Doe dan een beetje warm water in een schoon eierdopje of shotglaasje en zet die om je piercing. Ga na het weken even met een wattenstaafje langs de kant die je los wilt halen zodat je losgeweekte deeltjes weg kunt vegen. Probeer het eens met schone handschoenen voor meer grip.
Welke kant moet je op draaien om je piercing los te krijgen? Van bovenaf gezien draai je rechtsom je piercing vast, en linksom weer los.
Net zoals bij een stud of een staafje pak je beide uiteinden vast en trek je eraan om de piercing te verwijderen. Bij sommige soorten zul je de piercing iets moeten draaien om de stukken uit elkaar te halen, maar dit zou je vrij gemakkelijk onder de knie moeten kunnen krijgen.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Draai de piercing voorzichtig mee met de curves terwijl je deze door je neus duwt. Afhankelijk van je piercing kan het twee of drie keer draaien zijn voordat je hem eruit kunt halen. Wat misschien ook kan helpen, is een glijmiddel om te voorkomen dat de stud vast komt te zitten.
Knijp voorzichtig in de twee handgrepen, zodat je druk op de binnendiameter van het ringetje zet. Pak het balletje of het segmentje vast en blijf in de ringopener knijpen tot je voorzichtig het balletje of segmentje eruit kunt pakken. Voilá, je piercingring is geopend!
De gemiddelde genezingsperiode van een neus en septum piercing verschilt per piercing en loopt uiteen van een maand of drie tot in sommige gevallen zes maanden of langer. Dit verschilt ook nog per persoon en algemene gezondheid, stress, drugs, slaaptekort en lichamelijke conditie spelen hierbij zeker een rol.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Een ontsteking is echter veel heftiger, daarbij komt er dik geel/groenig 'pus' uit, gloeit de piercing en de omgeving hiervan en doet het constant zeer of doet het zeer als je ook maar in de buurt van de piercing iets aanraakt en het ruikt niet fris. Is dit laatste het geval neem dan meteen contact op met je huisarts.
De genezingstijd van deze piercing bedraagt ongeveer 6 tot 10 weken. Qua pijn tijdens het piercen zal dit van persoon tot persoon verschillen al is gangbaar dat dit geen pijnlijke piercing zou moeten zijn.
Een piercing kan niet vastgroeien.
Hooguit blijft het korstje op de opgedroogde beetjes wondvocht plakken aan het sieraad waardoor deze vast aan voelt zitten. Deze komen vanzelf weer los van elkaar wanneer de wond genezen is.
Les 1: piercing is het gaatje, niet het sieraad. Dus nee je kan niet je piercing eruit halen. Je kan wel je sieraad eruit halen. Wanneer de piercing voldoende genezen is dan.
Symptomen van piercing afstoting
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een 'dichtgegroeid' gaatje toch nog open krijgen.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Veel mensen hebben baat bij het gebruiken van een warme zoutoplossing. Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen.
Het vastgroeien van een piercing is een fabel verzonnen door winkeliers. Het kan zijn dat de piercing stug en minder soepel beweegt. Dit is vooral het geval bij tepelpiercings. Wilt u de piercing eruit halen, weet dan zeker dat de piercing is genezen, niet is ontstoken of geïrriteerd is.
Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.
Ervan uitgaande dat je piercing geneest zonder complicaties, zou hij binnen 2 á 3 maanden moetengenezen. Tot die tijd zal je het eerste sieraad moeten dragen, pas daarna kun je deze verwisselen. Infecties zijn bij de meeste smiley piercings erg ongebruikelijk maar er is nooit een garantie.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Bij septumpiercings die pas gezet zijn, is een vervelende geur vaak onderdeel van een normaal genezingsproces. Tijdens de genezing krijg je te maken met vloeistoffen als bloed en wondvocht, bovenop de eventuele huidvetten en -schilfers die je normaal gesproken al bij een septumpiercing aan kunt treffen.
Het dichtgroeien van een septumpiercing is ook vrij wisselend. Een wat oudere septumpiercing zal misschien nooit helemaal dichtgroeien, terwijl een wat jongere septumpiercing zonder al te veel problemen zal sluiten.
Ook al mag je geen piercings op het werk of op school dragen: een septum piercing is toch mogelijk. Na 6 tot 8 weken draai je de piercing naar binnen, en niemand zal zo diep in je neusgaten kijken.