In 1989 lanceerde Magnum het klassieke ijsje met chocolade waarvan iedereen zo houdt. De oorsprong van Magnum ligt in België, waar onze Belgische topfabrikant van chocolade voor ons smeuïge vanille-ijs een unieke chocoladelaag ontwikkelde met een typische 'krak'. Maar natuurlijk bleef het niet bij één smaak.
De Magnum Almond wordt met 10 ml verkleind tot 100 ml, de Classic-versie gaat van 120 naar 110 ml. De Magnum Infinity Chocolate & Caramel (274 calorieën), Magnum Infinity Chocolate en de Cornetto Choc 'N' Ball worden van de markt gehaald.
Het ijsje is in Denemarken ontwikkeld in de jaren 1980 door Mogens Vigh-Larsen voor het bedrijf Friska in Arhus. Het ijsje is in België door Unilever in samenwerking met Callebaut in 1993 verder verbeterd.
Magnum (inhoudsmaat), een fles met een inhoud van 1,5 liter. Magnum (Lordi), de ex-basgitarist van de band Lordi. Magnum opus, het grootste of belangrijkste werk van een componist of auteur. Magnum Photos, een vooraanstaand fotoagentschap.
AMSTERDAM – Magnum brengt een nieuw ijsje op de markt: de Magnum Double Gold Caramel Billionaire. Deze variant is verpakt in een kartonnen verpakking van 75 procent recyclebaar materiaal. Het buitenste laagje bestaat uit goudkleurige Magnum Chocolade met knapperige stukjes biscuit.
Magnum Mini Intense Dark
Geniet van chocolade-ijs omhuld in een intense laag van pure chocolade, gemaakt van 70% cacao. Dat is nog eens een traktatie voor de chocoladeliefhebber!
Is het 'de magnum' of 'het magnum'?
Het is 'de magnum', want magnum is mannelijk. Als je het aanwijst is het 'die magnum'.
Populaire Unilever ijsmerken, als Magnum, Solero, Cornetto en Calippo, blijken daardoor verboden voor moslims.
Van Jumbo eigen merk Magnums zijn halal.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
Vette discussie daarover is onnodig, want zelfs ten opzichte van halvarine maakt een Magnum (de Classic uit de supermarkt) maar weinig indruk. Daar zit namelijk maar half zoveel vet in: zo'n 20 gram per 100 gram. Daarbij: een pakje boter weegt 250 gram, het roomijsje haalt de 100 nog niet.
Vanaf begin maart kunnen alle vegans, flexitariërs en ijsliefhebbers genieten van romige Magnums bestaande uit vanille-ijs met de typische laag krakende chocolade couverture. De ijsjes zijn uiteraard van dezelfde premium kwaliteit als onze andere producten en verkrijgbaar in de smaken Classic en Almond.
Grote kans dat je vanille-ijsje deze zomer duurder wordt. En ook de vla zou weleens prijziger kunnen worden. Dat heeft alles te maken met een mislukte vanille oogst in Madagaskar, het land waar de meeste vanille geproduceerd wordt.
Goed voor je spijsvertering
IJs is een gefermenteerd product. In gefermenteerde producten zitten goede bacteriën. De goede bacteriën kunnen stoffen die ons spijsvertering belasten grotendeels afbreken.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
Onze intense pure chocolade is gemaakt van 70% cacao en gesourcet van duurzaam verbouwde, Rainforest Alliance-gecertificeerde cacaobonen uit Ghana en Tanzania, voor een extra luxe melange.
Zout verlaagt het vriespunt van water – en dus ook het smeltpunt van ijs. Dat wil zeggen dat ijs niet smelt bij 0°C, maar bij een lagere temperatuur. Dat is ook de reden waarom we zout strooien in de winter: het ijs zal sneller smelten.
Hierdoor is er een perfecte balans tussen de Magnum Chocolade en het fluweelzachte vanille ijs. Soms krijgen wij de vraag: is de chocolade van de Magnum Classic melk of puur? Het antwoord is: toch echt wel melkchocolade. Het is een zachte chocolade die heerlijk kraakt en vervolgens wegsmelt.
De waterijsjes bevatten ongeveer 5% alcohol, maar hoeveel ijsjes kun eigenlijk eten zonder er dronken van worden? Het tv-programma EditieNL zocht het uit. Na tien verschillende soorten waterijsjes begon de verslaggeefster die de test ondernam het een beetje te voelen. Er werd een alcoholpromillage van 0.047 gemeten.