Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius.
Limoncello drink je ten eerste dus ijskoud! Dan is de citroensmaak en stroperigheid op z'n best. Het beste kun je limoncello puur drinken.
Limoncello is een heerlijk drankje uit Italië gemaakt met citroenen. Veel mensen drinken deze heerlijke likeur als/of bij het toetje. Verwerken hem in het toetje. Of shotten hem.
Serveer de limoncello in ijskoude glaasjes. Gebruik grote wijnglazen voor deze verfrissende cocktail en zorg ervoor dat de limoncello ijskoud is.
De limoncello prijs ligt tussen de dertien en vijfentwintig euro. De lekkerste limoncello is vaak wat duurder omdat deze geconcentreerder is: meer smaak, en daardoor minder zoet.
Limoncello vergelijkingen
Bij het Vara-programma Kassa (naar de test) komt Villa Massa als beste uit de test en bungelen merken als Fiorito en Pallini in de middenmoot of zelfs ergens onderaan. Datzelfde Fiorito komt vervolgens bij Ciao Tutti (test) als beste uit de bus en wordt Villa Massa afgeschreven.
Limoncello is een sterke drank en heeft tussen de 25 en 36 procent alcohol. De origine van deze drank ligt in Italië. Hier groeien namelijk veel citroenbomen en dus heeft Italië een overschot aan citroenen.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Al is de limoncello zelfs dan waarschijnlijk nog erg lang houdbaar. Je bewaart de flessen op een donkere en koele plek (bijvoorbeeld een drankkast, al kan het ook in de vriezer).
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
De reden dat de fles bevriest is vanwege de hoeveelheid citroenen die gebruikt wordt in de Limoncello. De citroenen geven namelijk etherische oliën af. Dit olielaagje heeft een lager vriespunt dan alcohol en bevriest daarom. Doordat de olie bevriest, vriest ook de rest van de fles.
Drink limoncello het liefst op zo'n 4-5 ºC., kouder gaat veel smaak verloren. Vaak zie je dat limoncello (en ook de glaasjes) in de diepvries wordt bewaard. Dat kan, maar geef de fles dan wel tijd om op temperatuur te komen.
Met limoncello kun je alle kanten op: zo kun je het bijvoorbeeld verwerken in cocktails of mixen met prosecco. Limoncello kun je ook verwerken in diverse gerechten, zo is de citroensmaak lekker om te verwerken in pastagerechten, maar ook om een dessert als tiramisu te maken.
Echte limoncello is een traditionele likeur uit Zuid-Italië dat wordt gedronken als digestief. De citroenen die hiervoor worden gebruikt komen uit de omgeving van Sorrento. Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd.
Drie gouden medailles hebben Melissa Oosten en Titus Meijer uit Peize gewonnen met hun citroenlikeur. Volgens een vakjury is het de beste likeur ter wereld.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook meestal na het eten geserveerd als digestief. Limoncello is ook een prima basis voor een mix of cocktail. Op het internet zijn vele variaties te vinden.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen.
Limoncello is een likeur, met een hoeveelheid alcohol van tussen de 25 en 36 procent. Een gehalte aan alcohol van 30 tot 35 procent is zeer gebruikelijk voor likeuren.
Op zoek naar de beste limoncello ter wereld? Die vind je in de webshop van DiGusti Delicatessen! Vorig jaar was onze Limoncello al bekroond met dubbel goud door de World Spirits Award Oostenrijk. Nu sleept onze Limoncello ook medailles weg bij De Catavinum World Wine & Spirits Competition 2021 in Spanje.