Doordat een caissière ('kassajuffrouw' of 'kassamedewerkster') doorgaans achter een kassa zit, menen sommigen dat het woord caissière is afgeleid van kassa. Daardoor is naast caissière ook de spelling kassière ontstaan.
Naast kassière lijkt kassier mogelijk, maar een kassier is iemand die een kas beheert en dat omvat meer dan het afrekenen met klanten. In België is naast caissière en kassière nog een derde vorm gebruikelijk voor een vrouwelijke kassamedewerker: kassierster.
Als kassier (vrouwelijk: kassierster) werk je in supermarkten en andere winkels. Dat gaat van doe-het-zelfzaken en theaters tot multimediaketens en bioscopen. Jouw taak? Producten afrekenen en de betaling van je klanten ontvangen. Je helpt hen bij vragen en zorgt ervoor dat de rijen niet te lang worden.
Caissière [kesjèrə] en kassière [kasjèrə] zijn standaardtaal in het hele taalgebied. Kassierster is standaardtaal in België. De vorm cassière is niet correct.
Vakkenvuller is het beroep van vakkenvullen dat wordt beoefend in een supermarkt en sommige andere winkels. Tegenwoordig wordt het beroep in sommige supermarkten en winkels gewoon 'winkelmedewerker' of 'vulploegmedewerker' genoemd.
Fabriekswerk, met zware spullen sjouwen, vrachtwagens lossen en achter de kassa werken, mag nog steeds niet. Is uw kind 16 of 17 jaar, dan mag hij of zij bijna elk soort werk doen, behalve gevaarlijk werk, zoals: werken met gevaarlijke stoffen (zoals bestrijdingsmiddelen) of in een lawaaiige omgeving.
Binnengekomen artikelen klaarmaken zodat ze kunnen worden verkocht.
gemiddeld salaris van een kassamedewerker. Als fulltime kassamedewerker ga je gemiddeld tussen de 1.701 en 1.768 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 22.485,60 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.
Het meervoud van caissière is 'caissières'.
Als kassamedewerker of caissière is het je taak producten af te rekenen in winkels. Meestal zijn dat grotere winkels, zoals een supermarkt, warenhuis of bouwmarkt.
Er zijn geen specifieke schoolopleidingen voor het beroep caissière. Wel kan het een onderdeel zijn van de Mbo-opleiding supermarktmedewerker. Er zijn wel cursussen te volgen als caissière, om ze beter bekend te maken met het werken met een kassa en klanten.
Om als caissière te kunnen werken heb je geen specifieke opleiding nodig. Meestal is een inwerkperiode door een ervaren collega voldoende. Eventueel kun je door interne opleiding of een traineeship doorgroeien in de detailhandel, bijvoorbeeld tot hoofdcaissière, medewerker klantenservice, teamleider of filiaalmanager.
Het is beter om niet langer dan 5 uur per dag achter de kassa te zitten. > Probeer zo recht mogelijk te zitten, zonder gedraaide rug.
Als je weinig werkervaring hebt, is werken als caissière een geweldige manier om wat zelfvertrouwen op te bouwen. Je zult elke dag met tientallen mensen moeten spreken en communiceren en je zal ook door veel klanten worden gezien als een informatiebron.
Het doel van een kassa systeem is om artikelen af te rekenen, waarbij het ontvangen geld in de kassalade kan worden bewaard. Aan het einde van elke dag is het dan mogelijk om de omzet van de dag te bepalen. Voor de detailhandel is het kassa systeem met een barcodescanner bij uitstek geschikt.
Cassa betekent oorspronkelijk 'bewaarplaats', maar heeft in verschillende talen de betekenissen 'plaats waar men moet betalen' en 'telmachine voor geld' gekregen. Doordat een caissière ('kassajuffrouw' of 'kassamedewerkster') doorgaans achter een kassa zit, menen sommigen dat het woord caissière is afgeleid van kassa.
Als een zelfstandig naamwoord dat een persoon aanduidt een vrouwelijke nevenvorm heeft die alleen verschilt van de mannelijke door een achtervoegsel* -e, dan gaan we voor de regels voor de tussenklank /ə(n)/ uit van de mannelijke vorm. We schrijven de tussenletters -en.
Afhankelijk van je leeftijd ligt het uurloon bij Albert Heijn tussen de € 7,73 en € 12,01 per uur.
Je vult de schappen en koelingen en je zorgt ervoor dat de winkel er verzorgd en uitnodigend uitziet. Ook speel je een belangrijke rol in de service van de winkel. Je helpt klanten bij het vinden van producten en als iets niet voorhanden is dan bied je klanten een alternatief. Je doet dit samen in een team.
WERKNEMER: is een persoon die in een arbeidsovereenkomst, afspraken met een economische eenheid (bedrijf) maakt om arbeid te verrichten in ruil voor een financiële beloning (loon). MEDEWERKER: is iemand die samen met anderen in een bedrijf of organisatie werkt om een gezamenlijk doel te bereiken.
Als verkoper of verkoopsmedewerker werk je doorgaans in een winkel. Daar komt een waaier aan taken op je af, zoals producten uitpakken en uitstallen, de winkel netjes houden, kassa-administratie, de winkel openen en sluiten, de stock bijhouden, en zo meer.
Een 15-jarige mag (hulp)werkzaamheden in de horeca uitvoeren, dus geen geïndustrialiseerde arbeid. Wel mag een 15-jarige de hoofdafwasser helpen met het wegzetten van de afwas of lichte werkzaamheden verrichten in de keuken, zoals poleren en met de hand afwassen.
U mag maximaal 12 uur per dienst werken en maximaal 60 uur per week. Voor jongeren tot 18 jaar en voor zwangere en pas bevallen vrouwen gelden aparte regels. In uw cao kunnen afwijkende regels staan.