De juiste leeftijd voor het aanbrengen van kunstnagels is 18 jaar. De reden daarvoor is dat de nagels van kinderen en pubers nog volop in de groei zijn. De nagels zijn dunner en door de hormonale schommelingen vetter dan bij volwassenen.
Kunstnagels zijn geschikt voor meiden vanaf 16 jaar. Onder deze leeftijd zijn kunstnagels niet aan te raden. De natuurlijke nagels zijn nog in de groei en bevatten een vet laagje waardoor de kunstnagels eerder los kunnen laten van de natuurlijke nagels.
Wees dus verstandig en denk goed na voordat je in deze salons kunstnagles laat plaatsen. Mijn advies : Wacht met het zetten van kunstnagels tot dat je 16 jaar oud bent, liever nog tot 18. Laat onder de 16 jaar dus absoluut geen kunstnagels plaatsen!
Gellak korte nagels. Gelmanicures op korte nagels zijn zo populair geworden omdat het een van de snelste manicures is om te krijgen en het gemakkelijkst te onderhouden. Ook zorgt gellak dat je korte nagels stevig worden en kunnen groeien. Ga voor een klassieke ronde vorm en één van deze designs.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Verschillende soorten kunstnagels
Bij het zetten van kunstnagels kan je kiezen voor gelnagels of acrylnagels. Bij gelnagels wordt de kunstnagel in verschillende laagjes op je eigen nagel aangebracht. Elk laagje moet uitharden onder een UV-lamp of LED-lamp. Gelnagels zijn flexibel.
Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Dit varieert tussen 1 en 2 uur. Op de eigen nagel zal dit 1 uur in beslag nemen (misschien iets meer indien speciale nail art gewenst). Gelnagels verlengd met tips nemen 1,5u tot 2u in beslag (al naar gelang de nail art die er bij komt kijken).
De juiste leeftijd voor het aanbrengen van kunstnagels is 18 jaar. De reden daarvoor is dat de nagels van kinderen en pubers nog volop in de groei zijn. De nagels zijn dunner en door de hormonale schommelingen vetter dan bij volwassenen. Kunstnagels kunnen hierdoor eerder losgaan of breken.
De gebruikte chemicaliën in acrylnagels, zoals resin en formaldehyde, kunnen de huid irriteren. Dit kan bij sommige mensen leiden tot contacteczeem. Ook zijn er volgens het Amerikaanse National Cancer Institute aanwijzingen dat er een link bestaat tussen formaldehyde en bepaalde soorten kanker.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
In de nagelstudio / nagelsalon wordt gel lak veel gebruikt tijdens manicure- en pedicure behandelingen. Gel lak hardt je uit onder een UV-Lamp of Led Lamp en blijft 1 tot 2 weken mooi op de natuurlijke nagel en 3 tot 4 weken op kunstnagel.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden? ' Nee, dat gaat niet op voor het plaatsen van gelnagels! Dit hoort namelijk geen pijn te doen. Toch kan het gebeuren dat je mensen hoort klagen dat ze last hebben van een intens branderig gevoel tijdens het uitharden van gelnagels in een UV-lamp.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Naast een verhoogd risico op huidkanker, dragen gelnagels ook bij tot een veroudering van onze huid. Opnieuw is het UV-licht de grote boosdoener. Wie desondanks blijft volhouden, maakt dus veel kans om met perfect gemanicuurde nagels rond te lopen aan een rimpelig hand.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.