Het maximale gewicht per bagagestuk is 32KG. Het maximale formaat van 1 stuk ruimbagage is 70cm x 60cm x 30cm. Uiteraard dien je ruimbagage bij te boeken bij je vlucht. Net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen mag je bij Transavia je kilo's bagage onderling verdelen.
De regels voor ruimbagage zijn: Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.Maximale formaten (inclusief wieltjes): 70x60x30 cm.
Naast de Transavia handbagage afmetingen 2023 moet je bij het inpakken van je koffer en tas ook rekening houden met de Transavia handbagage regels omtrent het gewicht. Weet namelijk dat het gewicht handbagage Transavia niet zwaarder dan 10 kilogram mag zijn. Dit geldt zowel voor de koffer als de accessoire.
Voor de grotere tassen en trolleys (max 55 x 35 x 25 cm) is beperkt ruimte in de cabine.Alleen de eerste 70 stuks mogen daarom mee aan boord. De overige tassen en trolleys van dit formaat nemen we in bij de gate en vervoeren we gratis in het ruim.
Heb jij je koffer ingepakt en blijk je toch méér ruimbagage te hebben dan het vooraf geboekte gewicht? Geen probleem. Op de luchthaven kun je gemakkelijk Transavia bagage bijboeken. Ruimbagage bijkopen kan ook online en dit is meestal goedkoper dan op de luchthaven.
Ruimbagage mag niet groter zijn dan 149 x 119 x 171 centimeter, en de prijzen voor het meenemen van koffers zijn verlaagd van 35 naar 25 euro. De toegestane kilo's voor die prijs zijn verhoogd van 15 naar 20 kilo. Als dat niet genoeg is kun je ruimbagage bijboeken op het vliegveld, en dat kost 40 euro.
Wat gebeurt er als mijn handbagage te groot of te zwaar is? Je handbagage wordt gecontroleerd aan de incheckbalie of aan de gate. Als je bagage te groot of te zwaar is, moet je een toeslag betalen. Als je deze toeslag niet kunt betalen, dan word je niet toegelaten aan boord van je vlucht.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
Omdat je vast geen zin hebt om voor elke airline een koffer te kopen die mee mag als handbagage, kun je het beste een trolley of tas kopen die bij (vrijwel) alle airlines mee mag. De meeste airlines houden 55 of 56 centimeter hoogte als maximale hoogte aan.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
Deodorant is een vloeistof en zolang het een verpakking onder de 100 ml is mag deze mee. Als spuitbus of als roller, dat maakt niet uit. Helaas is een normale spuitbus deodorant te groot om mee te mogen in de handbagage. Deze moet dus mee in de ruimbagage.
Op iedere vlucht mag je per persoon 1 accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Dit mag in totaal maximaal 10 kg wegen. Een accessoire (max.40 x 30 x 20 cm), zoals een kleine handtas of rugzak mag altijd mee in de cabine.
Het antwoord op de vraag "Hoe zwaar mag je koffer zijn?" varieert per luchtvaartmaatschappij, maar meestal ligt het gewichtslimiet tussen 7 en 10 kilogram. Het is van essentieel belang om de regels van je specifieke luchtvaartmaatschappij te kennen om onnodige kosten en stress op de luchthaven te voorkomen.
Samen mag de handbagage 10 kilo wegen. Echter; enkel het accessoire mag daarmee altijd gegarandeerd mee aan boord, een rolkoffer of grote rugtas kan geweigerd worden bij te weinig plek boven de stoelen. Jouw rolkoffer moet dan – weliswaar nog steeds gratis – in het ruim.
Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon. Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.
afmetingen 89 cm (hoogte) x 115 cm (breedte). Je mag tegen betaling maximaal 3 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen.
Voor handbagage koffers geldt een maximale afmeting van 55 cm x 40 cm x 20 cm en een maximaal gewicht van 10 kilogram. Je accessoire – bijvoorbeeld een handtas, laptoptas of kleiner koffertje – mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm.
Koffers worden meestal gemeten in centimeters of inches, en de meest gebruikelijke manier om hun capaciteit te bepalen is door de hoogte, breedte en diepte samen te vermenigvuldigen om het totale volume van het hoofdcompartiment te krijgen.
Vlieg je met Transavia? Dan mag je 1 handbagage koffer per persoon meenemen aan boord van de vlucht met een maximale afmeting van 55cm x 35cm x 25cm.
De meeste check-in balies zijn vanaf 2 uur tot 40 minuten voor vertrek geopend. Zorg dat je voor sluitingstijd van de balie bent ingecheckt en je bagage hebt afgegeven. Houd ook rekening met reis- en wachttijden op de luchthaven. Heb je bijzondere bagage bij je, zoals een fiets of wintersportuitrusting?
Je handbagage wordt doorgaans bij het inchecken gecontroleerd op afmeting en gewicht. Dit gebeurt doorgaans niet als je incheckt bij een automaat, via de app of als je de boardingpass thuis al hebt geprint.
Ook op het gebied van het gewicht zijn er belangrijke KLM handbagage regels. Je koffers en/of tassen mogen namelijk samen niet meer dan 12 kilogram wegen. Als ze te zwaar zijn, gelden ze niet meer als handbagage. Ze worden dan dus ruimbagage, waarvoor je extra moet betalen.
Afmetingen handbagage rugzak
De belangrijkste eis is de formaat van je rugzak. De IATA heeft bepaalt dat je handbagage niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Dit is inclusief alle handvaten, wieltjes en loshangende vakjes. Dus echt de buitenmaten van je rugzak.