Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de slagroomtaart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de slagroomtaart versierd is. Verdeel de slagroomtaart eerst eventueel in twaalf punten (niet snijden). Spuit de slagroomtaart naar wens op met slagroom en decoreer naar eigen inzicht met fruit.
Fondant, glazuur, topping met vanillesmaak (lekker makkelijk uit een pakje), sprinkles… genoeg keuzes om je taart mee te versieren. Fondant en glazuur zijn altijd een goed idee. Gebruik het om je taart extra mooi en lekker te maken, en om kleine foutjes te camoufleren.
4. Kan ik mijn taart afsmeren met slagroom? Ja, je kunt slagroom gebruiken om je taart af te smeren.
Begin maximaal 2 dagen van tevoren met het vullen en decoreren van de taart, een dag van tevoren kan natuurlijk ook. Dat hangt maar net af van hoeveel tijd je nodig hebt. Op de tweede of derde dag voor de deadline haal je 's avonds de taarten en vullingen uit de vriezer.
Rol de taart door de chocoladeschilfers (gespreid op een ruime vlakke schaal) en werk nadien de bovenkant af. En anders kan je de zijkanten met chocolade bekleden als je de schilfers royaal in de hand neemt en tegen het laagje slagroom aandrukt.
Voor het afsmeren van uw taart kunt u zowel slagroom als botercrème gebruiken.
Veel gebruikte vullingen zijn: botercrème, (verstevigde) slagroom met vers fruit, bavaroise in verschillende smaken of frosting. We hebben ook verschillende smaakstoffen, geconcentreerde en natuurlijke smaakstoffen, die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.
In de koelkast blijft taart zo'n 2 – 3 dagen goed. Zorg er wel voor dat je hem goed afdekt onder een taartstolp of in een taartdoos, zodat de geurtjes van ander eten in je koelkast niet in de taart trekken. Ook invriezen kan heel goed bij taart. Doe de taart in de taartdoos en verpak die in een plastic zak.
Bij de afhandeling willen we graag de orderbevestiging zien, dus vergeet deze niet mee te nemen. Omdat alle HEMA taarten dagelijks vers gemaakt worden, kunnen we je bestelling niet bewaren tot de volgende dag.
Taart bewaren (gedecoreerd met crème of fondant)
Een taart van biscuit en helemaal gedecoreerd met crème of fondant is tot 2-3 dagen lekker als je hem in de koelkast bewaard.
Een schraper: nadat je de taart globaal hebt ingesmeerd, strijk je botercrème strak met een schraper. Het is belangrijk dat de schraper hoger is dan de taart. Met een schraper kun je veel nauwkeuriger werken dan met een paletmes. Vooral als je begint met taarten afsmeren, is het dus handig om een schraper te gebruiken.
Yoghurtdikte/lobbig
Heb je een lobbige slagroom of een slagroom op yoghurtdikte nodig, dan wordt bedoeld dat de room al wel een beetje begint te binden, maar dat hij nog niet volledig stevig is. Precies zoals yoghurt eigenlijk. Deze slagroom kun je gebruiken voor bavarois, in pudding of voor de mousse.
Eén portie botercrème is voldoende voor het vullen en afsmeren van 1 taart van 20 cm of een toef op ongeveer 12 cupcakes.
Zet de tweede taart inclusief taartkarton op de onderste taart. Eventueel kan je er een beetje botercrème tussen doen om te voorkomen dat de taarten gaan schuiven.
Wil je fondant vastplakken op bijvoorbeeld een taart? Dan kun je de fondant een beetje nat maken met wat water om het wat plakkerige te maken. Gebruik niet te veel water, want dan wordt fondant juist te zacht. Ook water kun je het beste gebruiken voor het vastplakken van niet al te grote en niet al te zware decoraties.
Je kan een taart of cupcake niet afsmeren met slagroom of enchanted crème. Dat komt omdat deze producten water bevat. Hierdoor zal het fondant niet stevig blijven en wat gaan “smelten”. Ook kun je met slagroom of enchanted crème ook nooit een taart strak kunnen bekleden omdat het niet uithardt.
Wanneer je het gebak buiten de koeling bewaard, gaan de kwaliteit en smaak snel achteruit. Vooral bij gebak met slagroom is dit het geval. Slagroomtaart kun je dus het beste op de dag zelf of de dag erna opeten.
Taarten met slagroom kun je niet invriezen. De slagroom droogt uit en wordt er niet lekkerder op. Ook gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze ook goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast.
Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen. Je kan de taart ook prima invriezen.
In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren. De bacteriën kunnen in de ijskoude vriezer namelijk niet verder groeien. Let wel op: slagroomtaart kan niet goed in de vriezer, dat tast de smaak en structuur erg aan.
Koelkast: Geklopte slagroom is wel 4-6 dagen houdbaar in de koelkast. De slagroom zakt wel in en onderin kan een beetje vocht ontstaan. Voor sommige recepten is een wat lobbige slagroom juist lekker en ook op je koffie of warme chocolademelk is het heerlijk.
– Als u een taart in de vriezer bewaart, deze minimaal 4 uur van te voren eruit halen en langzaam laten ontdooien in de koelkast. Wilt u de taart sneller serveren, snij de taart dan alvast in punten en zet deze uit elkaar. Een taartpunt heeft ongeveer 1 uur nodig om te ontdooien.
De meest natuurlijke rode kleurstof is het sap van rode biet. Een hel als je je kleding ermee vlekt, maar ideaal om (in kleine hoeveelheden) te zorgen voor een Barbieroze effect. Voeg een klein beetje van het sap toe aan de zoete slagroom en meng zorgvuldig.
In de vriezer blijft botercrème tot wel 3 maanden goed. Genoeg tijd dus om weer iets lekkers te bakken. Haal het bakje een aantal uur voor gebruik alvast uit de vriezer en meng de botercrème goed met een mixer voor je begint met decoreren. Zo krijgt je botercrème weer een gladde textuur.