Indiase keuken duidt op gerechten uit India. Indische keuken kan – voornamelijk in België – eveneens op gerechten uit India duiden, maar in Nederland verwijst Indische keuken meestal naar gerechten uit Indonesië, ook wel de Indonesische keuken genoemd.
Het bijvoeglijk naamwoord bij het land India is Indiaas (verbogen vorm: Indiase). Het bijvoeglijk naamwoord Indisch is af te raden voor iets wat met India te maken heeft. Indisch is namelijk meestal een historisch begrip uit de koloniale tijd.
Onder Indonesisch eten worden de authentieke gerechten uit Indonesië verstaan. Ieder eiland van de archipel heeft haar eigen specialiteiten. De Indische keuken is een samensmelting van de Indonesische en Europese keuken.
Zowel bij India als bij het historische Indië hoort de mannelijke inwonernaam Indiër. Een vrouw uit India is een Indiase, een vrouw uit het historische Indië is een Indische.
Indiase Ghee boter is geklaarde boter op Indiase wijze en daarmee ook onmisbaar in de Indiase keuken. Geklaarde boter is tot hogere temperaturen te verhitten dan gewone boter. In India gebruikt men deze geklaarde boter onder andere voor frituren en braden.
Ghee (alternatieve spelling: ghi), is een Indiase vorm van geklaarde boter. Ghee kan tot hogere temperaturen verhit worden dan boter en wordt in India onder andere gebruikt voor frituren en braden.
Ghee is een veelgebruikt hard soort vet in onder meer de Indiase keuken. Ghee wordt gemaakt door tijdens het smelten van boter de melkbestanddelen er af te scheppen. Er blijft zo alleen botervet over. Dit noem je geklaarde boter.
zus (zn): बहन
India wordt door velen het land van de tegenstellingen genoemd. Het is het land van het hindoeïsme, de prachtige landschappen, de heilige dieren, Bollywood en van de kleuren. En niet te vergeten, de overheerlijke Indiase curries. Maar ook van armoede, vervuiling en de enorme bevolkingsomvang.
papa (zn): पिता
Het hangt ervan af wat bedoeld is. Indiase keuken duidt op gerechten uit India. Indische keuken kan – voornamelijk in België – eveneens op gerechten uit India duiden, maar in Nederland verwijst Indische keuken meestal naar gerechten uit Indonesië, ook wel de Indonesische keuken genoemd.
Indisch is een afkorting van Indische Nederlanders en zijn afkomstig van de voormalige Nederlandse kolonie: Nederlands-Indië. Een ander woord voor Indisch is ook wel Indo (halfbloed). Dit is de afkorting voor Indo-Europeanen.
India staat bekend om heel veel verschillende zaken. De bevolking bestaat uit vele verschillende etnische groepen, De belangrijkste religies zijn het hindoeïsme en de islam. Op het gebied van natuur kun je in India alles tegenkomen. Je hebt er woestijnen, grotten, stranden, berggebieden en oerwouden.
De termen Indo, afkorting van Indo-Europeaan maar ook Indisch of Indische, voor Indische Nederlander worden gebruikt om mensen van Indo-Europese afkomst aan te duiden.
Een mesties (Spaans: mestizo, Portugees: mestiço, Frans: métis, Engels: mestee) is een persoon geboren uit een Europese, vaak Spaanse of Portugese, vader en een Indiaanse moeder of omgekeerd. In bredere zin wordt iedereen van gemengde etnische afkomst wel mesties genoemd.
Je zal voornamelijk rijst en groente eten. Aangezien hindoes vegetariër zijn, zijn er weinig gerechten met vlees te verkrijgen. Dit is voor de meeste Europeanen even wennen. Daarnaast zijn er veel curries te verkrijgen.
Het eten in India bestaat vooral uit rijst en of broodsoorten met curries en dal. Curry is de verzamelnaam voor alle groente-, vis- en vleesgerechten die worden bereid met specerijenmengsels, ook wel masala genoemd. Vaak zijn deze mengsels scherp van smaak (spicy).
De lunch bestaat meestal uit rijst, brood en twee bijgerechten met groente, vis of vlees. Het diner, dat vaak laat wordt genuttigd, bestaat ook uit rijst, brood en een aantal bijgerechten. Tussendoor wordt fruit gegeten en voor het slapengaan drinken veel mensen warme melk met wat suiker en kardemom.
meisje (zn): लड़की
Raksha betekent bescherming, bandhan betekent band.
Mausi is een Indianen meisjesnaam. Het betekent `geplukte bloem`.
Ghee is rijk aan verzadigde vetzuren, waardoor het goed bestand is tegen verhitting. Daarom is het goed te gebruiken bij bakken, braden, roerbakken en frituren. Omdat ghee ook bijna geen vocht meer bevat, spettert het minder dan boter tijdens het bakken.
Uit bepaalde onderzoeken is naar voren gekomen dat het eten van ghee in verband staat met een lager cholesterolgehalte en een goede gezondheid van het hart en de bloedvaten. Ook schijnt het een reinigend effect te hebben op de darmen. Voor sommige mensen een reden om het te gebruiken in een detoxkuur.
895 calorieën
Doordat je de melksuikers samen met vocht uit de boter haalt, is ghee bijna puur vet. In 100 gram ongezouten roomboter zitten 745 calorieën, in dezelfde hoeveelheid ghee zitten 895 (!) calorieën. Dat je daarvan afvalt, is dus absoluut niet het geval.