Vertaal frikadel van Nederlands naar Duits
Frikadelle.
Reacties. In twee woorden kan je het benoemen: croquette balls.
Een standaard rundvleeskroket bestaat uit water, vlees, vet, zout, uien, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), gelatine, kippeneipoeder, kruiden en specerijen. Wat er verder nog in een kroket zit is geheel afhankelijk van de leverancier en het soort kroket.
Een frikandel is behalve in Belgische snackbars ook te vinden in Nederlandse snackbars; het is een gefrituurd worstje, gemaakt van gehakt vlees. In België wordt een frikandel ook wel curryworst genoemd.
Een frikandel is een typisch Nederlandse snack. Ook in het buitenland (bijvoorbeeld in Spanje) is de frikandel op toeristische locaties te krijgen. In Duitsland is een frikadelle (dus zonder n) een platgeslagen hamburger, dus laat u niet verassen door de naam.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
Dan neem je gewoon een loempidel. Zo heet de nieuwe snack van fabrikant VanReusel. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie tussen een frikandel en een loempia. "De lekkerste horecafrikandel gehuld in een verrassend oosters, krokant jasje", beschrijft de snackfabrikant de nieuwe snack.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Op het pak met frikandellen staat een label met: 100% halal. Daarnaast staan de aanwezige ingrediënten waaronder kip. Wanneer het opschrift wordt weggehaald blijkt dat de snack niet alleen uit kip maar ook uit gevogelte-, varkens- en paardenvlees is gemaakt.
'Ze zeggen altijd dat ik veel kan eten, maar tussen veel eten en veel frikandellen eten zit een wereld van verschil. ' De grote winnaar van de dag was dan wel niet John zelf, maar de staande records zijn wel verbroken. Die eer ging naar Aart uit 't Harde, die maar liefst 23 frikandellen wist weg te werken.
In de moderne frikandel in Europa vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40%), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers.
Frikandel overseas
Een hotdog aan de steroïden; zo noemen ze de frikandel in Amerika. Naast België en andere Europese landen waar de frikandel een bekende Nederlandse 'delicatesse' is, heeft de frikandel ook de Atlantische oceaan over weten te steken.
Oorspronkelijk was 'frikandel' een merknaam, die vooral in Nederland gebruikt werd. Het woord komt ook voor in Oost- en West-Vlaanderen. In Antwerpen en Vlaams-Brabant wordt een gehaktworst doorgaans een 'curryworst' genoemd, in Limburg ook wel eens 'een lange hamburger'.
Ingrediënten: Kippenseparatorvlees 64%, rundvlees 10%, drinkwater, paneermeel (TARWEBLEOM, drinkwater, gist, tafelzout), uien, tafelzout, specerijen, rundervet, SOJA-EIWIT, bouillon (gehydroliseerd plantaardig eiwit (koolzaadeiwit, maïseiweit), tafelzout), antioxidant (ascorbinezuur).
Omdat dit het eerste WK is, is er geen record te verbreken. Al heeft Sjonnie Noordeinde een record op zijn naam staan van maarliefst 47 frikandellen binnen een uur (dat is 3,76 kg frikandel).
Tom Waes is de snelste pizza-eter ter wereld. In het Eén-programma Tomtesterom verorberde hij een pizza van dertig centimeter in twee minuten en negentien seconden. Dat is een verbetering van het vorige wereldrecord met 41 seconden. Waes haalt er het Guinness World Records Book mee.
2. De meeste eieren eten. Het wereldrecord gekookte eieren eten ligt op 141 eieren in acht minuten. Dit record werd gewonnen door de Amerikaanse Joey Chestnut, die vaker meedoet aan eetwedstrijden.
Dit assortiment wordt op korte termijn uitgebreid met kroketten en bitterballen die eenvoudig en snel in de oven of airfryer bereidt kunnen worden. Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse en Noord-Afrikaanse supermarkten.
Volgens het Voedingscentrum bevat een frikandel veel verzadigd vet. De frikandel behoort tot de categorie 'vet vlees'. Verzadigd vet vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Dit vet kan namelijk het cholesterolgehalte in je bloed laten stijgen en daardoor kunnen je bloedvaten verstopt raken.
Mechanisch gesepareerd kippenvlees 47%, water, varkensvlees 16%, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), varkensvet, ui, zout, smaakversterker: E621, kruiden en specerijen, dextrose, glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, tarwe-eiwit, natuurlijk aroma, ...
Broodje open been
Het broodje frikandel dat ook wel door het snackbarleven gaat als een 'open ruggetje'.
De discodel is een unieke snack bestaande uit: een frikandel met mayonaise en discodip. U vraagt zich natuurlijk af wie ooit op het idee is gekomen om discodip toe te voegen aan een frikandel met mayonaise. Drie Nijmeegse studenten wilden de slogan van de FEBO “jij bestelt het, wij hebben het” op de proef stellen.