Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Je baby past hier dus in bij een lengte van zo'n 51 tot 56 cm. In de eerste maanden groeit je kleine ontzettend snel. Daarom bestaat de kans dat je baby er binnen een maand uitgroeit en naar maat 62 gaat.
Maat 56 dragen de meeste baby'tjes tot ongeveer 1 tot 2 maanden. Shop daarom tijdens je zwangerschap ongeveer onderstaand aantal items als basis in maat 56: 4 shirts of overslagshirts in maat 56. 3 broekjes of leggings in maat 56.
Nu kan het natuurlijk per baby verschillen, maar gemiddeld is babymaat 62 voor een baby tussen de 2 en 4 maanden oud.
Kindermaten leeftijd: wanneer maat 56? Je baby draagt maat 56 meestal bij een leeftijd van 1 tot 2 maanden. Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Je baby past hier dus in bij een lengte van zo'n 51 tot 56 cm.
Gewicht. Baby's van gemiddeld 1 tot 2 maanden oud dragen babykleding met maat 56, het gewicht ligt rond de 4 kilo. Bekijk in de onderstaande maattabel de leeftijd in maanden.
Voordat jouw baby geboren is adviseren we je om minimaal drie rompertjes in maat 50/56 en drie rompertjes in maar 56/62 aan te schaffen. Op die manier zit je altijd goed. Echter zijn er veel (toekomstige) ouders die zich er beter bij voelen om er meer in huis te halen.
De meeste baby's zijn na de geboorte tussen de 50-56 cm, daarom wordt deze maat vaak aangehouden voor de eerste 2 maanden. Zoals je kunt zien in de matentabel, is je baby de eerste maanden snel uit kleding gegroeid. Koop daarom niet te veel babykleding, ook al is het zo verleidelijk.
Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je baby. Maat 50 past dus als je baby zo'n 50 centimeter lang is. Dit is de gemiddelde lengte van een Nederlandse baby na de geboorte. Een geboortepakje koop je dan ook in deze maat.
Wanneer de baby 1-2 maand oud is hoort babymaat 56 de baby goed te passen. Dit is voor baby's die tussen de 51 en 56 centimeter in lengte zijn en gemiddeld zo rond de 1 maand oud zijn. De maten voor 1-2 maand oude baby's zijn geschikt voor kinderen rond de 4 kilo.
Een kindje van 1 á 2 maanden heeft gemiddeld gezien maat 56. Na de geboorte heeft een baby meestal maat 50, maar doordat een kindje snel groeit, is deze na 1 tot 2 maanden al toe al een kledingmaat groter.
Een 6-tal setjes per maat is ideaal. Dat kunnen 6 broekjes en 6 T-shirts zijn, maar evengoed 3 kleedjes met 3 leggings en 3 salopettes met 3 T-shirts. Je hebt dus zeker geen 6 stuks van elk kledingstuk nodig. Denk in outfits en houd vooral rekening met wat comfortabel is voor je baby en wat jij mooi vindt.
Voor kindjes tot en met 6 a 7 pond is kledingmaat 50 goed. Voor grotere baby's heb je misschien een maat 56 nodig. Te vroeg geboren baby's hebben als vanzelfsprekend een kleine kledingmaat. Een baby in de eerste weken heeft dan vaak maat 48.
Maat 68 is een babymaat die tussen maat 62 en maat 74 zit. Je kindje past hierin bij een gewicht van ongeveer 6,5 tot 8 kg. De schoenmaat van je baby is bij deze maat 16 tot 18 en de hoofdmaat 43 cm.
Maat 50 wordt gebruikt wanneer een baby een lengte heeft van ongeveer 45 tot 50 centimeter en zo rond de 3 kilo weegt.
De meeste baby's kunnen bij de geboorte maat 50 aan, want dat is de gemiddelde lengte. Sommige kindjes zijn wat groter en passen daarom bij de geboorte maat 56. Mocht jullie kindje te vroeg geboren zijn dan hebben we ook veel babykleding in maat 44.
Babykleding voor eigen baby
Je kleintje draagt waarschijnlijk de eerste weken maat 50 en zal na ongeveer 4-6 weken overgaan op maat 56. Is je baby wat langer of zwaarder bij de geboorte (bijv zwaarder dan 3500 gram), kun je beter beginnen met maat 56.
Warm of koud? Op warme dagen is het fijn als je baby een romper aan kan zonder mouwtjes. Korte mouwen is handig voor als het wat koeler is. En is het erg koud dan moet je je baby goed inpakken, dit kan met een romper met lange mouwen.
Hoeveel rompertjes je daadwerkelijk gebruikt verschilt per baby, waar jij je prettig bij voelt en hoe vaak je wil wassen. In principe kan je een baby prima 2 dagen dezelfde romper laten dragen.Als je echter een baby hebt die veel spuugt, kan je ook meerdere rompertjes per dag nodig hebben.
Het ene kind draagt geen rompers meer als hij twee jaar is, de ander gaat over op een hemdje en broekje als hij ruim drie is. Een romper is in principe bedoeld om de luier op zijn plek te houden. Veel ouders kiezen er daarom voor om te stoppen met het gebruiken van rompers als hun kind zindelijk aan het worden is.
De veiligste slaapplek voor je baby is een eigen wiegje of ledikantje. Het wordt aangeraden deze de eerste 6 maanden bij je op de slaapkamer te zetten. Zo is je kindje lekker dichtbij en kan je snel ingrijpen als er iets is of als hij honger heeft. Ook voelt je kleine zich dan veilig en geborgen.
Het gemiddelde gewicht van kinderen van ouders van Nederlandse afkomst is ongeveer 1200 gram bij 28 weken. Daarna stijgt het gemiddeld ongeveer 200 gram per week. Bij 40 weken weegt een kind ongeveer 3500 gram. Wanneer lijkt de groei afwijkend?