Hoe rol je fondant uit?

Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen. Bestuif je werkblad of aanrecht met poedersuiker. Leg de geknede fondant hier op en rol het uit met een deegroller tot ongeveer 3 mm dikte. Let op dat tot je twee keer de hoogte van je taart én de bovenkant kunt bekleden met je lap fondant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetrecepten.nl

Hoe krijg je fondant mooi glad?

Begin ergens met de plooien glad te strijken. Til de fondant op en wrijf voorzichtig met je hand de fondant tegen de taart aan. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat wanneer je de volgende plooien glad gaat strijken, dat je de fondant altijd (écht áltijd), richting de kant wrijft die al glad gestreken is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakwinkel.nl

Hoe zorg je ervoor dat fondant niet plakt?

In plaats van poedersuiker kunt u voor het uitrollen van fondant (en marsepein) ook Crisco gebruiken. Dit is een plantaardig vet dat voorkomt dat de marsepein of fondant blijft plakken aan uw werkvlak of deegroller. Het heeft als pluspunt dat u fondant en marsepein er mooi van gaan glanzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Hoe lang moet je fondant kneden?

Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koekjebakker.nl

Hoe rol je suikerpasta uit?

Leg de suikerpasta voor het uitrollen een paar tellen in de magnetron als hij te hard is geworden. Daarna zal je hem makkelijker kunnen kneden. Truc: Kneed de suikerpasta even met je handen of rol met een deegroller als er kleine scheurtjes in zitten. Door de warmte en druk van het rollen gaan ze snel dicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

HOW TO ROLL OUT FONDANT FOR BEGINNERS

42 gerelateerde vragen gevonden

Wat moet je doen als fondant hard is?

Re: Hard geworden fondant

Je kunt het eventueel toch nog proberen om het een paar seconden in de magnetron te leggen en het daarna goed door te kneden. Hoop dat het je lukt!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe plak je fondant op fondant?

Water. Als je een beetje water op fondant of marsepein smeert, smelt het oppervlak. Het is immers suiker. Je kunt er nu iets anders opplakken, het water droogt uiteindelijk weer op en je decoratie zit vast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe lang van te voren kun je fondant figuren maken?

Alle decoraties die moeten/mogen uitharden kun je al een paar weken van tevoren maken. Bewaar deze decoraties in luchtdicht afgesloten bakjes. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Wat is makkelijker marsepein of fondant?

Re: wat werkt makkelijker fondant of marsepein

Voor puzzelplaatjes of sliertjes is marsepein veel fijner, fondant droogt sneller uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe Rolmarsepein gebruiken?

Strooi wat bloemsuiker (zeker geen bloem!) op het aanrecht voor je gaat rollen, tegen het plakken, of rol de bekleding uit op tafelzeil. Zodra de lap ruim genoeg uitgerold is, kun je 'm over de deegroller slaan en boven de taart tillen. Leg 'm voorzichtig op de taart en strijk met je handen de bovenkant glad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe lang kun je fondant figuren bewaren?

Ja hoor, kan heel goed! Ik begin vaak al een week ofzo voor n taart met boetseren. Ik bewaar boetseersels zonder afdekken (in n keukenkastje), dan worden ze, zoals waternimpf al zegt, wat harder en steviger. Als je ze zacht wilt houden kan je ze invriezen of in de ijskast doen of afdekken met plastic folie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Wat is de beste fondant?

Je hoort vaak dat het te zoet is of plakkerig voelt. Dat heeft te maken met de kwaliteit fondant die gebruikt wordt en met de techniek van uitrollen en bekleden. Bij Gebakkerij gebruiken we Satin Ice fondant, de lekkerste fondant die we konden vinden (en we hebben bijna alle merken in Nederland uitgeprobeerd…).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gebakkerij.nl

Hoe maak je fondant glazuur?

Het fondant moet ongeveer 38 graden zijn. Let op: het pannetje mag niet te warm zijn. Als het mengsel te dik wordt, voeg dan wat water of eiwit toe om het geheel dunner te maken. Stap 2: Om kleur aan het fondant te geven kan je bijvoorbeeld framboospoeder, kaneelpoeder, cacaopoeder of paprikapoeder gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zapp.nl

Hoe dik moet je fondant uitrollen?

Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen. Bestuif je werkblad of aanrecht met poedersuiker. Leg de geknede fondant hier op en rol het uit met een deegroller tot ongeveer 3 mm dikte. Let op dat tot je twee keer de hoogte van je taart én de bovenkant kunt bekleden met je lap fondant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetrecepten.nl

Kan fondant in de koelkast?

Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen. Weer trek in taart? Laat hem, zonder de plastic zak, ontdooien in de koelkast en laat hem daarna pas op kamertemperatuur komen [vlak voor aansnijden].

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cakeandmore.nl

Wat is het verschil tussen suikerpasta en fondant?

Fondant bestaat zo'n beetje alleen maar uit suiker en is daarmee echt een suikerpasta. Marsepein bestaat uit suiker en amandelen. Marsepein is wat grover van structuur, terwijl fondant juist veel fijner is. Dat betekent dus ook dat je met fondant de details in je decoraties net even wat fijner kunt maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe krijg je fondant hard?

Als je het op de volgende manier doet, moet het goed gaan: 150 gram marsepein en een flinke theelepel tylose: dit met elkaar vermengen en 1 nacht in de koelkast laten staan. Kneed de marsepein tot dat het een elastisch deeg wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Kun je fondant smelten?

Re: Fondant smelten? Marianne schreef: Jawel hoor, kun je gewoon rolfondant voor gebruiken. In de magnetron met wat suikersiroop en vloeibare glucose lukt dat prima.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe bewaar je fondant figuren?

Luchtdicht. Je kunt je fondant in (boterham)zakjes doen, maar door het in te wikkelen met vershoudfolie kun je de restjes fondant echt goed luchtdicht verpakken. Dit vind ik zelf het prettigst werken. Het is overigens ook nodig om de fondant luchtdicht te verpakken, als je dat niet doet droogt het uit aan de lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe fondant op koekjes plakken?

Smeer de koekjes in met wat piping gel. Rol de fondant uit op suikerbakkerspoeder en steek figuren uit met dezelfde uitsteker als je voor de koekjes hebt gebruikt. Leg het uitgestoken plakje fondant op het koekje en druk voorzichtig aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Hoeveel botercrème nodig voor afsmeren?

Stevige botercrème. (

Kijk hoeveel je biscuit weegt en neem 80% van dat gewicht in botercrème. Dus voor elke 100 gram biscuit, neem je 80 gram botercrème. Verkruimel het biscuit en meng het met de botercrème met je mixer tot een mooi deeg. Zet dit een half uurtje in de koelkast, zodat het weer wat steviger wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sweetycakeshop.nl

Hoeveel Tylose in fondant?

2 theelepels tylose poeder op 500 gram fondant. Poeder erdoor kneden en laat minimaal 2 uur luchtdicht verpakt rusten, Voor het maken van eetbare lijm: Voeg een mespunt tylose toe aan 100 ml afgekoeld gekookt water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakgoed.nl

Waarom smelt fondant?

Fondant en marsepein zijn suikerproducten die vocht aantrekken. Zodra ze vocht aantrekken zal het smelten. Slagroom en bavarois zijn daarom niet geschikt, dit bevat te veel vocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe lang moet taart afkoelen voor bekleden?

Laat de taart minstens 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Doe je dat eerder, dan heb je een grotere kans dat je taart kapot gaat. Laat hem daarna afkoelen op het rooster van je oven, dit is ideaal omdat de warmte aan de onderkant zo ook goed wegkan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Populaire vragen