Hoe sterk is cellenbeton?

De volumieke massa van droog cellenbeton varieert van 300 tot 800 kg/m3 (normaal beton tot ca. 2400 kg/m3) met een druksterkte van 2 tot 6 N/mm2. In bepaalde gevallen dient Murfor voegwapening aangebracht te worden, bijvoorbeeld bij vloer en plafond. - een redelijke geluidsisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op joostdevree.nl

Is cellenbeton dragend?

Cellenbeton is niet gevoelig voor vocht of schimmel, dus is ideaal toepasbaar in natte ruimtes zoals de badkamer. Vanwege de hoge druksterkte zijn de blokken zowel voor dragende, als niet-dragende wanden te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hplush.nl

Is cellenbeton stevig?

Cellenbeton isolatieplaten zijn stevig, drukvast, zeer licht en brandveilig en worden toegepast als binnenmuurisolatie en plafondisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolteam.be

Hoe sterk zijn Ytong blokken?

Ytongblokken zijn blokken gemaakt van cellenbeton/gasbeton. Het is een duurzaam product, bestaande uit zand, kalk en water. Het materiaal is licht en daardoor gemakkelijk hanteerbaar. Tegelijkertijd zijn de gasbetonblokken sterk genoeg om zowel in een dragende als niet-dragende constructie te dienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Hoe lang gaat cellenbeton mee?

Levensduur. Ik vermoed dat cellenbeton even lang mee gaat als als baksteen, zolang het cellenbeton niet nat kan worden. Dus zorg voor een goedevochtkering onderaan, goede waterdichte bezetting of gevelsteen buiten,… Dit geldt ook bij traditioneel bouwen, maar cellenbeton is een beetje een spons.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Muur lijmen van cellenbeton of kalkzandsteen

40 gerelateerde vragen gevonden

Wat is het verschil tussen Ytong en cellenbeton?

Ytong is synoniem voor cellenbeton en gasbeton en bestaat uit een serie bouwmaterialen, waaronder blokken (meest gebruikt), panelen, dakplaten en lateien, die bijzonder licht van gewicht en flexibel inzetbaar zijn. Cellenbeton of Ytong is een natuurlijk bouwmateriaal dat bestaat uit en mengsel van kalk, zand en water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwbestel.nl

Waarom cellenbeton?

De voornaamste voordelen van cellenbeton zijn, naast het lichte gewicht, de goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen, de brandwerendheid, het warmte-accumulerende vermogen en de vorstbestendigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke dikte cellenbeton?

Er wordt geadviseerd voor draagmuren minimaal 100 mm dikke Ytong blokken te gebruiken. Bij het gebruik van een binnenmuur kun je een minimum van 70 mm aanhouden. Wanneer je hier zware voorwerpen aan op wilt hangen wordt echter ook geadviseerd een dikte van 100 mm te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kluswijs.nl

Kan je Ytong Metselen met mortel?

Ytong kan niet met gewone mortel worden gemest, wel kan dit met tegellijm. Of eventueel mortel aanmaken met bouwdispersie, niet een scheutje maar 1 deel en max 2 delen water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwinfo.be

Wat is beter cellenbeton of kalkzandsteen?

Allereerst hebben kalkzandsteenblokken een vele malen hogere constructieve waarde. Cellenbetonblokken hebben het voordeel dat ze een goede thermische isolatie hebben in tegenstelling tot de blokken van kalkzandsteen. Ook zijn kalkzandsteenblokken zwaar in gewicht, moeilijker te verwerking en niet vochtbestendig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kluscenter.nl

Kun je Cellenbetonblokken metselen?

Cellenbetonblokken zijn zeer geschikt om een scheidingswand mee te vervaardigen. De blokken zijn licht, verkrijgbaar in verschillende formaten, thermisch isolerend en handig te verwerken. Bovendien kan je cellenbetonblokken niet alleen aan elkaar metselen, maar ook verlijmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoeveel kg kan een binnenmuur dragen?

Elke betonnen of stenen muur kan onze kast dragen. Per element (die elk afzonderlijk worden opgehangen) kan de kast 35 kg dragen. Bij een muur die opgebouwd is uit gipsplaten en houten/stalen stijlen, moeten bijzondere maatregelen genomen worden en vaak is het niet mogelijk een kast aan een dergelijke wand te hangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pastoesupport.freshdesk.com

Is cellenbeton Vuurvast?

Fred Groen. Ytong (gasbeton) is, zoals alle steenachtige bouwmaterialen, uitstekend brandwerend, maar niet vuurvast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groups.google.com

Waar valt Ytong onder?

Bouw- en sloopafval (BSA)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hudales.eu

Hoe dik moet een tussenmuur zijn?

Een scheidingswand maak je met blokken van 7 tot 10 cm dik. De blokken lijm je met een blokkenlijm aan elkaar. Je kunt gasbetonblokken op maat maken met een grofgetande blokkenzaag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gamma.nl

Hoe hoog cellenbeton?

De hoogte verschilt, beginnend bij 200 tot 400 millimeter. De diktemaat begint bij 50mm en kan worden gekocht tot een diktemaat van 150 millimeter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verdouw.nu

Hoe lijm je cellenbeton?

Gipsblokken of Ytong blokken lijm je eenvoudig met Soudal Blokkenlijm. Soudal Blokkenlijm is geschikt voor alle kalkzandsteen-, betonblokken en cellenbeton soorten van alle merken. De Blokkenlijm zit kant en klaar in de bus waardoor je direct aan de klus kunt beginnen; enkel even schudden voor gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soudal.com

Hoe kan ik cellenbeton zagen?

Gebruik voor het zagen van cellenbetonblokken en speciale cellenbetonzaag. Deze heeft een grove vertanding die ook nog eens gehard zijn. Koop voor je reciprozaag speciale cellenbeton zaagbladen. Een oude houtzaag kan ook maar deze slijt zeer snel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klusplanet.nl

Hoe cellenbeton afwerken?

Op een cellenbeton muur kan dunpleister aangebracht worden. Eventueel kan je vooraf een rasp gebruiken om het oppervlak nog wat te vlakken. In het cellenbeton productgamma van Ytong bestaat een dunpleister die in 2 lagen moet aangebracht worden en die een goed resultaat geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op midomo.be

Waarom Veerankers cellenbeton?

Als u een wand gaat plaatsen moet deze verankerd worden met aangrenzende wanden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht van de Cellenbeton muur. Zonder deze ankers zou de Cellenbeton wand los staan, waardoor de wand kan gaan scheuren of zelfs omvallen. Dit kunt u doen met Veerankers of wandankers dilaterend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op betoncellen.nl

Is gasbeton en cellenbeton hetzelfde?

Gasbeton, een oude benaming voor cellenbeton, is een licht bouwmateriaal dat bestaat uit kalk, zand en cement. De basisgrondstoffen worden gemengd, waarna water wordt toegevoerd. Door in het productieproces een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder toe te voegen, komt waterstofgas vrij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op xella.nl

Wat is beter gipsplaten of gipsblokken?

Vergeleken met gipsplaat ben je met gasbetonblokken langer bezig om de wand netjes af te werken, door het grote aantal voegen. Een voordeel van gasbeton is dan weer het makkelijkere transport.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klium.nl

Welke pleister op cellenbeton?

Buitenpleisters voor cellenbeton moeten voldoen aan de criteria van Künzel (zie par. 4.7.8). Constructieve uitvoeringsdetails: Het effen oppervlak van cellenbetonmetselwerk is ideaal voor het aanbrengen van kant-en-klare buiten- pleisters.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op febecel.be

Populaire vragen

  Vorige artikel
Waar accu testen?