. In een lijstje met woorden of korte zinnen die in relatie staan tot elkaar wordt ieder punt gemarkeerd met een bolletje voor de regel.
Klik op Opsommingsteken en klik dan op de stijl die u wilt gebruiken voor opsommingstekens.Klik op Lettertype en klik in het snelmenu Tekstkleur op de gewenste kleur.
Selecteer de hele lijst met opsommingstekens. Klik op Starten klik vervolgens op Alinea >regelafstand. Kies het aantal regelafstanden dat u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst of maak aangepaste regelafstand door Opties voor regelafstand te kiezen.
Allereerst maken wij een PowerPoint bullet aan. Selecteer de gewenste regel en ga naar het tabblad 'Start'. Klik vervolgens op het pijltje naast de bulletknop en kies voor 'Opsommingstekens en nummering'. Vervolgens klik je op de opvulknop en pas je de kleur van je opsommingstekens in PowerPoint aan.
Dat hangt af van de lengte van elk van de onderdelen. Hele zinnen worden ook als zinnen behandeld met een hoofdletter en een punt. Woordgroepen en delen van zinnen krijgen geen hoofdletter, maar eindigen met een puntkomma, het laatste deel met een punt. Bij een opsomming van losse woorden zijn geen leestekens nodig.
(alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
Laat ijs een klein beetje ontdooien
Je leest het goed: om de beste bolletjes te maken, is het het beste om het ijs eerst een paar minuten buiten de vriezer te laten staan. Hoelang precies verschilt per type ijs, dus hou het goed in de gaten! Voor Hertog ijs is 3 minuten voldoende!
Opsomming die uit woordgroepen of delen van zinnen bestaat
De zin die de opsomming inleidt, eindigt met een dubbele punt. Elk onderdeel van de opsomming begint met een kleine letter en eindigt met een puntkomma; alleen het laatste onderdeel van de opsomming krijgt een punt.
Het beletselteken bestaat uit drie puntjes en geeft meestal aan dat een zin wordt onderbroken of ineens afgebroken. Een andere naam voor het beletselteken is gedachtepuntjes.
Signaalwoorden zijn woorden die een bepaalde samenhang aanduiden, zoals want, omdat, maar, bijvoorbeeld, dus en tot slot.
Het is een verband dat een opsomming tussen zinnen of alinea's aanduidt. Signaalwoorden die zo'n verband kunnen aanduiden zijn: eerst, en, ook (nog), verder, bovendien, daarnaast, zo, niet alleen ... maar (ook), ten eerste ... ten tweede, ten derde, om te beginnen, ten slotte.
Een dubbele punt gebruiken we vóór een opsomming, een citaat, een verklaring, aankondiging, omschrijving, toelichting, conclusie of gedachte. Er komt geen spatie vóór een dubbele punt, wel erna.
Vanaf welk hoofdstuk begin je met de paginanummering? De paginanummering start na het voorblad. Als je gebruikmaakt van een informatiepagina start de paginanummering vaak na de informatiepagina.