Het verwijderen van een tatoeage met de PicoSure laser wordt over het algemeen niet als erg als pijnlijk ervaren. Het gevoel wordt vaak beschreven als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Indien gewenst is het is wel mogelijk om de huid tijdens de laserbehandeling te koelen met koude lucht.
Het laseren van uw tatoeage is helaas niet geheel pijnloos. Het voelt als een tik op de huid en is best even gevoelig. De ene locatie zal gevoeliger zijn dan de andere. Mocht de behandeling te pijnlijk zijn dan kan er een verdovende crème voorgeschreven worden en zal de behandeling daardoor minder pijnlijk zijn.
Er zijn twee manieren om een tatoeage te laten verwijderen. Een tatoeage kan verwijderd worden middels een laserbehandeling of operatief. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken over.
Een laserbehandeling sessie duurt meestal vrij kort, dit hangt natuurlijk wel af van de grootte van je tattoo. Voor een kleinere tattoo ben je soms maar enkele minuten bezig. Je hebt natuurlijk meerdere behandelingen nodig. Meestal zitten er tussen de behandelingen 8 tot 12 weken.
Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten.Na de behandeling voelt je tattoo aan als een schaafwondje. (..) Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen.”
De nieuwe huid die wordt gevormd, is tatoeage-vrij. De huid wordt onmiddellijk witter en bij sommige cliënten kan zwelling of blauwe plekken optreden. Het wit worden duurt slechts enkele minuten, maar daarna ontwikkelen klanten binnen 8 tot 72 uur blaren, korsten of korsten.
Soms ontstaan er na het laseren kleine witte vlekjes. De vlekjes zullen in vrijwel alle gevallen verdwijnen. Wacht in ieder geval met een behandeling tot de plekjes zijn weggetrokken. Vanzelfsprekend kijkt de huidtherapeute ook graag met je mee.
Gemiddeld zijn er 4-8 behandelingen nodig voor het compleet verwijderen van een tattoo.
Wat mag je niet/wel doen na het laseren van een tattoo? Je kunt direct na de behandeling bijna al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste 24 uur is het belangrijk de behandelde plek droog te houden, wij zullen deze verbinden.
Het verwijderen van een tattoo is 100% veilig. Alle behandelingen worden uitgevoerd door gediplomeerde en deskundige specialisten. Na het operatief verwijderen van een tattoo, net zoals bij alle operaties, is er een zeer kleine kans op infectie en in de meeste gevallen kans op een breder litteken.
Voor de kleinste tatoeages van 1 tot 2 vierkante centimeter geldt per behandeling een tarief van ca. 70 euro. In 15 stappen loopt het tarief op tot 525 euro voor een tatoeage van maximaal 1050 vierkante centimeter. Heeft u een tatoeage die groter is dan 1000 vierkante centimeter dan is de prijs op aanvraag.
Veel mensen hebben spijt van een tattoo
Een survey door Advanced Dermatology werd ingevuld door 600 mensen met een tattoo en daaruit blijkt dat maar liefst 78(!)procent van de mensen spijt heeft van een tattoo die ze hebben laten zetten.
Wij adviseren je om de gel elke keer na het laseren de eerste 4 dagen te gebruiken. Je kan de gel bij ons in de studio kopen. We brengen indien nodig een steriel gaasje aan zodat je kleding niet vast blijft plakken aan je tattoo. Dit gaasje kan er 's avonds weer af.
Hoe zit het met douchen na je behandeling? Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen. Zorg er wel voor dat de douche niet te heet is, zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen. Daarnaast raden we je aan om een wasgel te gebruiken die antibacterieel werkt.
De laserbehandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen. De laser brengt warmte in de huid, wat voor een kortdurende branderige sensatie kan zorgen. We krijgen vaak terug dat de behandeling voelt als speldenprikken of kleine elastiekjes die tegen de huid aan komen.
Ja zeker. Er zijn geen problemen met het verwijderen van laserhaar voordat u een tatoeage krijgt. Houd er rekening mee dat uw behandeling met laserontharing 6-8 sessies duurt, met een of twee weken tussen elke sessie.
Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 72 uur na de behandeling.
Wanneer de huid is genezen, kan een net gezette tatoeage direct worden verwijderd. Vaak betekent dit dat het verwijderen al na enkele dagen mogelijk is. U dient er wel rekening mee te houden dat een nieuwe tattoo in de regel meer werk vereist wanneer u deze wilt laten verwijderen.
Tijdens het tatoeëren wordt er 1 tot 1,5 mm diep in de huid geprikt. Dit is de maximale diepte die geprikt mag worden. Gaat het dieper dan is er een kans op blow-out (uitvloeiing) en/of opzwelling (dit is een tattoo die je na genezing kunt voelen.
Artsen en GGD raden ernstig aan om tattoo verwijdering uit te laten voeren door een huidtherapeut/ huidspecialist. Daarom laten wij het verwijderen van uw tatoeage uitvoeren door een gediplomeerd huidtherapeute/ huidspecialiste met expertise in het weglaseren van tatoeages.
Na de behandeling zal de huidtherapeut de tatoeage afplakken zodat deze sneller kan herstellen. De kapotgeschoten inkt zal in de periode na de behandeling door het lichaam afgevoerd worden. Na elke behandeling heeft de tatoeage 8 tot 12 weken nodig om te genezen.
Laser ontharen is een definitieve methode om van ongewenste haargroei af te komen, maar helaas niet permanent. Dat betekent simpelweg dat de haren die zijn behandeld middels laser ontharen niet terug zullen groeien, maar dat er wel 'nieuwe' haren kunnen opkomen. Dit noemen wij ook wel 'slapende haarzakjes'.