Een header is meestal de bovenkant van een website. Vaak is in de header een logo te zien en bevindt ook de navigatie van een website zich in de header.
De header: het bovenste gedeelte van de site, vaak gebruikt voor een logo of naam. Het menu of navigatie: de manier waarop de bezoeker door de pagina's kan navigeren.
Een header is de bovenzijde van een webpagina, de informatie die hier wordt geplaatst zal doorgaans op alle pagina's van de website terugkeren. Een HTML header dient als een codering om titels en subtitels aan te duiden, wat voor SEO relevant kan zijn.
Een website is een combinatie van pagina's die met elkaar in verbinding staan door middel van links. Elke pagina is opgebouwd uit een layout (HTML), opmaak (CSS) en eventueel functies (bijvoorbeeld PHP of Javascript).
Headings zijn de kopjes die in de codering afgekort worden naar h1, h2, h3. Google kijkt naar jouw heading tags en kan op die manier bepalen waar de pagina over gaat. Op deze manier kan Google jouw website tonen aan het juiste publiek bij relevante zoekopdrachten.
Een linkpagina, ook wel webindex of webportaal genoemd, is een website met als voornaamste doel het verwijzen (hyperlinks) naar andere websites. Het is een catalogus van links naar andere websites op internet.
Enkele andere synoniemen voor homepage zijn: "Home, Homepagina, Hoofdpagina, Startpagina, Beginpagina, Openingspagina, Frontpage of Mainpage". De homepage fungeert meestal als een soort toegangspoort tot je website.
De back end, de achterkant dus, zorgt ervoor dat de front end werkt. Een back end developer werkt in programmeertalen, ook wel code genoemd.
Definitie footer
In drukwerk staat de footer voor het deel van de pagina waar het paginanummer en mogelijke annotaties worden geplaatst. In documenten wordt vaak gebruik gemaakt van standaard headers (bovenaan de pagina) en footers (onderaan de pagina) die op iedere pagina zichtbaar zijn met overwegend dezelfde inhoud.
Maar wat is een header? Een header is het bovenste deel van je website, tot aan de plek waar de inhoud, ofwel de 'content' begint. Deze header bevat het logo, de navigatie, de titel + tagline / payoff en meestal een aktieknop (call to action). Deze website header is het eerste wat mensen zien.
Inhoud footermenu
Het footermenu vindt je terug helemaal onderaan de website. Deze geeft een goede weergave van de structuur van de website, indien deze goed is ingericht. Het is aan te raden om in de footer linkjes te plaatsen naar de pagina's die belangrijk zijn voor jou en je bezoeker.
De 'titelbalk van een computerprogramma is het gedeelte van het venster waarin de titel van het venster wordt weergegeven. De meeste grafische besturingssystemen en windowmanagers plaatsen de titelbalk bovenaan het venster van de applicatie als een horizontale balk.
De adresbalk is de balk bovenin je browser, waar je de URL of domeinnaam waar je naartoe wilt op internet invoert.
Chrome noemt opgeslagen favoriete websites 'Bladwijzers' of 'Bookmarks'. De balk waarin ze komen te staan heet 'Bookmarkbalk'.
Deze fold is vergelijkbaar met de homepage van vroeger, waar de 'fold' het gedeelte van de website was waar de bezoeker niet voor hoefde te scrollen. Vroeger surfte iedereen met een desktop PC waarbij de resoluties vrijwel hetzelfde waren.
Timing is door het Nederlandse publiek verkozen tot ´Website van het Jaar 2021´. Timing kreeg van de stemmers de beste kwaliteitsbeoordelingen en ging er vandoor met de titel.
Wat is een broncode? De broncode van een website of webpagina is een soort instructie voor de computer die laat zien hoe de webpagina eruit moet komen te zien. De broncode kan omschreven worden als de achterliggende taal waar de computer mee werkt. Deze broncode wordt ingevoerd door de programmeur of webbouwer.
Een broncode laat zien uit welke elementen een website bestaat. Aan de hand van HTML-, CSS- en Javascript- codes kun je terugzien hoe een website precies is opgebouwd. HTML-codes: HTML laat het fundament van de website zien. Dus dat de pagina bijvoorbeeld begint met een titel en dan tekst.
Er zijn verschillende manier om de broncode te achterhalen: Door op ctrl + u te drukken op je toetsenbord. Door bovenaan op Beeld te drukken om vervolgens Paginabron te kiezen. Of door met de rechtermuisknop te klikken om vervolgens Paginabron weergeven te kiezen.
Hoeveel het er nu zijn? Het wereldwijde web telt 1,71 miljard websites. In minder dan 15 jaar tijd is dat aantal 34 keer zo groot geworden.
Het verschil tussen een webpagina en website is niet voor iedereen even duidelijk. De vergelijking met boeken ligt voor de hand. Een website is het boek, de webpagina's zijn dan de bladzijden. Een pagina op het web zal doorgaans een specifiek onderwerp behandelen, dat deel uitmaakt van een groter geheel.