Campari heeft een levendige en intense rode kleur. In de neus zijn er aroma's van kruiden en sinaasappelschil.In de mond heeft het een intense bittere smaak met citrustonen van sinaasappel en een zoetzure afdronk.
Algemeen: Campari en frisdrank is een van de meest vereerde combinaties van vloeistoffen die ooit in een bar zijn samengekomen . Echter, vanwege de droge bitterheid is het een polariserende.
Campari is een kruidige drank met een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak. Campari wordt gemaakt van planten, fruit en zo'n 70 kruiden. Waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water.
Aperol wordt net als Campari gemaakt, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger bevat Aperol als hoofdingrediënten plantaardige gentiaanwortel en cinchona. Het smaakt naar sinaasappelschil met een beetje vanille, waardoor het een lichte zoetheid heeft.
Campari is uiterst geschikt als basis voor heerlijke cocktails. In combinatie met andere ingrediënten kan je lekkere aperitieven als Campari Orange, Campari Tonic en de Americano mixen. In het lijstje van die klassiekers hoort ook de Negroni thuis. Die cocktail vierde in 2019 zijn 100e verjaardag.
Aperol. Het ingrediënt Aperol lijkt veel op Campari, maar is minder bitter en heeft een zoetere smaak met citrusnoten. Het wordt vaak gebruikt als vervanger in cocktails waar Campari te bitter is.
Door de intensiteit van Campari komt deze drank het beste tot zijn recht met enige verdunning. Daarom wordt Campari zelden puur gedronken .
Campari wordt gemaakt met 70 verschillende kruiden, fruit en suiker. Een heerlijke zoete en bittere drank is het resultaat. Campari is heerlijk puur te drinken, maar kan ook worden gemixt met tonic.
Het komt allemaal neer op het gedurfde en onderscheidende smaakprofiel . De bitterheid van Campari kan een verworven smaak zijn, en voor degenen die er niet aan gewend zijn, kan de Negroni overweldigend zijn bij de eerste slok. Echter, deze bitterheid is juist wat het geliefd maakt bij zijn toegewijde fans.
Sommige mensen die graag Campari in een cocktail drinken, weten niet hoe lekker het kan zijn als je het puur serveert . Met een flinke scheut frisdrank en een schijfje sinaasappel is Campari een ideale pre-dinner sipper, en dit recept is vrijwel onmogelijk om fout te doen.
Gebruik binnen 6 maanden na openen.
Een enkele shot van 1,5 ounce Campari bevat slechts 120 calorieën, en club soda bevat natuurlijk nul calorieën. Dit maakt het een geweldige keuze met weinig calorieën als je op je calorie-inname let, maar toch een leuke, smaakvolle cocktail wilt.
Dit komt blijkbaar doordat verdunning onze perceptie van bitterheid veel minder verandert dan onze perceptie van zoetheid. Mijn ideale Campari:soda-verhouding is 50:50, gegooid in een groot glas met veel ijs . Ik vind groene olijven of tapenade op toast lekker - de pikantheid past goed bij de drank.
Zo maak je de Campari Spritz
Vul een wijnglas of tumbler met ijsblokjes. Giet 40 ml Campari in het glas en voeg 60 ml prosecco toe. Vul het glas aan met 30 ml bruisend water en roer voorzichtig door. Garneer de drank met een schijfje sinaasappel.
Prijs €18,15.
In de regio Veneto drinken mensen hun Campari in een veel complexere cocktail, een zogenaamde "spritz". Deze cocktail bestaat uit Campari, Cynar (een bittere kruidenlikeur), witte wijn en bruiswater, gegarneerd met een olijf en een partje .
Sinds de oprichting in 1860 is Campari een icoon van de Italiaanse cultuur en stijl. Het unieke recept, een zorgvuldig bewaard geheim, combineert kruiden, aromatische planten en fruit om zijn kenmerkende bitterzoete smaak te creëren.
Campari werkt goed met veel verschillende ingrediënten – probeer bijvoorbeeld de gin te vervangen door bourbon in een negroni om een boulevardier te maken – en het is ook heerlijk in simpele porties. Wij drinken het graag met sodawater en veel ijs in de zomer, of voegen een scheutje toe aan IPA voor een bierspritz.
Campari is heerlijk puur met ijs, waardoor je zijn complexe smaakprofiel volledig kunt waarderen.
Gezondheidsvoordelen, Campari ondersteunt de enzymproductie van het lichaam in het spijsverteringsstelsel . Deze enzymen breken zetmeel af tot kleinere, beter beheersbare moleculen. Dit verbetert de energie, beschermt het lichaam tegen diabetes en kanker en werkt ook als een stressregulator.
Campari is dieprood en heeft 20,5 tot 28,5 procent alcohol per volume (ABV), afhankelijk van waar het wordt verkocht, wat twee keer zoveel is als Aperol . Aperol is het jongere broertje omdat het een feloranje kleur heeft en over het algemeen toegankelijker is dan Campari. Aperol is zoeter dan Campari en heeft ongeveer 11 procent ABV.
Of kies eens voor Aperol, Cynar of een andere bittere likeur als vervanging voor de Campari. De vermout kan je vervangen door een quinquina.
Cynar behoort tot dezelfde familie als Campari en Aperol, dus het werkt goed als je het voor beide dranken inruilt . Cynar is een "happy medium", niet zo suikerachtig als Aperol, noch zo bitter als Campari, zegt Justin Clark, een barman bij Bywater American Bistro in New Orleans.