Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd bij automaten met het logo dat op de pinpas staat. Vrijwel alle hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards. Let op: De meeste banken zetten bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik tegen te gaan.
Net als dat je in Nederland niet met Amerikaanse dollars kunt betalen, kun je dat in Dubai ook niet. Hetzelfde geldt voor de euro: die hebben ze liever niet als je in Dubai iets af moet rekenen.
Creditcard en pinpas in Dubai
In Dubai zijn ook volop geldautomaten te vinden waar je met Nederlandse pinpassen geld kunt pinnen. Let er wel op dat je beschikt over een pinpas met het Maestro logo en pint bij een pinautomaat met het Maestro logo. Pinpassen zonder het Maestro logo werken niet bij de pinautomaten.
De munteenheid in Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (DHS of AED). Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen.
De dirham is de munteenheid van Dubai en het officiële betaalmiddel voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten. De waarde van 1 dirham is onderverdeeld in 100 fils. Met alle Nederlandse bankpassen zoals die van ABN AMRO, Rabobank en ING Bank, kan geld worden opgenomen in Dubai indien deze een Maestro-logo bevat.
Bij het wisselen met geld zijn niet alleen de kosten van belang maar ook het gemak en de zekerheid. Geld pinnen in het buitenland lijkt makkelijker en goedkoper. Al helemaal als je een groot bedrag pint vallen de provisiekosten heel erg mee mede dankzij de lage wisselkoersopslag.
Je mag best video bellen en whatsapp gebruiken in Dubai mits je geen vpn gebruikt want dat is verboden. Je mag je ip adres niet verbergen. Omdat internationaal telefoonverkeer een grote geldmaker is voor de twee telco's, en ze bang zijn die inkomsten kwijt te raken.
Je hebt voor Dubai een visum nodig. Deze hoef je echter niet vooraf aan te schaffen; je krijgt een (gratis) stempel in je paspoort zodra je aankomt. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal zes maanden na terugkomst geldig dient te zijn. WiFi is op veel openbare plekken gratis beschikbaar.
Als u online uw buitenlands geld wisselt, profiteert u altijd van een scherpe GWK Travelex wisselkoers. Bovendien wordt de online wisselkoers op de besteldatum aan u berekend, tenzij de wisselkoers op de dag van afhalen in de vestiging voor u gunstiger is. Wij berekenen dan deze gunstigere koers.
U kunt contant geld wisselen bij aankomst op de luchthaven, de bank of bij de receptie van het hotel. Bij de banken in Dubai kunt u geld met een Visa Card of Master Card (met pincode) opnemen. Ook in de meeste winkels, hotels en restaurants kunt u met uw creditcard terecht.
Nee, Dubai is geen dure bestemming. Wel is het een vrij luxe bestemming waar je veel geld uit kunt geven in sjieke hotels, dure restaurants, exclusieve clubs en bijna onbetaalbare winkels. Je kunt natuurlijk een dure sportauto huren in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken.
Algemeen geldt dat te korte, doorzichtige, te strakke of te sexy kleding als aanstootgevend wordt gezien en op openbare plaatsen de schouders bedekt moeten zijn. Zwemkleding is alleen toegestaan op het strand of bij het zwembad. Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings.
U wisselt uw overschot aan dirhams bij thuiskomst makkelijk weer om voor euro's. U kunt dit doen bij een van onze GWK Travelex vestigingen .
Met je debetkaart kan je in het buitenland betalen en cash geld afhalen, dankzij de Maestro, Visa Debit of Debit Mastercard -functie. Een kredietkaart (zoals Visa, Mastercard, American Express) is gemakkelijk in gebruik en vrijwel overal aanvaard in het buitenland.
Een AED is 0.2731 EUR en een EUR is 3.6622 AED.
De Euro is verdeeld in 100 cents. Marokkaans Dirham is verdeeld in 100 centimes.
Drinkwater. Het drinken van leidingwater moet geen probleem vormen in Dubai. Het kraanwater is zuiver genoeg voor menselijke consumptie. IJsblokjes in dranken vormen ook geen probleem.
De VAE blokkeert de diensten waarschijnlijk vanwege veiligheidsoverwegingen en om inkomsten van zijn staatsmonopolistische telecommunicatiebedrijven te beschermen. De autoriteiten hebben het verbod echter nooit publiekelijk toegelicht.
Wie uit eten gaat bij een gemiddeld restaurant in Dubai is per persoon een bedrag kwijt van tussen de 20 tot 30 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en twee niet alcoholische drankjes. Uit eten in de vele foodcourts in de shopping malls of bij de kleinere restaurants in het oude centrum is nog goedkoper.
De meeste restaurants in Dubai openen om 19.00, maar echt druk wordt het pas na 21.00 uur. Vaak kunt u tot 23.30 bestellen. Alcohol wordt alleen geschonken in restaurants en bars van hotels en enkele restaurants die een drankvergunning hebben.
Doordat er geen tot weinig belasting op producten zit liggen de prijzen van veel artikelen al gauw zo'n 10 procent lager t.o.v. de prijzen elders ter wereld. Dit is vooral te merken bij luxe artikelen zoals elektronica, sierraden, horloges en merkkleding.