Zet de föhn op gemiddelde temperatuur. Als je haar heel erg krult kun je een hetere stand gebruiken om te zorgen dat het echt steil wordt. Richt de föhn naar beneden terwijl je de borstel naar beneden richting je haarpunten trekt.Trek je haar strak met de borstel en haal hem van boven naar beneden door je haar.
Een slimgewikkeld gloeidraadje en een elektromotortje dat een ventilatortje laat draaien. Het ventilatortje aan de achterkant zuigt lucht aan en blaast het langs de gloeidraadjes. Die lucht gaat er heel snel doorheen dus die moet ook heel snel opgewarmd worden. Met de aan- en uitknop gaat de ventilator draaien.
Het vochtgehalte in je haren raakt zo laag, dat je haar droog, broos en breekbaar wordt. Hoewel sommige vrouwen ervan uitgaan dat föhnen beter is dan stylen, is niets minder waar. Wanneer je je haren natmaakt zwellen je haarvezels op. Als je je lokken droogt trekken deze vezels juist weer snel samen.
Indien je graag een slag in je haar föhnt kan je dat doen door het blaasstuk op je föhn dicht tegen je haar aan te houden en net aan het uiteinde van je haar de borstel enkele keren door je haar te laten draaien (je weet wel, zoals je als kind met je haren draaide).
Je kunt je haar natuurlijk ook aan de lucht laten drogen, maar dat duurt wel wat langer. Ferry Loeve, eigenaar van Het Haartheater, adviseert overigens om toch te proberen je haar zoveel mogelijk met koude lucht te föhnen “om je haar zo min mogelijk te beschadigen.”
Hoe minder wrijving op je hoofd, hoe beter. Vermijd hoodies en slaap op een zijden kussensloop als je er een hebt. Hierdoor kun je je blow dry verlengen en zal je haar langer zacht blijven. Van katoenen kussens krijg je snel droog haar, omdat het kussen de oliën in je lokken opneemt en ook klitten creëert.
Door de hitte van een föhn kan je haar uitdrogen, beschadigen of dof worden. Wanneer je je haar vaak föhnt merk je dat het droger wordt. Maar hoe komt dit? De hitte van een föhn zorgt ervoor dat het water in de haren verdampt.
De warmte van föhnen, stijlen of krullen kan leiden tot haarbeschadiging, wat uiteindelijk zorgt voor haaruitval. Zorg er daarom voor dat je je haar goed beschermt met de juiste producten en gebruik nooit een föhn, krul- of stijltang op nat haar. Wist je dat je anticonceptie ook de oorzaak kan zijn van je haaruitval.
Wij raden aan om de 2 a 3 dagen het haar te stijlen. Mocht je tekenen van beschadiging zien, dan adviseren we de stijlltang iets minder frequent te gebruiken. Maar zorg ook dat je een goede hittebescherming gebruikt. Dit heeft ook grote invloed op de reactie van jouw haar op de stijltang.
Het beste antwoord. Steilen doe je met een steiltang, wat hitte bevat. Teveel hitte is nooit goed voor je haar. Dat kan het uitdrogen en je haar meer pluizig en statisch maken.
Hoe meer volume hoe beter, je kunt het achteraf altijd nog minder maken. Dit kun je het beste doen door met je hoofd ondersteboven te hangen en de föhn er echt tussen te laten blazen. Föhn het haar ook eens tegen de richting in zodat je een extra volumebrug creëert.
Zorg ervoor dat het haar al een beetje droog is voordat je gaat föhnen. Hierdoor breekt je haar minder snel af én bespaar je veel tijd. Ook absorberen styling- en verzorgingsproducten minder goed op te nat haar. Föhn daarom op droog of handdoekdroog haar en je bent verzekerd van een perfecte coupe.
Probeer direct na het douchen zoveel mogelijk vocht uit je haar te krijgen door het (voorzichtig!) droog te deppen met een extra absorberende handdoek, bijvoorbeeld van Aquis. Probeer je haar niet teveel te 'kneden' bij het drogen; dit zorgt juist voor pluis.
Een populaire manier om je haar 's nachts steil te houden is door het in een zijden of satijnen sjaal te wikkelen. Je kunt ook andere technieken proberen, zoals slapen op een zijden of satijnen kussensloop, producten gebruiken, of je kamer koel houden.
Je kunt ze instellen op de gewenste/benodigde temperatuur en je hebt tegenwoordig ook verschillende materialen die schade aan het haar voorkomen. En natuurlijk, als je je haar elke dag stijlt met de stijltang. Of dit doet op nat haar. Dan kun je gegarandeerd rekenen op beschadigd haar.
Overweeg een haardroger met een koude lucht knop. Wil je pluis voorkomen en na het drogen met zacht en glanzend haar rondlopen, dan is dit een feature die zeker een meerwaarde aanbiedt. Wij adviseren om tegen het einde van je föhnsessie te switchen naar de koude lucht knop.
Een haardroger is voorzien van een veiligheidsthermostaat om gevaar voor oververhitting te voorkomen. Als je haardroger oververhit is, zal de thermostaat het toestel automatisch uitschakelen.
Een verf föhn bereikt enorm hoge temperaturen. Het is absoluut geen apparaat dat je zomaar kan laten rondslingeren: ze kunnen temperaturen van wel rond de 600 graden Celsius bereiken. Om even te vergelijken: 660 graden Celsius is het smeltpunt van aluminium. Oftewel, ontzettend warm.
Draag je haar vast
Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen.
Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen.
Voor professionals raden wij aan om te kiezen voor een föhn van minimaal 1750W. Deze is geschikt voor de meeste haartypes. De meeste stylisten en kappers kiezen voor een wattage tussen 1800 à 2000 watts.