De duur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetbad. Om een magnesiumtekort aan te vullen raden we minimaal 2 maal een voetenbad van tenminste 20 minuten per week aan.
De ervaring leert dat de ene persoon er binnen 3 dagen al veel van merkt maar bij anderen zijn de resultaten pas merkbaar na 3 maanden. Dit is heel erg afhankelijk per persoon, de aard van de klachten, de duur van de klachten en hoe het met de huidige magnesium balans gesteld is.
Je voeten moeten in ieder geval tot aan je enkels worden ondergedompeld in het voetenbad. Wij raden een watertemperatuur aan van rond de 37 graden Celsius. Tijdsduur van het magnesium voetbad moet tenminste 20 minuten zijn.
Bij een voetbad zal 500 gram voldoende zijn. Voor in bad is 2 – 4kg voldoende.
Magnesiumvlokken voor een voetenbad zijn heerlijk om even een rustmoment te nemen en tegelijkertijd je tekort aan te vullen. Ze worden door de huid extra goed opgenomen. Magnesium is belangrijk voor o.a. je weerstand, sterke botten en spieren en voor ontspanning.
Koop daarom magnesium vlokken en ga daar lekker ontspannen in baden. Doe dit minimaal 2 keer per week. Gebruik magnesium olie voor toepassing op de huid voor directe verlichting bij spierkramp en spierpijn. Als je slaapproblemen hebt, neem dan 30 minuten voor het slapen gaan een magnesiumvlokken voetenbad of ligbad.
De hoeveelheid magnesium die je gebruikt in je voetenbad of badwater is mede afhankelijk van je persoonlijke behoefte. Voor ontspanning en ontzuring van de spieren: 2x tot 3x per week 125 gr. in een voetenbad van 4 liter water. Of naar behoefte een bad van 70 liter water met 500/800 gram.
Magnesiumtekort is meestal moeilijk te herkennen. Vooral spier- en zenuwstoornissen staan op de voorgrond: spierzwakte of -krampen, beven, stuipen. Ook psychische veranderingen kunnen voorkomen zoals toegenomen prikkelbaarheid, depressie en psychose.
Wat betreft magnesium zijn er inmiddels overtuigende bewijzen dat dit ook via de huid wordt opgenomen, althans in de natuurlijke chloride-vorm zoals het magnesium van Zechsal. Maar hoe dat dan precies werkt is nog niet eenduidig wetenschappelijk vastgesteld.
Zechsal Magnesiumolie is ideaal om te gebruiken wanneer je last hebt van kramp of gespannen spieren. Maar ook om snel en effectief magnesium via de huid op te nemen. De beste plekken om magnesium op te nemen zijn de voeten, oksels en buikstreek.
Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel. In die zin kan het dus zeker helpen om beter te slapen. Want wie meer ontspannen is, valt vlotter in slaap. Naast diverse andere lichaamsprocessen, speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.
Neem nooit langer dan 5 minuten een voetenbad, anders wordt de huid te week en extra kwetsbaar voor wondjes of infecties. Gebruik bij een voetenbad geen soda of Biotex, maar gewoon keukenzout. Spoel altijd na met schoon water. Wanneer je wondjes op de voet hebt, mag je geen voetenbad nemen.
Een langdurig of extreem magnesiumtekort kan zelfs leiden tot hartkloppingen, astma of problemen met de bloeddruk. Magnesium is ook cruciaal voor de goede opname van andere mineralen zoals calcium en kalium die belangrijk zijn om het gevaar op vroegtijdige botontkalking of osteoporose te verminderen.
Mensen met een magnesiumtekort ervaren vaker een rusteloze slaap en worden vaker wakker 's nachts. Wanneer je dit tekort aanvult, zorgt dit voor een diepere en rustigere slaap. Te veel magnesium in je systeem zorgt ook voor slaapproblemen. Neem zeker niet meer dan 600 mg per dag.
Magnesium malaat is vooral goed voor je spieren en energieniveau. Het is een verbinding van magnesium en appelzuur.
Kruidvat Magnesium Tabletten dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid. Ze dragen ook bij tot de instandhouding van sterke botten en tanden. Magnesium is goed voor het zenuwstelsel en is belangrijk voor een normale spierwerking.
Bij normale inname van magnesium zijn er geen bijwerkingen. Maar, als je naast je gewone voeding meer dan 250 milligram per dag binnen krijgt, kun je spreken van een overschot. Je krijgt dan eigenlijk te veel magnesium binnen. Volgens het voedingscentrum kunnen er dan darmklachten ontstaan, zoals diarree.
Magnesium kan dus mogelijk een middel zijn om aderverkalking en daaropvolgende hart- en vaatziekten bij een nierziekte te beperken. Gesteund door de Nierstichting is daarom inmiddels een nieuw project gestart waarin ook bij patiënten de effecten van magnesium worden onderzocht.
Magnesium vlokken van Himalaya magnesium bestaan uit zuivere magnesiumchloride die een weldadig en ontspannen gevoel geven terwijl ze je magnesium gehalte in balans brengen. Ook is een voetenbad uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. De kleine kristallen lossen snel op in water.
Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. De huid gaat er niet alleen beter uitzien, maar ook jeuk en schilfers worden aangepakt.
Wanneer slik je magnesium voor het slapen gaan? De beste tijd is ´s avonds, zo'n 2 uur voor je gaat slapen. Dan kan je lichaam het mineraal het beste verwerken. Het wordt aangeraden om niet meer dan 600mg per dag in te nemen.
Uit diverse studies blijkt dat veel mensen met overgewicht en zeker obesitas, ook een tekort aan magnesium hebben. Daarbij komt dat het nemen van extra magnesium het afslanken ook een meer structurele, blijvende succesbasis geeft.
Magnesium veroorzaakt geen gewenning of verslaving en het tast ook de reflexen niet aan. Het heeft alleen maar gunstige effecten.) Dankzij zijn natuurlijke kalmerende werking draagt magnesium bij tot een rustige, verfrissende slaap.