In moderne, tijdelijke fillers zitten vaak kleine hoeveelheden Lidocaïde, een verdovend stofje. De lippen worden dan tijdens het injecteren gelijk verdoofd. Mocht u erg gevoelig zijn voor pijn is het mogelijk om een verdoving te zetten. Hierna is de behandeling volledig pijnloos.
Onze lippen zijn heel gevoelig en een fillerbehandeling van de lip staat bekend als een van de meest gevoelige fillerbehandelingen. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Door het gebruiken van verdoving op de juiste plek kan de behandeling pijnloos en comfortabel worden uitgevoerd.
U zal dus van de filler behandeling weinig tot niks voelen. Na ongeveer twee uur is de verdoving uitgewerkt en voelt u dat de lippen gezwollen zijn. Dit kan wat pijnlijk aanvoelen. Als u de behandeling zonder of met slechte verdoving ondergaat, voelt u dus extra pijn.
Bijwerkingen. Ten slotte is er ook een kans op bijwerkingen na de behandeling. Deze kunnen onder andere zwelling, roodheid, pijn en ongemak zijn. Hoewel deze bijwerkingen meestal binnen enkele dagen verdwijnen, kunnen ze in zeer zeldzame gevallen langer aanhouden of zelfs permanent zijn.
Cosmetisch arts Patrice Visser: "Het is volkomen normaal dat je na het opvullen van je lippen de lipfiller voelt zitten. Je lippen zijn erg gevoelig en daarom moet je net na de behandeling ook rekening houden met zwellingen, (onderhuidse) bloeduitstortingen, blauwe plekken en/of een beurs gevoel."
Om zogenoemde plaatselijke, ongelijke ophopingen van het vulmateriaal (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 24 uur na je fillerbehandeling beter niet plat gaan liggen. Wakker blijven of rechtop slapen is ook weer het andere uiterste, maar ga in ieder geval niet met je gezicht plat op je kussen liggen.
De eerste uren na een filler behandeling adviseren we je geen make-up op te doen, omdat er kleine prikgaatjes zijn. Lippen herstellen zich zeer snel, dus na 2 uur is dit wel weer mogelijk. Reinig je gezicht (lippen) ook niet met een face wash, lotion of cleanser zoals je normaal zou doen.
24 uur niet zoenen. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 4 weken.
Fillers injecteren
De arts maakt dan gebruik van een hele dunne naald en je voelt enkel een prikje. Dit komt omdat de filler vaak gecombineerd wordt met pijnstillers. Je voelt dus enkel de naald en niet het inbrengen van de filler. Soms zal je cosmetisch specialist ervoor kiezen om je huid vooraf nog extra te verdoven.
Voor - en nazorg bij Filler behandelingen
Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Blauwe plekken (bloeduitstortingen) verdwijnen meestal binnen 1-2 weken na de behandeling.
Lip fillers beginnen vanaf € 99,- tot € 299,- voor 1 ml, afhankelijk van het gebruikte product.
Bij de eerste behandeling zal de filler in de basis laag van het weefsel gaan zitten, waardoor het weefsel wel steviger wordt, maar nog volume mist. Voor deze basis laag is ongeveer 0,5 ml nodig.
Lipfillers kosten zijn onder meer afhankelijk van het merk hyaluronzuur dat gebruikt wordt en de hoeveelheid die je in je lippen laat injecteren. Ook kan het zijn dat de ene kliniek net iets meer rekent dan de ander. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de 300 en 600 euro.
Hoewel de werking hetzelfde is, verschilt de samenstelling in kleine mate. Bij 95% van de mensen is het effect van de drie merken gelijk en maakt het voor het resultaat geen verschil met welk merk ze behandeld worden.
HOE VAAK MOET JE JE LIPPEN LATEN OPVULLEN? Hyaluronzuur fillers blijven zo'n 6 tot 9 maanden zitten. Merk je dat het effect van de behandeling na deze periode afneemt? Dan ben je weer van harte welkom voor een herhaalbehandeling.
Goede lipfillers zijn op basis van hyaluronzuur gemaakt. Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid aanwezig is. Het zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft, doordat deze stof goed vocht vast kan houden. Het lichaam zal ze dus niet afstoten.
Na een filler behandeling kan het zijn dat u last heeft van zwelling welke na 48 uur is afgenomen. Tevens kunt u last hebben van blauwe plekken, allergische reactie en mag u de eerste 24 uur niet intensief sporten, tillen, bukken of in direct zonlicht komen of onder de zonnebank gaan.
De meest voorkomende complicaties na een fillerbehandeling zijn: slecht resultaat, pijn of gevoeligheid, zichtbaarheid van de filler of het ontstaan van harde knobbels. Deze verschijnselen zijn niet alleen heel vervelend, maar vaak ook huidontsierend. Complicaties treden niet altijd direct na de behandeling op.
Er kan 1 tot 2 dagen na de lippen opvullen sprake zijn van enige zwelling.
Het is belangrijk om na de behandeling veel water te drinken (na 3 uur). Hyaluron heeft een geniaal waterbindend vermogen. Dus voor een optimaal resultaat: Water drinken! Dus voor een optimaal resultaat: Water drinken!
Wat kan ik voelen na een filler behandeling? Het is normaal als het gebied waar de fillers zijn geïnjecteerd beurs en gezwollen aanvoelen. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan, maar die verdwijnen vaak na enkele uren al.
De inhoud van de filler mag dan wel telkens 1ml bedragen, het is niet zo dat die telkens volledig wordt gebruikt. De dokter adviseert en beslist in samenspraak met jou welke hoeveelheid passend en wenselijk is. Dat kan 0,5 ml zijn, 1ml, of iets tussenin.
Wanneer je stopt met het voller maken van lippen door lipfillers, krijg je na uitwerking van de hyaluronzuur injecties gewoon weer je oude lippen terug. Wel kan het zijn dat je lippen als gevolg van ouderdom of UV-schade smaller zijn geworden door het verlies van collageen, dit gebeurt al vanaf je 25 levensjaar.
Wanneer het effect van een filler behandeling niet naar wens is, kun je de filler laten verwijderen door middel van een behandeling met hyaluronidase.
Om zogenoemde plaatselijke ophopingen van de filler (granuloomvorming) te voorkomen, kun je de eerste 6 uur na je filler behandeling beter niet met je gezicht plat op je kussen gaan liggen.