Je bagage check je in via je luchtvaartmaatschappij. Je kunt hiervoor terecht bij de incheckbalies in de vertrekhallen, afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Ben je thuis al online ingecheckt, dan kun je bij sommige luchtvaartmaatschappijen ook gebruik maken van de selfservice bagage drop-off op Schiphol.
Transavia heeft het inchecken van ruimbagage geautomatiseerd. Dit is ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, lever je deze in bij de selfservice bagage drop-off balie. Dit staat op het vliegveld goed aangegeven.
Reguliere check-in: vanaf 3 uur tot 1 uur voor vertrek. Alleen handbagage: rechtstreeks naar gate. Ruimbagage: bij balie vanaf 3 uur tot 1,5 uur voor vertrek.
Al aan het begin van je reis, bij de incheckbalie, scheiden de wegen van jou en je koffer. Terwijl jij na de controles nog wat laatste inkopen doet voor je vakantie, legt je koffer al een hele reis af! Door: Ali, bagagemedewerker.
Om te zien in welke rij je moet gaan staan kijk je op de digitale schermen. Hierop zie je de vertrektijd van het vliegtuig, de bestemming, het vluchtnummer, het rijnummer om in te checken, eventuele extra informatie en de gate-informatie.
Wat mag er mee als ruimbagage? Van security mag vrijwel alles mee in je ruimbagage, behalve als het op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Check daarom eerst deze lijst met verboden voorwerpen. Twijfel je of je een bepaald voorwerp in je ingecheckte koffer mag meenemen, neem dan contact met ons op.
Houd je paspoort en e-tickets bij de hand om het incheckproces te versnellen. Als je geen ruimbagage in hoeft te checken, kun je ook bij de self-service palen op de luchthaven inchecken. Tegenwoordig kun je bij veel airlines ook online inchecken en een boarding pass uitprinten.
Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Heb je een overstap tijdens je reis dan betekent dit dat je moet wisselen van toestel. Op de overstap-luchthaven check je op de informatieschermen bij welke gate je volgende vlucht vertrekt. Deze vlucht heeft een ander vluchtnummer. Bij de gate laat je je boardingpass zien en stap je in.
Je bagage is namelijk gekoppeld aan jou als passagier. Als jij niet in het vliegtuig instap, dan mag je koffer ook niet mee. Je bagage blijft dus op Schiphol terwijl het vliegtuig vertrekt. Neem contact op met de afhandelaar van je luchtvaartmaatschappij over hoe je je bagage kunt terugkrijgen.
Op de website van de luchtvaartmaatschappij met wie je vliegt kan je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Is online inchecken verplicht? Online inchecken wordt altijd geadviseerd en is verplicht bij Ryanair, Wizz Air,easyJet en Laudamotion.
Op de luchthaven kun je inchecken en je bagage afgeven, bij een selfservice check-in kiosk en bagage drop-off of bij de balie van je luchtvaartmaatschappij.
Tijd is dus zeer kostbaar op de luchthavens. Een andere reden is dat het grondpersoneel van de airline vanaf een uur voor vertrek de laatste dingen bij de gate regelt. Hieronder vallen onder andere de controle of alle passagiers aanwezig zijn, zit alle ruimbagage aan boord en is er wel voldoende brandstof getankt.
Je kunt sowieso vooraf via internet inchecken bij de meeste maatschappijen. Vaak kan dat vanaf 24 tot 30 uur vooraf. Blijven de koffers over. Als je met Corendon of Transavia vliegt dan kun je je koffers vooruit sturen en die door PostNL in laten checken.
Vanuit huis kun je op je gemak vanachter je computer jezelf en je medepassagiers inchecken. Dit is natuurlijk alleen een voordeel als je geen ruimbagage meeneemt. Een ander voordeel is dat je op de luchthaven meteen door de security kunt en op je gemak naar de gate loopt.
Bij een overstap op een vliegveld in Nederland gaat uw bagage soms automatisch mee op uw volgende vlucht. Soms moet u uw bagage zelf ophalen en vervolgens inchecken op uw volgende vlucht.
Mag van het vliegveld af bij een overstap? Vlieg je binnen het Schengengebied, dan kun je gewoon het vliegveld verlaten. Bekijk hier welke landen Schengenlanden zijn. Wil je buiten Europa van een vliegveld af, dan heb je vaak een visum nodig.
Het verschilt per airline, luchthaven, maar hangt ook af van de verbinding die je hebt. Voor elke luchthaven is zelfs een zogenoemde Minimum Connection Time (MCT) vastgesteld en die laat zien hoeveel tijd je minimaal nodig hebt als je moet overstappen.
De meest gekozen voor 20 kg bagage zijn de koffers met een hoogte van 67 cm of 77 cm. Beide koffers hebben voldoende volume beschikbaar om veel te kunnen meenemen. De koffer collectie van Decent bestaat uit harde en zachte koffers.
Welk eten mag mee in de ruimbagage? Binnen de EU: In de EU geldt vrij verkeer van goederen (dus ook eten) en personen dus je mag ongeveer alles meenemen! Buiten de EU: Alles, behalve vlees, zuivel, eieren, vis, groente en fruit.
(en alles over bagageregels) Gratis ruimbagage meenemen zit er bijna niet meer in; luchtvaartmaatschappijen hebben hun regels aangepast en bij je ticket is in 95% van de gevallen alleen handbagage inbegrepen. Een koffer bijboeken kan, maar dit kost wel extra geld.
Het internationale advies is om op luchthavens en in het vliegtuig een mondkapje te dragen. Dit geldt zowel voor passagiers als bemanning. Luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om het risico op besmetting tijdens de vlucht te beperken. Vliegtuigen worden na elke vlucht ontsmet.
Mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid gebruiken bij voorkeur een medisch mondkapje van type IIR of een FFP2-masker. En voor iedereen geldt: doe een zelftest als u klachten heeft en ga bij een positieve uitslag niet naar de luchthaven.
Mobiele boardingpass
Download de boardingpass op je mobiel via de QR-code die na het inchecken op je scherm verschijnt. Laat de mobiele boardingpass op de luchthaven zien. Let op! Je kunt de mobiele boardingpass niet printen of op je tablet laten zien.