Controleer of 'Gebruikersnamen en wachtwoorden' geselecteerd is. Controleer voor creditcardgegevens of 'Creditcards' geselecteerd is. Controleer of je de privémodus hebt ingeschakeld. Accountnamen en wachtwoorden worden niet bewaard in Safari wanneer de privémodus is ingeschakeld.
De iCloud-sleutelhanger inschakelen op je iPhone of iPad
Ga naar 'Instellingen', tik op je naam en kies 'iCloud'. Schakel 'iCloud-sleutelhanger' in. Je wordt mogelijk gevraagd je passkey of Apple ID in te voeren.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Kies het Apple-menu > 'Systeeminstellingen'.Klik op 'Wachtwoorden'. Log in met Touch ID of voer het wachtwoord van je gebruikersaccount in.
Klik op Start en op Configuratiescherm. Klik in het Configuratiescherm op Gebruikersaccounts onder Kies een categorie om het dialoogvenster Gebruikersaccounts te openen. Open het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.
Hoe werkt een wachtwoordkluis? Een wachtwoordkluis of wachtwoordmanager is een stukje software dat al je wachtwoorden voor jou bewaart op één enkele plaats: de cloud. Het enige wachtwoord dat je nog moet onthouden, is het wachtwoord van de kluis of manager zelf.
Apple slaat de wachtwoorden op in het programma "Sleutelhangertoegang". Deze kun je gemakkelijk vinden door rechts bovenin op het vergrootglas (Spotlight) te klikken en het woord Sleutelhanger of Sleutelhangertoegang in te voeren. Dan staat bij hij de Programma's, én bij 'Beste Resultaat'.
Wat is een sleutelhanger? Een sleutelhanger is een versleutelde opslagplaats waarin niet alleen je accountgegevens en wachtwoorden voor je Mac, apps, servers en websites veilig worden bewaard, maar ook vertrouwelijke gegevens, zoals creditcardnummers en pincodes van bankrekeningen.
Je gegevens worden met encryptie beveiligd en met ondersteuning van Touch ID kun je de lijst met wachtwoorden goed afsluiten. Door deze encryptie heeft zelfs Apple geen toegang tot de gegevens die je hier opslaat. Bovendien werkt de sleutelhanger alleen op de apparaten die jij goedkeurt.
Wanneer je inlogt op een website met je gebruikersnaam en wachtwoord vraagt Safari of je deze wil bewaren. macOS slaat dit versleuteld op in een aparte sleutelhanger. Als je gebruikmaakt van iCloud-sleutelhanger kun je zelfs deze wachtwoorden en gebruikersnamen synchroniseren via iCloud met al je andere apparaten.
Stel een nieuw wachtwoord in
De meeste online diensten bieden de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen als je dit vergeten bent. Meestal moet je hiervoor op de 'Wachtwoord vergeten?'- optie klikken en vervolgens je e-mailadres of gebruikersnaam invullen.
Is het veilig? De Google Wachtwoordmanager is goed beveiligd. De wachtwoorden die de manager verzint zijn vaak ijzersterk en moeilijk te kraken. Het enige nadeel is dat wanneer iemand op jouw Google account weet in te loggen, die persoon alle wachtwoorden gelijk ziet.
Wat je zeker NIET moet doen: Gebruik geen voorspelbaar wachtwoord. Gebruik geen persoonlijke gegevens, zoals je naam en geboortejaar (bijvoorbeeld 'JouwNaam1985'). Gebruik geen bekende uitdrukkingen, zoals 'Plukdedag'.
Wat maakt een online wachtwoordmanager kwetsbaar? Een online wachtwoordmanager zoals Lastpass is kwetsbaar, omdat deze kan worden gehackt. In de manager worden niet alleen wachtwoorden opgeslagen, maar ook de loginnaam en de plek waar moet worden ingelogd.
Je Apple ID is de account die je gebruikt om toegang te krijgen tot iCloud en alle andere Apple diensten. Wanneer je inlogt op een apparaat met je Apple ID heb je toegang tot al je foto's, bestanden en andere gegevens die je in iCloud bewaart.
Als je een wachtwoord vergeten bent kan je deze in de meeste gevallen herstellen. Een Apple ID en iCloud account zijn gelijk aan elkaar, voor iCloud wordt namelijk je Apple ID gebruikt. Je moet dus alleen het wachtwoord van je Apple ID herstellen.
Wanneer je een Apple ID aanmaakt, voer je een e-mailadres in. Dit e-mailadres is je Apple ID en is ook de gebruikersnaam waarmee je inlogt bij Apple voorzieningen zoals Apple Music en iCloud. Het is ook het contact-e-mailadres voor je account.