De formele aanhef van een brief (geachte) is in het Duits 'sehr geehrte(r)'. Als je een man aanspreekt, schrijf je 'Sehr geehrter Herr Meier'. Bij een vrouw is het 'Sehr geehrte Frau Schneider'. Is er helemaal geen naam, dan schrijf je 'Sehr geehrte Damen und Herren'.
Je begint de daadwerkelijke tekst altijd met een aanhef. Hierin heb je best wat keuze, het is namelijk een vriend(in) waar je naar schrijft, maar hij moet wel altijd in de eerste naamval staan! Mogelijke opties zijn: Liebe/Lieber …, Mein(e) Liebe(r) … of simpelweg Hallo.Na de aanhef moet je altijd een komma zetten.
Je begint rechts bovenaan met het vermelden van jouw eigen adres . Hierbij geef je jouw naam, op de volgende regel de straatnaam en het huisnummer, op de regel erna de postcode en de plaats en daaronder het land. Daarna volgt aan de linkerkant, onder het eigen adres, het adres van de geadresseerde .
Vrouwen spreek je aan met “liebe“, mannen met “lieber“. Meerdere personen worden één voor één genoemd: “Liebe Frau Professor Doktor Kunz, lieber Herr Doktor Hinz, liebe Kollegen, …”
Ich würde mich freuen, bald von Ihnen zu hören. Ich freue mich auf eine Antwort von Ihnen. Ich hoffe, schnell von Ihnen zu hören. Wir nehmen so schnell wie möglich Kontakt mit Ihnen auf.
Hoe heet jij? - Wie heißt du? Ik heet …. – Ich heiße ….
Wiktionary: vriend → Freund. vriend → Boyfriend, Freund, Kumpel, Freundin, Kamerad, Kameradin, Kumpelin, Liebster, Liebste, Freier, Liebhaber, Liebender.
Een Kraftfahrzeugbrief (afgekort Kfz-Brief) is een duurzame Duitse registratie. Het is eigenlijk het 'normale' Duitse kenteken, vergelijkbaar met een normaal Nederlands kenteken hier. Een Kfz-Brief wordt ook wel een 'Duitse Brief' genoemd.
Contextuele voorbeelden van "hoe heet je" in Duits
Hoe heet je? Wie heißt Du?
Voor jouw brief naar Duitsland heb je een "postzegelwaarde 1 Europa" nodig, hetgeen overeenkomt met 79 cent.
Het woord Duitse staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
In het Duits zijn zelfstandige naamwoorden mannelijk, vrouwelijk of onzijdig. Bij mannelijke woorden is het lidwoord 'der', bij vrouwelijke woorden 'die' en bij onzijdige woorden 'das'.
In Duitsland hoor je twee documenten bij je auto te hebben, namelijk een Fahrzeugbrief (groot, groen formulier met alle data van de auto en die van de eigenaar). Deze bewaart de eigenaar in de regel thuis. En een Zulassungsbescheinigung (klein document met alle voertuiggegevens).
Als u in Nederland woont en een auto koopt in het buitenland (importeren), moet u een Nederlands kenteken voor dit voertuig aanvragen. Na ontvangst van het kentekenbewijs betaalt u motorrijtuigenbelasting (mrb). Ook heeft u een kentekenplaat en een WA-verzekering nodig.