Hoe groot mag mijn handbagage zijn bij Transavia? Je handbagage mag bij Transavia 55 x 35 x 25 cm groot zijn. Als je bagage groter is zal deze tegen betaling in het ruim vervoerd moeten worden. De maximale grote van het accessoire is 40 x 30 x 20 cm.
Het maximale gewicht per bagagestuk is 32KG. Het maximale formaat van 1 stuk ruimbagage is 70cm x 60cm x 30cm. Uiteraard dien je ruimbagage bij te boeken bij je vlucht. Net als bij veel andere vliegtuigmaatschappijen mag je bij Transavia je kilo's bagage onderling verdelen.
Zolang je niet (online) bent ingecheckt, kun je via Mijn Transavia voordelig je ruimbagage boeken. Heb je uiteindelijk toch méér ruimbagage bij je dan het vooraf geboekte gewicht? Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor € 15 per 5 kg.
De regels voor handbagage zijn streng: er wordt slechts één tas toegestaan van 45 x 40 x 25 centimeter, met een maximum van 10 kilo. Als je koffer daar niet aan voldoet, wordt de bagage als ruimbagage ingecheckt, en dat kost 40 euro.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
Op een groot deel van Schiphol worden 3D CT-scans gebruikt om jouw handbagage te controleren. Via deze CT-scans kunnen securitymedewerkers de inhoud van je handbagage in 360 graden bekijken en op een scherm draaien voor een nauwkeurige inspectie.
Het maximaal formaat handbagage wordt op het vliegveld gecontroleerd door middel van een soort kooi / bak waar de koffer in moet passen, vóór het inchecken. Past dit niet, dan kan het zijn dat je moet bij betalen of de bagage in moet checken als ruimbagage.
Zit het bagagevak vol, dan gaat je handbagage gratis mee het ruim in. Een handtas of laptoptas mag sowieso mee de cabine in.
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inpakken van je handbagage. Zo moeten al je vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 mL ziten en in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen.
Met een normaal ticket mag je alleen een kleine tas van 40 x 20 x 25 cm mee als handbagage meenemen. Deze moet onder je stoel passen. Wil je een rolkoffer of (grote) rugzak meenemen, dan moet dat tegen betaling. Het maximale formaat is dan 55 cm + 40 cm + 20 cm en het gewicht maximaal 10 kilo.
Afmetingen: Een stuk bagage mag maximum 32kg wegen. De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25cm, het totaal mag nooit 158cm overschrijden.
Middelgrote tot grote koffers
Dan kun je het beste gaan voor een middelgrote tot grote koffer. Deze koffers zijn tussen van 68 en 76 centimeter hoog en bieden ruimte voor 15-20 kilo bagage. Deze koffers hebben een inhoud van 65 t/m 90 liter.
Wat mag er mee als ruimbagage? Van security mag vrijwel alles mee in je ruimbagage, behalve als het op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Check daarom eerst deze lijst met verboden voorwerpen. Twijfel je of je een bepaald voorwerp in je ingecheckte koffer mag meenemen, neem dan contact met ons op.
Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Mag je eten meenemen in het vliegtuig? Ja dat mag. Let wel op met eten in verpakkingen die onder de vloeistofregels vallen, zoals bijvoorbeeld een pot of tube yoghurt, mayonaise, pindakaas of chocopasta.
Wordt het gewicht van mijn handbagage altijd gecheckt bij de douane? Bij de douane wordt het gewicht niet gecontroleerd. Bij de incheckbalie van het vliegtuig waar je in gaat stappen wel. In sommige gevallen wordt de handbagagekoffer zelf qua gewicht niet gecheckt, maar de omvang ervan wel.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
Vooraf. Check hoeveel kilo's je mee mag in je handbagage. Dit kan je vaak op de site van de airline waarmee je vliegt vinden. Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn.
Sindsdien mag je standaard alleen nog maar een kleine (hand)tas mee aan boord nemen die niet groter is dan 40 cm x 20 cm x 20 cm en die gemakkelijk onder je stoel past. Een kleine rolkoffer valt niet langer onder de handbagage regels.
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
De koffer zal bijvoorbeeld worden gescreend door beveiligingsmedewerkers of machines. Tijdens de gehele route over de lopende banden monitort de luchthaven de koffer aan de hand van dat kleine labeltje. Op deze manier weten ze bijna altijd waar je koffer is.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.